Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Osameljeni

Osameljeni

Kako preživljate praznike in pa tudi tako nasploh tisti, ki ste že samski precej let pa stari 30 in več?
Recimo kaka družinska praznovanja, pa razni zaključki, izleti in takšne zadeve, kjer so vabljeni tudi partnerji. Potem pa se ti zgodi, da so vsi s partnerji, samo ti ne pa te skoz nekaj gnjavijo zakaj si pa ti samska. Jaz sem sem začela izogibat vsem tem zadevam, ker je res neprijetno it recimo na društveni izlet pa so vsi po parih. Jaz pa že vrsto let vedno samska.
Kako drugi ravnate?
Saj, če je človek kdaj pa kdaj samski, ampak če si pa vedno, je pa kar malce čudno. Vedno se vpiknejo v tiste, ki smo že vrsto let samski. Ne v tiste, ki so prejšnje leto bili v paru pa zdaj niso več.
Je še sploh kak tak večno samski?

Ja, jaz tudi spadam v to kategorijo dolgo samskih.

Takole, kot si napisala; družinska praznovanja, s prijatelji (čeprav so vsi v parih), sodelavci iz raznih projektov in njihove boljše/slabše polovice, novimi znanci, znanci iz raznih interesov, dejavnosti, itd.

Vmes grem pa še malo smučat, v hribe, kaj naredim doma, itd.

In nikjer ne najedajo o samskosti. Sem ter tja vprašajo – sploh ženske – in potem se razvije zanimiva debata, kar je pa itak luštno. Pa ponavadi “ponujajo” samske znanke… kar se mi zdi simpatično. Mogoče tako še kakšno spoznam…

Potem imaš srečo oz. moške mogoče manj najedajo. Meni pa vsi težijo in če se le da, grem raje smučat kot na kaka taka druženja, ko me vsi gnjavijo zakaj sem samska pa kdaj bodo otroci in bla bla bla.

Punca31, kako pa ti rešuješ taka druženja?

Tudi jaz grem na ta družinska srečanja, izlete… Občasno pade kaka pripomba. Drugače pa ni dosti najedanja. Bolj s strani takih, ki so sami v nesrečnih zvezah, kar je logično. Tiste pa ena fajn pripomba kar lepo utiša :))
Kaka hudomušnost… pač hec mora biti 🙂 Se da zelo ločiti najedanje od heca.

Včasih pa si tudi privoščim potovanja v tem času… obiske prijateljev…plavanje, smučanje… če pa sem doma, kakšno branje, urejanje…

Poskušam si narediti lepo. Četudi ni vedno lahko, to pa čisto razumem.

Zgleda, da samo mene tako najedajo 🙁
No, jaz se jih raje izognem in grem po svoje.

“You Know, Freedom is Something Very Lonely…”

Dejstvo je, da je res čudno, če je ena ženska v starosti 30 in več že vrsto let samska.

ni

PO mojem pa je čudno, ker če je ženska recimo stara 30 pa je samska 10 let? Nikoli nobenega fanta v 10 letih? A ni to čudno?

Jaz sem tudi samska. No, niti nisem, imam enega ljubčka, ki pa ne vem če mi ravno sede, saj misli bolj nase kot name. Zdej sem še zaradi njega ful slabe volje.

Ja, dolgočasni so ti prazniki za samske. Jaz se kar zase držim, zadnje čase niti nisem pri volji, da bi kam šla tako, da se povabilom kar odpovem s kakšnim izgovorom. Malo sem že izgubila upanje, da bo enkrat res prišel tisti pravi, niti ga ne iščem več.

Sicer pa v samskost lahko zelo hitro zajadraš, ni to da bi bil nekdo čuden zaradi tega. Včasih smo se bolj družili pa je bilo lažje nekoga najdit, sedaj smo pa bolj razdvojeni, pa služba najeda, pa družba najeda, pa denarja ni, pa se hitreje umakneš. In pri nas ni tistega kot npr. v kakšnih drugih državah, ko imaš lokale kjer se bolj starejši družijo pa navade, da se folk ven vabi na večerje ali pa da bi kdo doma organiziral za nekaj prijateljev (kot npr. v Bridget Jones filmu npr.).

Če pa koga, v trgovini ipd ogovoriš ali pa si prijazen do njega, pa se mi zdi da se takoj potegne vase in te čudno pogleda. Pa to samo če si prijazen. Kot da bi hotu kaj od njega? Obup, ljudje sploh ne znajo biti več prijazni.

Zato sploh ni čudno koliko nas je samskih. Dlje kot pa si težje se je privat na koga. Začarani krog.

Preživel samske praznike 2 leti nazaj in lani, letos ne bo treba.

Ni bilo hudega. Božič v krogu širše družine, novo leto je bilo v krogu prijateljev. Ne vidim razloga, da se samski ne bi mogli imeti fino, drugo je, če ste čist nedružabni.

Jaka, tebi je lažje, ko si moški. Moškim žlahta nikoli ne najeda zakaj so samski. Žesnkam nam pa skoz težijo, razen, če se seveda tako kot jaz, raje umakneš.

Po mojem opažanju je ravno obratno, lažje družba sprejme samsko žensko, sploh če le-ta dobro zgleda.

Družba parčkov je vse prej kot vesela samskih, sploh, če fajn zgledajo.

Pripopaj se družbi samskih, sej tud take družbe obstajajo.

Kje?
Pa ne zanimajo me 20letniki :), sem prestara zanje.

Tudi mene zanima, kje se družijo samkse in samski. Sam sem v drugi polovici tridesetih.

Jaz sem ogromno v družbi parov in družin(ic), pravzaprav veliko večino časa – pa nisem opazil, d a bi bilo komurkoli kaj neprijetno, ker sem tam sam.
Se čisto OK zastopimo… sem ter tja grem pa na kakšen drink ali športanje le z delom teh parov.

Jaz sem ogromno v družbi parov in družin(ic), pravzaprav veliko večino časa – pa nisem opazil, d a bi bilo komurkoli kaj neprijetno, ker sem tam sam.
Se čisto OK zastopimo… sem ter tja grem pa na kakšen drink ali športanje le z delom teh parov.[/quote]

Ti si verjetno že bolj star, tam pri mlajših parih, sploh brez otrok pa je malo drugače, ker hitro pride na dan kakšna ljubosumnost, spogledovanje itd..
Je pa vse odvisno tudi od obnašanja, kako se poznate….saj mi imamo tudi kdaj kakšnega samskega zraven, ampak da bi nam pa vedno kdo svetil zraven, pa ni fajn. Vsaj nam je bolj všeč družba enakih, ker samski imajo spet drugačen način življenja. Tudi otroci raje gredo nekam, kjer so tudi drugi otroci.

Se čisto OK zastopimo… sem ter tja grem pa na kakšen drink ali športanje le z delom teh parov.[/quote]

Ti si verjetno že bolj star, tam pri mlajših parih, sploh brez otrok pa je malo drugače, ker hitro pride na dan kakšna ljubosumnost, spogledovanje itd..
Je pa vse odvisno tudi od obnašanja, kako se poznate….saj mi imamo tudi kdaj kakšnega samskega zraven, ampak da bi nam pa vedno kdo svetil zraven, pa ni fajn. Vsaj nam je bolj všeč družba enakih, ker samski imajo spet drugačen način življenja. Tudi otroci raje gredo nekam, kjer so tudi drugi otroci.[/quote]

He, he… tile moji kolegi so večinoma med 30 in 41… tako da… ja, družba – bolj ali manj – kar v lepih letih. Vendar dejstvo je da ni bilo nikdar drugače kadar je (bil) kdo samski… je bil zelo podoben odnos tam nekje od 25 dalje vedno.

Ljubosmunosti… tu si sploh ne predstavljam… saj smo prijatelji v družbi. Kdor je v paru… pač je, imamo še nekoga več zraven in se pač spozna še koga novega.
Res je da je odvisno od tipa znanstva in ljudi… mi se poznamo vsaj od srednje šole, s kakšno družbo tudi čisto iz otroštva… in način življenja praktično ni nič kaj različen, neglede na to ali je kdo samski ali v paru ali z otroci.
No tisti z otroci imajo malo manj časa… to je pa tudi vse. Še če gremo smučat… pač nekaj časa vsi smučamo z otroci in jih učimo, potem pa jih prevzame eden od starev in se ostali malo zdivjamo.

Tole sem pa napisal zato, da ja vidno tudi drugim, da se da. Niso vse družbe take, da bi izločale samske ali pa geje ali pa kakp drugače malo različne.
Čeprav se tudi pri nas poznajo spremembe… manj časa imamo za druženje.

Ne pa bi bilo slabo, da bi se več brigali za nataliteto.

Drži, da moške pustijo na mir, nas ženske pa gnjavijo. Pa nekateri žal nimamo prijateljev iz otroštva. Sošolci iz OŠ, SŠ živjo v drugem kraju, ker sem se preselila. In zdaj ne najdem neke družbe. Parčki pa tako kot je napisala ena zgoraj. NImajo radi kaj preveč, da jim samksi svetijo skoz zraven.

Je pa vse odvisno tudi od obnašanja, kako se poznate….saj mi imamo tudi kdaj kakšnega samskega zraven, ampak da bi nam pa vedno kdo svetil zraven, pa ni fajn. Vsaj nam je bolj všeč družba enakih, ker samski imajo spet drugačen način življenja. Tudi otroci raje gredo nekam, kjer so tudi drugi otroci.[/quote]

Lahko, da je on bolj star, si pa ti definitivno zelo omejena in ne ravno inteligentna.

Meni dol visi za nataliteto, meni je v lajfu važno, da se fajn imam. Če tebe veselijo posrane plenice, kosila pri tašči, družinski pikniki…potem ne teži drugim s svojimi prioreitetami.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close