Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Planinsko društvo

Planinsko društvo

Razmišljam, da bi se včlanila v PD. Zadnje čase vedno manj hodim okrog in tudi primerne družbe nimam, da bi pa sama kolovratila okrog pa niti volje ni, razen nekam v bližnjo okolico kjer sem bila že miljonkrat.

Ali mi lahko kdo pove kako to izgleda s PD? Imaš kaj od tega ali je vse bolj tako tako? Te obveščajo o izletih, kakšne so cene? Če kdo ve naj se malo razpiše, prosim.

Glavni plus Planinske Zveze je to, da si zavarovan in imaš spanje v domovih malo ceneje. Mislim pa, da so PD večinoma člani PZ – zato tale tekst.

O tem kar pa ti pišeš – izleti, ipd – pa ne vem nič.

pozanimaj se v vašem lokalnem planinskem društvu, kako imajo to urejeno.

ali pa malo poglej na spletu po različnih društvih.

Planinska društva so zakon. Za 20 evrov letne članarine imaš zavarovanje za hojo po domačih hribih, pol cenejše spanje v planinskih kočah, predvsem pa več dobrih in poceni izletov letno. Število izletov je odvisno od planinskega društva, vendar vsako vsaj nekaj izletov ima (preveri na internetu ali pri članih, kako je v vašem društvu). Predvsem pa prideš v dobrovoljno družbo, na pohodih se zdravo razmigaš, nasmeješ, naklepetaš, malo treniraš druženje v skupini in prilagajanje (kar samsko živečim manjka).
Izlete ponavadi objavljajo na spletu in na oglasni deski, vsako leto na začetku leta je na voljo program izletov, da si lahko naprej splaniraš, kaj te zanima. Organizacija je različna od društva do društva, a večinoma so izleti izredno dobro organizirani.

Poskusi, ravno ob novem letu je pravi čas, da se včlaniš – boš ob tem vse izvedela, kaj in kako.

Hvala sliši se dobro. Mislim, da se nekam prijavim v 2011, poskusno. 🙂

Torej, ali je v LJ in bližini kakšno tako dobro društvo?

poglej si PD matica (ali samo vpiši PD Ljubljana). z njimi še nisem šla, imajo pa to leto splanirano Korziko.
Meni so planinska društva ok, le zaradi popustov in zavarovanj. Škofjaločani so ok, je pa dobro, če koga poznaš, ker so to večina starejši ljudje in v parih. Nekateri ga tudi malo več spijejo in to je v hribih lahko precej nevarno ter za samsko žensko zna biti nadležno.
Najbolje je, da se pozanimaš pri znancih in prijateljih, sigurno se bo vsaj eden našel, ki bi ga zanimalo, potem pa na poti srečuješ in spoznavaš druge. V društvo se pa le včlani, ker je dobro, če si kje zviješ gleženj (upam, da ne). Problem je samo začeti.

Evo mene sem že članica. 🙂
Zaenkrat aktivno delam izlete, natisnem vsakič nova navodila iz weba in grem vsakič drugam. Motivacija mi je pa nova knjižica za štemplje, kamor vsakič enega pritisnem. Upam, da me bo vnema spremljala celo leto. Začela sem pa z bližnjo okolico LJ.
Na org. izlete verjetno niti ne bom hodila, ker ravno v nepoznani večji družbi se potem počutiš najbolj sam.

BRAVO, častitke. Jaz te knjižice sploh nimam, ker mi je važno, da se gibam v naravi. Ampak, če ti to daje motivacijo, kar tako naprej, mogoče se srečamo na kakšnem čajčku z rumom 🙂

mene tudi zanima to…sicer nimam težav sam kam it, imam pa težave dobiti idejo…torej je matica tista z največ izleti, najboljšo družbo??

na netu vtipkaš : hribi.net
tam pa imaš neomajno možnost tur, od preprostih do zahtevnih.
Če imaš dobro orientacijo sploh ni panike, naši hribi so pa skoraj
bolj označeni kot ceste. Mobi je pa vseeno imeti dobro zraven 🙂
Srečno!

Ja hribi.net, zaplana.net,… pa še razne strani od PD za motivacijo in ideje za izlete. Potem pa samo pot pod noge. Jaz sem jih natisnila vnaprej, da ko pride lep dan ne brskam po netu, ampak že imam idejo.
Knjižica je lahko pa tudi ena taka s praznimi listi, ker tista taprava itak nima vseh hribov notri.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close