mož pravi, da slabo kuham
Meni bi to rekel samo enkrat in bi v bodoče imel priliko, si skuhat vrhunsko kosilo. Zajebancije pa si nikoli nisem dovolila. Vsaka novopečena kuharica kaj sfali, ker pri kuhi je pač tako, da rabiš kilometrino, da je jed okusna in dobra. Vem zase, da se mi na začetku marsikaj ni posrečilo, ampak nikoli me ni žalil in mi govoril, da je hrana zanič. Gre za spoštovanje in trud, ki ga vložiš v kuho.
Jaz nimam ravno občutka, da bi bilo tako zelo odvisno od znamke, bolj gre za izkušnje in čas, ki ga imaš na voljo. Me pa zanima, kaj si skuhala, da je bilo tako “neužitno”?
Naredi tako, kot je naredila moja soseda preden je odšla v popoldansko izmeno, mu je napisala na mizo listek, dragi skuhaj si kar ti paše, zraven pa mu nariši srčka. Boš bolj cenjena in spoštovana. To te nauči življenje.
včasih se ti kaj ponesreči, ampak to še ne pomeni, da te lahko kdo obtoži, da si slab kuhar.
meni je bivši spekel popolnoma zanič pico, sem se sicer muzala, na kraj pameti pa mi ni padlo, da bi mu očitala, da slabo kuha. ravno tako mi je on komot rekel, da je špinačna lazanja zanič, ko sem nekaj eksperimentirala, ker je bila zares zanič in sva jo vrgla proč.
Jah, čisto možno je, da je bilo res zanič. Jaz sem tudi kdaj že kaj zabluzila, da je bilo praktično neužitno. Valjda takrat ne pričakujem, da bodo ljudje brez besed pojedli, da me ne bi užalili.
Ampak eno je, da nekaj res ni OK z jedjo (res so lahko že v osnovi surovine slabe, pokvarjene, lahko ti pozabiš solit,…), drugo pa, da te nekdo stalno podjebava, da zanič kuhaš. Kaj od tega drži pri vama?
Forum je zaprt za komentiranje.