Kaj bi ve ženske sploh rade v lajfu?
1. Če je moški preveč ustrežljiv do vas, ga označite za copatarja. Do njega izgubite spoštovanje.
2. Če gre na pir, ne da bi vas vprašal, je moška šovinistična svinja.
3. Če dela stvari po svoje, je hišni tiran.
4. Če gre večkrat na teden na tenis, je športni obsedenec.
5. Če je mačo, ni kul.
6. Če ni mačo, ni kul, ker je premehkužen.
7. Potem po mon-u jokate, da ni več pravih moških, ne znate pa opredeliti, kaj bi naj pravi moški bil.
———–
Berem mon in se čudim, ženske samo še frfotate, ne veste, kaj bi rade, s feminizacijo družbe ste dosegle, da je vse manj klenih decev, zdaj pa s svojim dosežkom niste zadovoljne.
1. mora imeti denar (oz. biti premožen, ok ni treba da je na lestvici naj bogatejših, ampak tako, breskrbne počitnice, vsak svoj avto, da ne gledaš na vsako ceno pri vsakem jogurtu…, kupiš cote ki so ti všeč)
2. da zna z otrokom, moj je super, sicer nima dosti časa, ampak ko ga ima, sza z malim neverjetna
3. ni ljubosumen, kot jaz ne
4. se hecava, sicer ni ful duhovit, kar je meni všeč, je pa ful za hece
5. ni preresen, je pa odgovoren in skrbi za familijo
6. se razume z mojimi, oz. moji so navdušeni nad njim, to pa ne pomeni da jim leze v rit, daleč od tega, to meni ni všeč…
7. z mano gre včasih po nakupih(cote), pa vem da mu je tečno, pa vseeno se ne pritožuje(pa ni drugače copata)
8.vedno pohvali kar skuham, in tudi pove, kar mu ni bilo dobro…
9. podpira me v tem kar delam
10…in še in še…
11. pa daleč od tega da je idealen (ima ogromno “majhnih” napakic), pa ga ne menjam;-))
Maš prav.
Žensko je nomogoče zadovoljiti in še teže razumeti.
Neki možakar se je, globoko zatopljen v molitvi k bogu, sprehajal po obali. Naposled je obrnil oči proti nebu in rekel:
“Gospod, obljubil si mi, da mi boš izpolnil najiskrenejšo željo v mojem srcu. Prav to te prosim ta trenutek. Daj mi znak, da me boš uslišal.”
Nenadoma se je nebo nad njim pooblačilo in Bog je spregovoril z močnim glasom:
“Preiskal sem tvoje srce in videl, da je čisto. Zadnji, ki sem ga uslišal, je bil kralj Salomon. On me ni razočaral s svojo prošnjo po modrosti. Verjamem, da me tudi ti ne boš razočaral. Vedno si mi bil zvest in si povsod izpolnjeval moje zapovedi, zato ti bom izpolnil, kar me prosiš.”
Možakar se je zamislil za nekaj časa, nato pa rekel:
Vedno sem si želel iti na Havaje, ampak me je na smrt strah letenja in imam morsko bolezen. Ali mi lahko zgradiš most do Havajev, da se bom lahko peljal tja, kadarkoli bom želel?”
Bog se je gromko zasmejal in rekel:
“To je nemogoče! Pomisli na vso logistiko! Kako naj s stebri dosežem dno Pacifika? Pomisli, koliko betona in koliko železa je to! Tvoja želja je zelo materialistična! Nekako si me razočaral. Most sicer lahko zgradim, ampak nerad izpolnim tako posvetno željo. Vzemi si čas, globoko premisli in zaželi si nekaj globjega, nekaj, kar bo stvarstvu v čast in slavo!”
Možakar je res zelo dolgo razmišljal in poskusil zaželeti nekaj resnično iskrenega. Končno je rekel:
“Tu je moj odgovor, Gospod. Bil sem štirikrat poročen in ločen. Žene so mi vedno govorile, da mi je vseeno in da sem neobčutljiv. Želim si, da bi razumel ženske … rad bi vedel, kako čutijo znotraj, kaj razmišljajo, ko mi odgovarjajo z molkom. Rad bi vedel, zakaj jokajo. Rad bi vedel, kaj v resnici mislijo, kadar rečejo “nič”. Rad bi vedel, kako jih zares osrečiti. To je moja želja, Gospod.”
Po zares dolgem razmisleku je bog odgovoril:
“Ali si želiš na tem mostu do Havajev dvopasovnico ali štiripasovnico?”
Jah, tkole je – pojem ‘klenosti’ bo treba pač orng predrugačit, ker to, da dedec v bajto denar prinaša in drva nacepi pač še zdaleč ni dovolj, da bi bil ‘klen’. V bistvu to nikoli ni bilo dovolj, samo ker so bile ženske odvisne od dedcev, so morale vse požret.
Zdaj se bodo morali dečki pač malo bolj potrudit, razviti še kako psihosocialne veščine in se naučiti komunikacije ter neke čustvene zrelosti, ker z denarnico in cepanjem drv se pač več dokazovati ne morejo. In prav je tako, ker bodo sedaj odnosi pač res temeljili na tem, na čemer bi morali že od nekdaj, ne pa na odvisnosti in podrejenosti žensk, ki sama ni mogla niti na trgu konkurirat.
samo je treba malo možgane vklopit za to razumet.
Jest spolov sploh ne ločim – v smislu kaj od ČLOVEKA pričakujem je pa jasno.
Od obeh spolov pričakujem:
– da imajo razčiščene svoje komplekse in jih ne izživljajo na meni
– da so popolnoma samozadostni in se odločijo živeti z nekom samo zaradi družbe
– da imajo “pokrite” razne minimume: higienski, finančni, urejenost, razgledanost
– da ne bijejo izgubljenih bitk z odvisnostmi (kajenje, alko, igre na srečo)
– da niso v nobeno smer fanatični (vera, šport, prehrana, hobi, čistoča)
– da so tolerantni, prijazni in ne poznajo zahrbtnosti
– da jim je nasilje v kakšnikoli obliki tuje, naj bo do ljudi ali živali
– še nekaj jih je ….ampak to so osnove, ki jih potrebujem, da z človekom lahko delim svoje
življenje v kakšnikoli obliki – naj bo starš, otrok, partner, prijatelj …Boste rekli, tak ne obstaja –
– seveda ne, ampak posamezno napako se da tolerirati – dokler jih ni preveč ali pa je ena
premočno prisotna. Če je tako, se najine poti pač ločijo ….
1. Je ustrežljiv ni pa preveč, kar je dobro za njega in za mene… 🙂
2. Ne hodi na pir, ker ne želi, ga raje srkne doma… 🙂
3. Včasih je dobro naresti kaj po svoje (lastna želja) in po “naše” (skupna želja) … 🙂
4. Hodiva skupaj na fitnes… 🙂
5. Mačo v pravi meri… 🙂
6. Ni ga moškega, ki ne bi bil mačo na svoj način … 🙂
7. Jokala sem edino Bogu…In me je uslišal… 🙂
Malo jih ve kaj bi rade, nič boljši niso tudi nekateri moški, malo oseb sledi svojemu srcu…
Dosti jih, gleda a se jim splačo to in tisto, to ni ljubezen…
Žalosti me, ko moje kolegice zanimajo izključno moški, ki imajo že svoje stanovanje, svojo firmo, čim boljši in dražji auto to bolje….kot da se s tem kupuje sreča, mir, ljubezen in neko zadovoljstvo….
Mislim, da je v današnjem svetu problem v tem, da vsi gledamo zunanjost, medtem ko se notranjosti noben več ne posveča oz redkokdo!
V tem trenutku šteje samo, kdo si, kaj delaš, kakšen avto imaš, kam hodiš na dopust, kakšne cote nosiš, s kom se družiš,…..
Premalo pa se posvečamo drug drugemo in….potem se zgubimo in ko je prepozno, jokamo, da smo si želeli samo ljubezen in nič drugega.
Težka bo, ker fantje ostajajo vedno več časa doma pri mami-mama hotel, punce pa bi vse rade imele bogatega tipa, ki ji bo nudil super komoditeto.
Utopija!
Kar se mene tiče, je važno, da mi da MIR. Da mi ne teži glede svojih obveznosti, glede svojih financ, glede trebuha, ki mu raste… Kot da sem jaz kriva, da ga mlada kelnarca ni lepo pogledala!
Naj se prehranjuje kot mu paše, naj se rekreira kot mu paše… Za svoje potrebe naj poskrbi sam, ker jaz nisem njegova mama, da bi se sekirala, ali je imel uspešen dan ali ne… Kar pričakujem od njega je, da je dober oče najinima otrokoma in da mi priskoči na pomoč, če je res nuja in da to obvlada in me postavi na prvo mesto. Kot v nasprotnem primeru jaz njega.
In na koncu, da si ga še vedno želim, ne zaradi denarja ali izgleda, ampak zaradi njegovih osebnostnih lastnosti in dejanj, ki mene OSEBNO rajcajo. Lp!
Ena, lepo, da imaš dvojna merila. Upam, da to veš. Preberi še enkrat.Ti njemu nisi na voljo, on pa tebi in otrokom mora biti. Te ne zanima, če je imel uspešen dan, tebi pa mora priskočiti na pomoč.
No, pa saj ravno o takih zmedenih babah je tu govora.[/quote]
Površno si prebrala. Napisala sem, ČE JE NUJA. Če ti to razložim na konkretnem primeru: meni crkne avto, treba je dvigniti otroka v vrtcu ali šoli. V takem primeru pričakujem od partnerja, ki nima konstantnih skrbi z vzgojo in varstvom otrok, da pusti svoje “obveznosti” in Meni priskoči na pomoč. Čeprav npr. otroci niso samo moji.Meni osebno pa nikakor ni treba , da je na voljo. Kar pa je skupnega, kot na primer otroci so ali če nam začne goreti hiša, pa pričakujem, da bodo gospod na voljo. Lp!
Nisem brala odgovorov.
Mislim pa, da je danes problem v tem, ker preprosto preveč pričakujemo od drugih. Da nas bo naredi nek drug človek srečne, zadovoljne. Mož, žena, prijateljica…in bog ve kdo še vse…sreča pa je v nas samih, samo poiskat jo je treba…
Šele ko si sam s sabo in svojim bivanjem zadovoljen, lahko sprejmeš v svoje življenje človeka s katerim ti je še lepše. Ko se dva sprejmeta in sta zadovoljna točno taka kot sta. To je zrel in kakovosten odnos.
Zadovoljna ženska, ki bo imela partnerja, ki jo bo imel rad, spoštoval, upošteval pri skupnih odločitvah, razumel, ko bodo “hormoni nihali”, prav gotovo ne bo iskala drugega in kritizirala svojega. Seveda enako velja tudi obratno…
Ljudje smo zelo različni in dobro je, da si najdemo sopotnika, ki nam je glavnih točkah kolikor toliko podoben, da skupaj rasteta v svojem odnosu, čutenju….hotenju in pričakovanju.
Ko čutiš pripadnost, in hkrati pustiš vrata priprta…da lahko po svoji želji vsak zase najde nekaj kar ga veseli, hobi, druženje s prijatelji….da ni vse po želji in prilagajanju samo enega.
Za avtorja: ženska, ki bo živela v takem razmerju, se ne bo spraševala kaj vse je narobe z njenim možem, vesela bo in srečna, da je našla človeka, s katerim ji je življenje lepše.
Ah…malo sem zašla…pa nič zato 🙂
Lepo se imejte.
Meni je zelo dobra in resnična ta pesem: Teorema (Marco Ferradini) samo je v italijanščini, tako da ne vem, če boste vsi razumeli (prevedeno bolj na hitro, naj me kar kdo popravi).
Prendi una donna, dille che l’ami / vzami eno žensko, reci ji, da jo ljubiš
scrivile canzoni d’amore / piši ji ljubezenske pesmi
mandale rose, poesie / pošiljaj ji vrtnice, pisma
dalle anche spremute di cuore; / daj ji tudi celo svoje srce
falla sempre sentire importante, / naj vedno čuti, da je pomembna
dalle il meglio, del meglio che hai / daj ji najboljše od najboljšega kar imaš
cerca di essere un tenero amante, / poskusi biti vedno sladek ljubimec
si sempre presente, / bodi vedno prisoten
risolvile i guai. / reši jo iz težav
E sta sicuro che ti lascerà / in bodi prepričan, da te bo pustila
chi è troppo amato amore non dà, / tisti, ki je preveč ljubljen, ljubezni ne da
e sta sicuro che ti lascerà / in bodi prepričan, da te bo pustila
chi meno ama è il più forte si sa. / tisti, ki manj ljubi, je bolj močan – to se ve
Prendi una donna, trattala male, / vzami eno žensko
lascia che ti aspetti per ore, / pusti, da te čaka ure in ure
non farti vivo e quando la chiami / ne oglasi se in ko jo kličeš
fallo come fosse un favore / naredi tako, kot da ji delaš uslugo
fa sentire che è poco importante, / naj čuti, da ni pomembna
dose bene amore e crudeltà, / pravilno porazdeli ljubezen in krutost
cerca di essere un tenero amante / poskusi biti vedno sladek ljubimec
ma fuor dal letto nessuna pietà. / vendar izven postelje, nobenega usmiljenja
E allora si vedrai che t’amerà / in potem boš videl, da te bo ljubila
chi è meno amato più amore ti dà, / tisti, ki je manj ljubljen, ti da več ljubezni
e allora si vedrai che t’amerà / in potem boš videl, da te bo ljubila
chi meno ama è il più forte si sa. / tisti, ki manj ljubi, je bolj močen – to se ve
No caro amico, / Ne dragi prijatelj
non sono d’accordo, / se ne strinjam
parli da uomo ferito / govoriš v imenu ranjenega moža
pezzo di pane… lei se n’è andata / dober kot kruh….. ona je odšla
e tu non hai resistito… / in ti nisi zdržal….
Non esistono leggi in amore, / ne obstajajo zakoni v ljubezni
basta essere quello che sei, / dovolj da si, kar si
lascia aperta la porta del cuore / pusti odprta vrata od srca
vedrai che una donna è già in cerca di te. / boš videl, da te nekje ena ženska že išče
Senza l’amore un uomo che cos’è / brez ljubezni, mož (človek, posameznik), kaj sploh je?
su questo sarai d’accordo con me, / o tem se strinjaš z menoj
senza l’amore un uomo che cos’è / brez ljubezni, mož (človek, posameznik), kaj sploh je?
e questa è l’unica legge che c’è. / to je edini zakon, ki obstaja
Forum je zaprt za komentiranje.