Bi bili užaljeni?
Danes mi je v službi rekla kolegica, da lahko mimogrede opravim določeno delo.
To je delo, ki ga ona ne pozna dobro; jaz ga rada opravljam, ampak me vedno zbaše pri času. Moje osnovno delo terja večji del delovnega časa, zato tole trpi.
In zdaj zgleda, kot da nisem dovolj delovna, pravzaprav, da sem že kar lena?! :(((
Sploh pa mi ni vseeno, ker je to dejala kolegica, katere mnenja ponavadi cenim.
Veš, to je vedno tako. En lušten pregovor pravi, da ni nič nemogoče za tistega, ki mu tega ni treba opraviti sam (skratka – ljudem se bodo stvari, ki jih šef naloži drugim, ponavadi zdele super preproste, nezahtevne in take, da se jih opravi mimogrede). Predlagaj, da kar tale tvoja kolegica prevzame dodatno delo, če je že tako preprosto, da ga človek opravi mimogrede.
Tako je tudi pri nas – tajnici se zdi, da samo ona dela in da vsi ostali samo zabušavamo in kofetkamo. Zadnjič, ko sem šla na en sprejem, kjer je bil glavni cilj mreženje in pridobivanje novih strank (torej delo in niti slučajno zabava), je komentirala, da je to pa že višek, da pričakujem dnevnice za to, da sem na zabavi. Ko pa sem jasno povedala, da bi bila sama raje lepo doma z družino, je pa povesila nos in me šla špecat k šefu.
Forum je zaprt za komentiranje.