Stara sem 28 let in…
mi malo nagajajo možgani?!
Pozabljam besede, pozabljam kako se naredijo preproste stvari.. Recimo, kako se zaveže brisača po pranju las, kako se zbriše besedo, ki jo napišeš na računalniku..
Besede večkrat iščem prave, pa ne najdem, nato pa bleknem ven nekaj petega. Hladilnik je recimo hralnik… Ko pišem, pozabim kako se določena črka napiše, kot da je nimam v spominu.
Ko berem, se mi dogaja občasno, da besedo preberem trikrat, šele četrtič jo preberem prav.
In to se kar stopnjuje, pod stresom nisem.
Je možno, da mi možgani malo nagajajo?
Saj potem ko močno razmišljam, se počasi spet spomnim, kako se določena stvar naredii, ampak pred tem, pa kot da je ne bi nikoli znala.
Moje prijateljice so po porodu kaksno leto ali celo vec dozivljale podobno.
Jaz sem podobno dozivljala pod hudim stresom, pa se recimo, da sem bla nekje in v enem trenutku sploh nisem vedela kje sem in kaj pocnem tam.
Po mozganski kapi se dogaja podobno.
Nujno pojdi k zdravniku! Lahko je popolnoma nedolzna stvar, lahko pa kaj bolj resnega.
Meni se podobno dogaja, vendar pravijo, da je pač nekaj časa po porodu tako. Jaz sicer s pisanjem in branjem nimam težav, pač pa pozabljam, kot da sem stara 100 let. Npr. hočem vzeti jajca iz hladilnika, ko odrem hladilnik že več ne vem, kaj sem hotela. Čez kake pol ure se spomnim.ali pa tudi ne. Pozabljam imena prijateljev. Rečem možu, da sem nekoga srečala,pa traja nekaj časa, da se sploh spomnem, kako mu je ime (pa to ni nekdo ki ga vidim 1x letno). Pa še je x stvari, ki jih počnem, kot da sem za lesom.No, zdaj je 1 leto od tega, pa še nič ni boljše, mislim, da bom počasi res šla k zdravniku.
Sem že močno čez 60 let in ker so mi vedno govorili, da bom z leti vedno bolj pozabljiva sem že zgodaj pričela proti temu ukrepati. Od nekdaj rada berem in to veliko. Dnevno rešujem križanke, sedim tudi po kakšno uro pri računalniku, sem veliko na svežem zraku. Ne jem mastnega, ne sladkarij, popijem samo kakšen kozarec piva, drugih alkoholnih pijač nikoli. Neprestano kaj počnem, nikoli ne sedim križem rok. Edino eno ne počnem: ne klepetam z ljudmi mojih let vsak dan, ker se mi enostavno ne ljubi mlatit prazno slamo in obujat stare spomine. Vedno živim za ta dan, ker je bolj zanimivo, kot pa za nazaj:-)) Stvari, ki naj bi jih pozabila, vedno raje takoj napišem, saj zato pa so listki:-))
Brati, brati in še enkrat brati!
Možgane je treba trenirati
Forum je zaprt za komentiranje.