Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek pa dajmo skuhat današnje kosilo – poceni

pa dajmo skuhat današnje kosilo – poceni

Krompirjev golaž, no da ne bo tako pust bom dodala še malo graha in hrenovko (za hčerko in moža). Kruh se tudi že peče.

LP

Jst sem že omenila spodi slivove knedlce!

segedin, mi je tako dober da ga bom jedla cel teden.

krvavice s kislo repo:
4 krvavice 3,5E
kisla repa 1kg: 1,5E

Tudi jaz sem skuhala krompirjev golaž, dodala hrenovko, ampak… meni to RES ni dobro.
Glede na to, da nisem ravno frišna kuharica, bi rekla, da sem naredila, tako kot je treba in nisem nič kiksnila, ampak meni vseeno ne sede. 🙁
Hja, no, pač šola za naslednjič.

Včeraj šmorn in solata.

Danes krompirjeva juha z makaroni, palačinke.

Drugače smo pa kakih 14 dni nazaj VSAK DAN par dni kuhali jabolčni kompot in zabeljen stročji fižol z njive..

🙂

pri nas pa bo

rižota z grahom in korenjem, začimbe
zelena solata…

Danes je na jedilniku bučkina juha ( bučke z vrta) in makaronflajš pa solata z vrta.
Kruh pa že vzhaja.

Lep pozdrav !

fižolova gosta juha…..zeeeelooooo dobro in nasitno , za cc 50 centov

Tole smo pa pri nas jedli včeraj 🙂 Samo za spremembo je bila pira namesto riža.

Danes gre pa mož na službeno kosilo, otrok je v šoli, zame je pa ostalo še ravno prav pire od včeraj.

– kotleti v omakci (popečem kotlet, zalijem z vodo, dam noter kar na pol narezano čebulo in česen in še malo dušim – čebula in česen spustita čudoviti okus, po potrebi še malo zalijem z vodo ali gov, juho…) poper, sol po okusu
– pire krompir
– solata iz svežega zelja

kuham:
kokošjo župco ( tašča donirala meso ), če prištejem zelenjavo in začimbe 0,50 eur
polpete z bučkami okoli 2 eur
pire krompir cca. 1 eur

no pa sem pod 5 eur :)))

pa dober tek vsem :))))))

a ni tema poceni kosilo??

obara v kateri je malo piščančjega mesa(cca 1/2 prsnega kosa),korenček,grah,in žličniki.

pa puding za na koncu

a ni tema poceni kosilo??[/quote]

Oprosti ampak zgoraj omenjeni kromprrjev golaž, pa jota, pa neki piščančji fileji niso prav nič ceneje od krementlov, ki so skoraj najcenejše meso. Pa solata iz svežega zelja je tudi po moje kar najcenejša od solat, no krompir pa itak.

Res ni ravno najcenejše kosilo, je pa kar se tiče mesa, solate…itd pri zelo poceni varianti.

ja sej verjetno ne bo edina ki bo jedla, najmanj bodo trije….pa bo glih malo več kot en euro na glavo

včeraj sem si odprla konzervo fižola, narezala čebulo, solila in je bilo super fino kosilo. pod en evrov, ne spomnim se več, koliko stane v lidlu mala konzerva fižola, čebula je od doma.
danes bo kumara iz lidla, ful narezanega česna (ta je tudi iz vrta) in relito z navadnim jogurtom 125 g iz lidla. bo tudi pod en evro. 🙂

zato pa ostali člani družine toliko bolj zapravljivo jedo

Ja, samo da temu ne moreš reči KOSILO, ker je samo nekkašna hladna solata.

ampak TO JE moje kosilo. in tako vsak dan, med tednom seveda.

Krompirjev golaž je res poceni varianta, tu ni nikakršnega mesa, to je na čebuli prepražen krompir, ….. narejen kot golaž. Preprosto, hitro in poceni.

LP

No tega pa nisem vedela, jaz kuham krompirjev golaž iz mesa, čebule in še krompir dodam zraven.
No tole tvoje je res poceni. Ampak pri nas imamo eneg malega mesojedca, ki ne zdrži brez mesa ali pa potem non stop nekaj je (po kosilu mislim).

Kako to, da kupujete fižol iz konzerve. Meni se zdi, da ga ni boljšega kot doma kuhan. No, pač vsak dela po svoje.Je pa kg fižola v Lidlu mislim da okrog 1,29 €. Jaz ga skuham cel kg in potem en dan jemo ali juho ali ričet, potem pa čez kaki dan fižolovo solato, ali pa jo prepražim kot prilogo. Sicer pa fižol je zakon.

Danes pri nas makaronflajš še od včeraj (nič ne mečemo vstran), zraven pa endvija z lečo. Aja pa kurjo juhico sem danes skuhala iz piščančjega hrbta, not pa bom zakuhala zdrobove žličnike.

Poceni, dobro, zdravo, kaj še češ boljšega.

Pa lep dan!

Pri nas bo pa rižota s teletino in zelenjavo. Meso in zelenjava iz skrinje, tako da bo kosilo praktično zastonj:))))))))))
Parmezana pa ne jemo, je predrag:)
Pa zelena solata iz hladilnika:)

Poceni kosilo smo imeli pa včeraj: zelenjavna juha, “zabeljena” s smetano in palačinke z marmelado.

mi imamo danes zelenjavno juho.vse razen hrenovk je zraslo na vrtu.

jutri pa bo rižota.razen riža in malo mesa je kupljeno vse ostalo z vrta in gozda.korenje,fižol,zelje,paprika,grah,paradižnik so z vrta gobe z gozda letos super letina.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close