Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek ali je hoja v redu rekreacija?

ali je hoja v redu rekreacija?

npr. Če se prej nisi čisto nič rekreiral..nato pa začneš z hojo. 5x na teden po 1 uro na dan. Govorim pa seveda o hitri hoji in ne sprehodih.

seveda, jaz to prakticiram že par let. Celo bolj je priporočljiva kot pa tek po asfaltu.

---------------------------------------- Novi štajerski pregovor: Kjer je dim, tam je tudi radar

To je začetek najboljša rekreacija. Vsaj jaz tako mislim, da ne bo kdo tepel. :)Tudi jaz sem tako začela.
Ker mi hitra hoja nikakor ni šla, sem se kljub trudu bolj sprehajala, sem nabavila palice za nordijsko hojo in sedaj “hitim”. In hoja mi je postala užitek, razgibam se, počutje super.
Ne bom delala reklame, vendar mi hoja s palicami res ustreza, npr. prej so mi zatekali prsti na rokah, sedaj roke tudi delajo in je super.

Ja, itak!

Tudi jaz to prakticiram nekaj let. Hitro hojo (ne tisto olimpijsko) vsak dan vsaj pol ure. Včasih več.

Seveda je ok. Ko pa imaš že boljšo kondicijo, pa hoja navkreber, če imaš kakšen hribček v bližini.

Pa zmores 1 uro hitre hoje?
Jaz bi na tvojem mestu zacela z normalno hojo, ko vidis, da zmores, pa stopnjuj. Bolje tako, kot pa da se ti vse skupaj zagabi, ko vidis, da hitre hoje ne zmores.
Meni osebno je rekreacija tudi ce grem pes do BTCja, mame, tasce, mesta, kar nanese +/-10km.

zmorem 🙂 ubistvu sem že začela pred slabim mesecem to prakticirat. zato pa sprašujem, da vem ali se splača še naprej nadaljevati.

Seveda! A sama ne čutiš ugodne spremembe?

glede sprememb..lahko omenim da se mi je malce zboljšala kvaliteta spanja. Drugič učinkov zaenkrat še ni..upam pa da še pridejo 🙂

Poskusi hoditi bolj po gozdu, če je možnost v kak hrib. Samo ne odnehaj , vztrajnost bo poplačana:-)

Hoja je odlična rekreacija.
Za tiste z slabo kondicijo: hodiš počasneje in na krajše razdalje, s pridobivanjem kondicije podaljšaš razdaljo in hitrost.

Predvsem bo rekreacija učinkovita, če se dovolj “zadihaš” oz. se ti pospeši srčni utrip do “tvojega” optimuma…. tule si poglej kako se izračuna http://www.fit-on.net/srcni_utrip_uspesna_vadba-121614-4486-a.html

Pa upoštevaj pravilo 1/3 časa se ogrevaj, hoja po ravnem zmerno hitro, nato naslednjo 1/3 časa stopnjuj tempo, po možnosti navkreber, zadnja 1/3 pa spet zmanjšuj tempo do ohlajanja.

In vztrajaj, gibanje je najboljša naložba za psihično in fizično zdravje.

.

"Če nimaš cilja, ti noben veter ne more pomagati."

Predlagam, da pri sprehodih in pohodih ne mislis le na sebe, svojo rekreacijo in svoje telesno zdravje.

Za dusevno zdravje je namrec se kako dobro, da znas ob tem iti malo iz sebe, iz merjenja lastne kilometrine, pulza, zadihanosti ali pa obsedenega udarjanja po tleh z nordijskimi palicami, da si za okolico slisen na pol kilometra; ali pa bognedaj slusalk z muzko – z drugimi besedami, da znas tudi obcudovat naravo okoli sebe, jesenske barve in vonje, petje ptic, selestenje vetra ali sumenje kapljic dezja, se za trenutek ustavit itd. Ali ce hoces pogledat mimoidoco dobro bejbo ali hudega macka.

Med rekreativci osebno opazam vse vec narcisoidne samozagledanosti in obsesije s kultom lastnega telesa in drugacne vsakovrstne nevroticne zatezenosti.

Se strinjam s predhodnim komentarjem… a nekdo ki začenja z telesno aktivnostjo, je prav da pozna vsaj osnovne “okvire” da se lažje orientira, ali dela prav in ali dela dovolj za svoje lastno telo in za svoje zdravje.

"Če nimaš cilja, ti noben veter ne more pomagati."

Najbolj zaleže nordijska hoja v hrib….tako iz shujševalnega kot kondicijskega vidika….

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Prisegam na hojo in na kolesarjenje!
Če bi bil človek narejen za tek, bi bil vsaj malo podoben gepardu!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

hahaaaaa sem se nasmejala gepardu 🙂
mogoče so pegasti ljudje narejeni za tek, k majo pike 🙂

če bi malo razmišljal bi vedel, da je gepard narejen za šprint, šprint pa ni tek

če bi malo razmišljal bi vedel, da je gepard narejen za šprint, šprint pa ni tek[/quote]

moški, ki razmišlja je čudo narave, to bi že loh vedu hahaaaaa

si ti lejzbika, da toliko sovražiš moške?

če bi malo razmišljal bi vedel, da je gepard narejen za šprint, šprint pa ni tek[/quote]

moški, ki razmišlja je čudo narave, to bi že loh vedu hahaaaaa[/quote]
tako globoko pa jaz ne razmišljam, sem bolj plitek, pa še glava me boli potem

sam preverjala, če slediš temi 🙂

ah, ritmu še sledim, razmišljam bolj slabo))

ah, ritmu še sledim, razmišljam bolj slabo))[/quote]

sem take volje, da bi se prej odločila za ritem koker za intelekt 🙂

ah, ritmu še sledim, razmišljam bolj slabo))[/quote]

sem take volje, da bi se prej odločila za ritem koker za intelekt :)[/quote]
absolutno te podpiram pri tvoji izbiri, intelekt je itak precenjen dandanšnji)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close