krivi zobje
Malo pobrskaj z iskalnikom, išči ortodont. Drrr slovi po tem, da se spozna na čisto vse in da kar on napiše, je suho zlato.[/quote]
Če imam že krive zobe, sem se menda pozanimal pri ortodontih in na forumih….cene so abnormalne, fiksni aparat se nosi okrog dve do tri leta, potem nekaj let snemljiv aparat in čez 10 let so zobje spet krivi….ko jih jebe ortodonte nategavčke…
na Hrvaškem izvajajo res kvalitetne ortodontske storitve; pa poceni v primerjavi z našimi
aparati stanejo okoli 1600-2000 eur za obe čeljusti, plačilo pa na roko, ob prvem obisku plačaš 1/4 cene npr 400 eur, kasneje pa polagaš denar do popolnega izplačila, pač včasih 50 eur, včasih 100, včasih pa nič, če nič nimaš trenutno, hehe
so fiksni, ploščice so prozorne, se niti ne vidi na 2 m, ja, nosiš pa odvisno, najmanj 1 leto do 2 let…ko ti sname, je vključeno v ceno še beljenje zob, na notranjo stran zob namesti za eno leto tanko žičko za stabilizacijo-da ne gredo nazaj
in to je to!
Malo pobrskaj z iskalnikom, išči ortodont. Drrr slovi po tem, da se spozna na čisto vse in da kar on napiše, je suho zlato.[/quote]
Če imam že krive zobe, sem se menda pozanimal pri ortodontih in na forumih….cene so abnormalne, fiksni aparat se nosi okrog dve do tri leta, potem nekaj let snemljiv aparat in čez 10 let so zobje spet krivi….ko jih jebe ortodonte nategavčke…[/quote]
Jaz sem stara 30 let in imam že od rojstva zelo krive zobe – zgornje trojke ven (izgleda strašno vampirsko) in spodnje 1-4, L,D križem kražem.
Pred 18 meseci sem si dala fiksni aparat (spodaj kovinske zvezdice, zgoraj bele) – stane me vse skupaj (aparat + vsi obiski + ves material) 1.800€.
Na začetku terapije mi je ortodont rekel, da bo potrebno ven vrečt zgornje 4 – ampak je potem vseeno probal brez ruvanja in je ok (ni sicer 100% se popravilo, se je pa 85% – rajši nimam 100% ravnih in obdržim zdrave zobe).
Napovedal mi je terapijo za 24 mesecev, sedaj po 18 mesecih je stanje več kot zadovoljivo in razmišlja, da bi aparat snel. Ko ga sname dobiš na notranjo stran še žičko, ki preprečuje vrnitev zob na stara pota (ta žička mislim, da ostane za vedno) ter “nočni aparat”, ki ga nosiš nekje 3-4 mesece po tem, ko ti sname zvezdice.
Moja sestrična je nosila fiksni aparat kot najstnica, imela je super ravne zobe. Potem so ji začeli rasti modrostni in ji spreporinili zobe sem tja – mogoče je pri tebi tudi ta vzrok – ali pa ti kateri manjka pa so začeli rotirat.
V Čakovec na Hrvaško – večino strank je SLO in iz Avstrije. Dela tudi implatante. Zelo na nivoju.
Tudi lahko odplačuješ po obrokih – prijateljica je plačala vse takoj, jaz v 4ih obrokih (500€ takoj, 500€ čez pol leta, 500€ še čez pol leta, ostalo -300€- ko vzame aparat dol …. lahko pa tudi 500€ prvi obrok, kasneje nosiš kakor lahko).
hvala ti krivozoba…
tudi jaz sem krivozoba…in si zelo,zelo želim ravne zobe…sem iz Prlekije,sedaj pa živim v Lj…ne vem,v katero stran…Zagreb ali Čakovec? no Čakovec ima prednost,ker si jih pohvalila…Zagreb pa je bližje…
kako zgleda prvi obisk?si že imela s sabo ortopan?in kako dolgo si čakala na aparat?
Kaj je to ortopan?
V bistvu sem šla tja na ifno pogovor – niti še nisem vedela, ali bom si dala delat aparat ali ne – spremljala sem prijateljico, ki je hodila k njemu.
Prvič mi je zobozdravnica pregledala zobovje, ki je bilo kar malo zanemarjeno – imam namreč grozen strah pred zobozdravniki in pri zobozdravniku nisem do tedaj bila že 15 let.
Našla je nekaj manjših luknjic, zamenjali so mi 2 črni plombi – zobje morajo biti namreč popolnoma zdravi preden daš gor aparat.
Zobozdravnica je bila super – moram rečt, da imam sama GROOOZEEEN strah pred zobozdravniki – ta si je vzela čas ter mi mirno vsak poseg vnaprej razložila in povedala kako dolgo bo kaj trajalo (tudi po etapah 1 min) in sproti razlagala kaj dela.
No za zdravljenje zob sem plačala mislim da okoli 70€ (nisem čisto prepričana – 3 bele plombe) – vse zobe je zdravila v enem popoldnevu (to mi gre pri nas na živce, ker moraš za en zob hoditi 3 mesece… :S:S:)
Potem sem šla na rentgen (to imajo vse tam). Poslikal je stanje (to stane nwm klko € – ne nekaj pretirano), potem je bil pregled.
Povedal je, da potrebujem zgoraj 8 zvezdic in spodaj 8.
Da gre s kovinskimi hitreje, zato priporoča vsaj spodaj kovinske.
Razložil glede cene (če bi vzela samo bele zvezdice bi stalo 2.000, če bi vzela kovinske pa mislim da okoli 1.500).
Da bo najbrž treba vrečt ven zgornje štrike (ker imam premajhno čeljust).
Potem mi je dejal, da naj premislim in če se bom odločila mu naj pošljem mail.
Potem sem mu poslala mail, on mi je določi termin ter dejal, da je po posvetu s kolegi se odločil, da bo poskusil najprej popravit stanje brez izdrtja štiric ampak, da ne bo tako hitro in tako uspešno, kot da mi jih izdre.
Mimogrede je povedal, da bi mi te štirice morali ven vrečt že ko so mi začeli rasti stalni zobje, ker potem trojke enostavno niso mogle nikam rast in so rastle nad dvojkami in štiricami – s tega razloga nameravam jaz svoje otroke peljat tja na pregled kakor hitro “bodo zreli”.
Potem sem šla tja in so mi namestili aparat – tam dobiš tudi vso “dodatno opremo – gumice, ščetko, vosek ipd – ne rabiš nič doplačati”
Na kontrole hodiš vsakih 6 tednov – menjava žičke – ko menja žičko te par dni boli ko grizeš ampak nič hujšega –
paziti moraš edino, ko ti menja žičko da s prostom probaš pri zadnji zvezdici (tam kjer je konec žičke) če slučajno konec žičke gleda ven iz zvezdice (pritisneš prst na zvezdico in probaš, če te žička spika – če te mu poveš in jo odbrusi) – jaz prvih parkrat tega še nisem vedela in mi je napikalo ličnice – kolega je dobil aparat v SLO in je imel s tem strašne probleme (celo ličnico zagnojeno), ker njegova zobozdravnica ni hotela odbrusit žičke (???)
jaz imam kontrolo 25.10 in se bo odločil ali vzame aparat dol ali ga še pusti.
kolegici ga je že vzel dol.
dobila je še en “nočni aparat” – podoben tem, ki smo jih nosili kot otroci – tega je morala nositi par mesecev ponoči
ko je vzel zvezdice dol ji je še opeskal zobe (proti zobnemu kamnu – mislim, da ne beli zob, ker s kemikalijami uniči sklenino – s peskanjem pa odstrani samo zobni kamen).
Potem je kolegica dobila še žičko na notranjo stran, ki jo mora imeti “celo življenje”.
Če se je zazdi, da kaj ni vredu, še sedaj ko je končala s terapijo (pred cca 6m ) gre k njemu na pregled – pregleda ji ne zaračuna, razen če ji kaj dela…
če imaš še kakšno vprašanje mi kar sporoči.
Iz kje iz prlekije pa si?
pa še to.
Prvič ko sem bla tam je naredil pregled in predlagal terapijo.
Čez en teden sem bila pri zobozdravinici, da je popravila zobe.
Čez en teden sem že imela aparat gor.
Pregled z rentgenom sem pri prvem obisku plačala, ampak mi je potem to odbil od cene aparata – plača se, ker ni rečeno, da se boš potem za aparat tudi odločil.
Forum je zaprt za komentiranje.