Koliko bi plačale?
Oprosti, ne vem, kaj je ticina masa. Če je to kaj posebnega, je verjetno cena višja. Sicer pa vem, da so torte drage – za moje pojme še pa še precenjene. Če že vprašaš, tudi jaz ne bi dala več kot 20 evrov. Čisto resno.
Recimo, v Sparu (res da so manjše) imajo zelo dobre torte za 7 evrov. Pa tudi lepa je. Njihova znamka.
Res pa ne vem, kaj točno iščeš.
http://www.mojalbum.com/pitoncica/ticino-masa-postopek/foto/15017790#15017790
torej navadna torta oblečena v oblekico
jaz plačam gospe, ki dela torte “na črno” vseh oblik in okusov, 50 eur za cca 40 kosov. Za velikost me vedno vpraša za koliko ljudi/kosov želim.
So pa res po moje precenjene te torte, ker sem jo parkrat že sama doma delala, pa pride več kot še enkrat cenejš. Sam ne znam tako lepo naredit, zato jo za posebne priložnosti naročim in pač plačam.
LpM.
Ja sej v tem je pa štos, a ne? Da ene znajo okrasit in narest torto vau. Za to je treba znanje, pripomočke in sestavine in to se plača.
Meni je sama ticina zanič in bv in jo zbrskam stran, ampak iz nje pa res lahko narediš čuda, da kakšnemu otroku kar očke ven stopijo. To je po moje edino, kar je pri ticini vredno. Noter imaš lahko pa kakršnokoli torto.
Masa se ne imenuje po tici ali tiču, torej ni tičina ali ticina masa, ampak nosi ime po švicarskem kantonu, tako da se ne sklanja. Tičino (piši kao što govoriš) ali Ticino masa, Ticino mase, Ticino masi in tako dalje.
In se strinjam, da je čisto zaendrek, še bolj se mi pa na raznih praznovanjih gnusi gledati razmrcvarjene in speštane ostanke tort, ki se valjajo po krožnikih. Ne vem, zakaj enostavno ne naredite ene lepo pobarvane torte iz gipsa, ki bo držala nekaj let, ene pa za pojest (ali tudi to ne, če vam torte v bistvu sploh niso všeč, ampak jih imate na praznovanjih zato, ker se to spodobi).
Draga Sergejah,
kdo pravi, da e torta umetna? Misliš zato ker je prevlečena s ticino maso? Vsak ki se vsaj malo spozna ve, da je ticino samo prevleka, ki pač paše na slavnostne torte. Če si jo delaš doma za nedeljo, jo seveda ne boš oblačil v ticino.
So pač priložnosti, ki zahtevajo videz torte drugačen od vsakdanje. Poroke, rojstva, krsti, rojstni dnevi, obletnice, zabave…
Ticino na koščku torte zlahka odstraniš in ni moteča za okus.
Je pa torta domača, brez umetnih sestavin (kupljenih krem in mas), tako, da glede okusa pač ne bi razpravljala. Sicer pa, če berem, da je nekomu všeč torta za 7 eur iz Spara, potem bi se res dalo razpravljati o okusih.
Draga Sergejah,
kdo pravi, da e torta umetna? Misliš zato ker je prevlečena s ticino maso? Vsak ki se vsaj malo spozna ve, da je ticino samo prevleka, ki pač paše na slavnostne torte. Če si jo delaš doma za nedeljo, jo seveda ne boš oblačil v ticino.
So pač priložnosti, ki zahtevajo videz torte drugačen od vsakdanje. Poroke, rojstva, krsti, rojstni dnevi, obletnice, zabave…
Ticino na koščku torte zlahka odstraniš in ni moteča za okus.
Je pa torta domača, brez umetnih sestavin (kupljenih krem in mas), tako, da glede okusa pač ne bi razpravljala. Sicer pa, če berem, da je nekomu všeč torta za 7 eur iz Spara, potem bi se res dalo razpravljati o okusih.[/quote]
ti pa si smešna. Tebe moti samo to, da je torta poceni. Če je poceni, pa že ne more biti dobra a ne?
Brcaš v temo! Tudi jaz sem jedla torto iz Spara in čisto nič ne zaostaja za elitnimi slaščičarnami.
PPravzaprav je še boljša, tiste elitne so prav osladne….
Forum je zaprt za komentiranje.