Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Koliko bi plačale?

Koliko bi plačale?

Koliko bi se vam zdela normalna cena za torto (običajna velikost), oblečena v ticino maso, dekorirana?

20 eur

Glej sprašujem resno. HVala lepa, ker si se potrudila.

Od 50 € navzor, odvisno od kakovosti sestavin, dekoracije itn.

Oprosti, ne vem, kaj je ticina masa. Če je to kaj posebnega, je verjetno cena višja. Sicer pa vem, da so torte drage – za moje pojme še pa še precenjene. Če že vprašaš, tudi jaz ne bi dala več kot 20 evrov. Čisto resno.

Recimo, v Sparu (res da so manjše) imajo zelo dobre torte za 7 evrov. Pa tudi lepa je. Njihova znamka.

Res pa ne vem, kaj točno iščeš.

Plačala sem 55 e. Res pa je ,da je bila ogromna 🙂 in se mi ne zdi veliko

Za torto s ticino maso 0 €. En kup umetnih dodatkov, samo da kao zgleda “skulptura” in da lahko “pričaraš” vsak odtenek barve, okus imajo pa potem vse te torte isti, po tej masi.

Če boš delala doma in brez računa bo 30 eur kr normalna cena. Normalna cena za kos torte je med 2,50 in 3,10 eur v slastičarni. Spet je odvisno koliko kosov ima torta.

http://www.mojalbum.com/pitoncica/ticino-masa-postopek/foto/15017790#15017790

torej navadna torta oblečena v oblekico

7 EUR za torto?

samo sestavine te pridejo več – za normalno torto, ki ima od 15-20 kosov.

dobra torta je relativen pojem. Eni je Sparova zelo dobra. Jaz sem jo enkrat jedla in ne bi še enkrat. Dobre – poleg domačih – so iz elitnih slaščičarn, kot je Zvezda v LJ.

nič…ker imam rada okusne, ne pča umetne torte

jaz plačam gospe, ki dela torte “na črno” vseh oblik in okusov, 50 eur za cca 40 kosov. Za velikost me vedno vpraša za koliko ljudi/kosov želim.
So pa res po moje precenjene te torte, ker sem jo parkrat že sama doma delala, pa pride več kot še enkrat cenejš. Sam ne znam tako lepo naredit, zato jo za posebne priložnosti naročim in pač plačam.
LpM.

Jaz vedno naročim torto pri eni gospe, torta je božanska, nič umetnih sestavin, prava dobra, domača, lahka torta, ki jo vsi, ki so jo že jedli, obožujejo. Normalne velikosti, dam 20 eur. Kar je več je preveč, sploh za kakšen umeten izumetničen zmazek.

Ja sej v tem je pa štos, a ne? Da ene znajo okrasit in narest torto vau. Za to je treba znanje, pripomočke in sestavine in to se plača.

Meni je sama ticina zanič in bv in jo zbrskam stran, ampak iz nje pa res lahko narediš čuda, da kakšnemu otroku kar očke ven stopijo. To je po moje edino, kar je pri ticini vredno. Noter imaš lahko pa kakršnokoli torto.

Masa se ne imenuje po tici ali tiču, torej ni tičina ali ticina masa, ampak nosi ime po švicarskem kantonu, tako da se ne sklanja. Tičino (piši kao što govoriš) ali Ticino masa, Ticino mase, Ticino masi in tako dalje.
In se strinjam, da je čisto zaendrek, še bolj se mi pa na raznih praznovanjih gnusi gledati razmrcvarjene in speštane ostanke tort, ki se valjajo po krožnikih. Ne vem, zakaj enostavno ne naredite ene lepo pobarvane torte iz gipsa, ki bo držala nekaj let, ene pa za pojest (ali tudi to ne, če vam torte v bistvu sploh niso všeč, ampak jih imate na praznovanjih zato, ker se to spodobi).

Speci torto, brez te mase. Itak je nihče ne je. Škoda denarja….in seveda tvojega dela.

Draga Sergejah,

kdo pravi, da e torta umetna? Misliš zato ker je prevlečena s ticino maso? Vsak ki se vsaj malo spozna ve, da je ticino samo prevleka, ki pač paše na slavnostne torte. Če si jo delaš doma za nedeljo, jo seveda ne boš oblačil v ticino.
So pač priložnosti, ki zahtevajo videz torte drugačen od vsakdanje. Poroke, rojstva, krsti, rojstni dnevi, obletnice, zabave…
Ticino na koščku torte zlahka odstraniš in ni moteča za okus.

Je pa torta domača, brez umetnih sestavin (kupljenih krem in mas), tako, da glede okusa pač ne bi razpravljala. Sicer pa, če berem, da je nekomu všeč torta za 7 eur iz Spara, potem bi se res dalo razpravljati o okusih.

Okusi so različni. Cene pa so precej odvisne iz katerega konca deželice si

Tako kot so okusi različni, je pri določanju cene pomembno iz katerega konca deželice si.

vazno da lepo zgleda,pa se ni ti da bi jo jedel,vsaj rit ti ne raste od nje..odlicna zamisel tale masa.

Zanimivo, meni je pa dobra za jest. Nisem se pa še spravila do tega, da bi jo kupila ali sama naredila (ne torto, maso), ostajam pri smetani in čokoladi. Ali pa delam okraske iz sladkorja in beljaka.

Drugače pa… 40 € je pomoje kar realna cena

Hvala ti za tole razlago, mi je šlo že na živce, da ne vem, kaj je to za ena beseda.

Elitna slaščičarna ha ha ha!!! Tam plačaš ime in ne dobrote. Torte v Zvezdi sploh niso dobre!!!

Draga Sergejah,

kdo pravi, da e torta umetna? Misliš zato ker je prevlečena s ticino maso? Vsak ki se vsaj malo spozna ve, da je ticino samo prevleka, ki pač paše na slavnostne torte. Če si jo delaš doma za nedeljo, jo seveda ne boš oblačil v ticino.
So pač priložnosti, ki zahtevajo videz torte drugačen od vsakdanje. Poroke, rojstva, krsti, rojstni dnevi, obletnice, zabave…
Ticino na koščku torte zlahka odstraniš in ni moteča za okus.

Je pa torta domača, brez umetnih sestavin (kupljenih krem in mas), tako, da glede okusa pač ne bi razpravljala. Sicer pa, če berem, da je nekomu všeč torta za 7 eur iz Spara, potem bi se res dalo razpravljati o okusih.[/quote]

ti pa si smešna. Tebe moti samo to, da je torta poceni. Če je poceni, pa že ne more biti dobra a ne?
Brcaš v temo! Tudi jaz sem jedla torto iz Spara in čisto nič ne zaostaja za elitnimi slaščičarnami.
PPravzaprav je še boljša, tiste elitne so prav osladne….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close