Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek mobbing ali kako?

mobbing ali kako?

Sodelavka je hudo zbolela-je več mesecev ne bo. V firmi je kriza-določena dela-ki bi jih morala do deadline ta sodelavka naredit so ostala odprta. Ker imam nekaj izkušenj na tem področju, me je šef takoj zadolžil, da opravim še njeno delo-poleg svojega, seveda. Tako sedaj delam tudi do 12 ur na dan za isto plačo in bonus!. Sedaj pa tisto ključno vprašanje: glede na to, da sem zaposlena za določen čas in mi pogodba poteče konec novembra, ali se je smiselno kaj pritožit in povedat, da so določene stvari pač skoraj nereale, kar se pričakuje od mene, ali vse to požret delat 100 na uro(s tem tvegat svoje življenje in pozabit na družinsko ter družabno življenje za kakšen mesec), se maximum iztrošit in na koncu povedat šefu, če ne bodo vse naloge izpolnjene, da sem se trudila, a sem le ena oseba in ne multisuperwoman in da so bile naloge čisto preveč zahtevne za eno samo osebo?)
šef mi pa tako večkrat reče, da truditi se ni dovolj in da on tudi toliko časa preživi v službi-(le da ima on več kot 2 krat višjo plačo!-tega seveda ne bo nikoli priznal)
drugače so z menoj vsi zadovoljni, imam dobre rezultate in zaenkrat seem pri vseh dobro zapisana, firma pa je tudi zelo dobro stoječa tuja multinacionalka.

Glede na to, da si zaposlena za določen čas, je v praksi tako, da se človek iztroši do konca in samo tiho upa, da mu bodo podaljšali pogodbo.Težko se sedaj kaj pritožiš in glede na to, kako že sedaj pravi tvoj šef, mislim, da ni veliko možnosti za kaj več.Ponavadi je tako, če je človek sposoben, kar očitno si, mu naložijo še več.Vem, da je težko, ampak mogoče najbolje, da potrpiš in vidiš, kako bo s tvojo pogodbo naprej…Lahko tudi stopiš do njega, mu poveš, kar si povedala nam, ampak glede na to kako je pri nas, mislim da ni veliko možnosti, da bo rekel, ja seveda, bomo ti zmanjšali obseg dela in povečali plačo… 🙂
Srečno!

http://sl.wikipedia.org/wiki/Mobing

Zna biti (glede na odebeljeno), da je to res pričetek mobbinga. Žal, na tej firmi (ob takem šefu) ti slabo kaže…

lp!

We've got to get in to get out

Razmišljaj raje kako od tukaj ven! Čimprej. Ali pa se pripravi, da izgoriš. Za nekoga drugega seveda! Lp

Zna biti (glede na odebeljeno), da je to res pričetek mobbinga. Žal, na tej firmi (ob takem šefu) ti slabo kaže…

lp![/quote]

to, kar si odebelil in to kar je napisala multiwoman je še daleč od mobinga.

pa prav ti pišeš o mobingu, ki si se na forumu ČI nekaj repenčil, kako fejst, pravzaprav gara, se v zasebnem sektorju 🙂

seveda je vsakemu jasno, da samo truditi se ni dovolj, prav tako ne samo delati. treba je tudi narediti. to je bistvo. 🙂

to, kar si odebelil in to kar je napisala multiwoman je še daleč od mobinga.

pa prav ti pišeš o mobingu, ki si se na forumu ČI nekaj repenčil, kako fejst, pravzaprav gara, se v zasebnem sektorju 🙂

seveda je vsakemu jasno, da samo truditi se ni dovolj, prav tako ne samo delati. treba je tudi narediti. to je bistvo. :)[/quote]

🙂

Ne štekaš. Napisal sem pričetek mobbinga. Nikoli se ne bo dovolj (po)trudila, dokler ne bo šla z njim v … . To sem mislil.

lp

tudi pričetek mobinga to ni. daleč od tega.

kam bi naj šla z njim? :))) aaaaaaaa, res nič ne štekam.

tudi pričetek mobinga to ni. daleč od tega.

kam bi naj šla z njim? :))) aaaaaaaa, res nič ne štekam.[/quote]

Zate morda res ni, pač pa “povišica” 🙂

lp

ne, ne. potem bi imeli šefi preveč neutemeljenih stimulacij. :)))

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Če se ti ne zdi vredno mesec dni stisnit zobe, potem res ne vem kako boš v bodočih službah shajala.Ker služb, kjer ne bi od tebe zahtevali maximuma ,je čedalje manj.

Od 1-mesečnega dela pač ne tvegaš življenje,đizus…a si iz sladkorne pene?

gajsna-
al nisi razumela mojega sporočila, al pa si ena zadrta brezčustvena baba, ki gre čez vsa trupla.
No-to se ne bo vleklo 14 dni, verjetno vsaj 1 mesec, dva-ti pa povem, da delam 12-15 ur na dan in ta “deklca iz sladkorne pene je sicer izpolnila vse naloge, edino na zadnjem sestanku je padla skup-mala malca-kaj sm pa “sugarbejb”-ane!

drugače pa vsem ostalim-hvala za odgovore in namige

ja, ni služba vs-pogejt si, kaj se je zgodilo dir. Merkurja!

predsedniku uprave.

če si pod takšnim stresom, predlagaj direktorju preventivni managerski pregled. 🙂

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

japky-
sem že pomislila na to, sam po moje gre raje krave osemenjevat kot pa to 😉

uf, tole ne pove o njemu nič. o tebi veliko.
mogoče ne bi bilo slabo, če bi začela spoštovati tudi delo drugih in ne samo povzdigovati svojega (s tem nikakor ne želim razvrednotit tvojega dela). to je lahko prvi korak k uspešnemu sodelovanju med sodelavci (podrejenimi ali nadrejenimi). in nekaj kulture do ljudi tudi ne škodi, kajti ravno takšne besede, se ti znajo kaj kmalu zaleteti v hrbet.

…pa se motiš, Japkica-ker moj šef ima čez 120 kg, živi zelo nezdravo in je sam enkrat dal komentar, “da raj krave poja po pašnikih, kot pa da gre do dohtarja, ker so vsi taki šalabajzerji…”-mogoče ti to kaj pove o šefu….
sicer pa sem ravno pred kratkim dobila pogodbo za n.č. v podpis in povišico plače ! :)))

palepdan

Sedaj pa pazi, da te ne povalja:))

kaj pa tole pomeni?

japkica,

poja = naganja, preganja :))))

japkica,

poja = naganja, preganja :))))[/quote]

lol mestna dekla neve kaj pomeni poja :))))

japkica,

lol mestna dekla neve kaj pomeni poja :))))[/quote]

lol, potem pa ti povej, pravi kmečki fant 🙂

japkica,

lol mestna dekla neve kaj pomeni poja :))))[/quote]

ah, preganjati še vedno ne pomeni osemenjevati. meni se zdi to žaljivo.

klicajček!!!!
a da sem mestna dekla? noup!!! 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close