Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek mamice, ki delate v izmenah

mamice, ki delate v izmenah

Ali vam paše tako delati? Vam gre kdaj na živce, ker cel teden ko ste pop ne vidite svojih otrok, ker so dop v vrtcu ali šoli, pop pa ste ve v službi?

sploh ne, ker sem imela v vrtcu to zmenjen tako, da sem otroka pripeljala kasneje, potem v starejši skupini pa sem ga oddala že pri zajtrku, ker: je drugače zamudil program, katerega so vzgojiteljice res hudo dobro zasnovale in verjemi mi, da doma z mano v tistih parih uricah nebi imel od mene nič- zakaj? kuhat, pospravljat, nabavit, zlikat…
sedaj ko so moji otroci že šolarji pa mi zelo odgovarja, da doma lahko vse v miru popedenam, nobeden mi ne skače okrog, v miru vse zrihtam, ker v “prostem” popoldanskem času (oprosti na izrazu) samo na sekretu dol sedem- odletavam kot nora, zvečer sem veliko bolj utrujena kot takrat kadar sem dopoldne doma.

Jaz tudi delam v izmenah, nimava še otrok, pa mi je bilo vedno čudno, da sem bolj spočita, ko delam popoldne. Dopoldne naredim v miru vse doma, grem z avtom po opravkih, ko pa delam zjutraj, pridem že zbita domov. Potem se malo stuširaš, kaj poješ, pa je kar tri popoldne ali več in kar znoči se, pa še prej moraš spat, ker vstajaš kmalu po peti zjutraj. Meni je res bolj fajn delat popoldne, čeprav večina tega ne zastopi, imajo pač raje jutranji šiht.

Jaz delam že nekaj časa v treh izmenah, upam da me v roku enega leta prestavijo na drugo delovno mesto, kjer bo delo potekalo samo v dveh izmenah, ker tole mi je pa čisto odveč….sicer pa, če bi lahko izbirala, bi izbrala samo dopoldansko službo, ampak tako pač je, hči je zadnje leto v vrtcu, včasih se pozanimam v vrtcu kaj imajo drugi dan v planu in če ni nič takšnega, jo pustim doma in imava čas zase, drugače je pa fino v miru vse pospravim speglam, v glavnem tisti teden ko delam dopoldne se me obremenjujem, ker potem popoldne vse zrihtam….

???? pa kje to delaš ? Jaz pridem domov ob petih popoldne, kaj pojem , pospravim, pa je sedem.

ahhh, te izmene! vse je tudi odvisno od urnika izmen. Če imaš naprimer en teden urnik od 7. do 15. in en teden od 14. do 22. se vsekakor boljše organiziraš kot recimo sem se uspela organizirat (dejmo rečt bolj improvizirat) ko sem imela tako službo v dveh izmenah. Namreč – ko sem delala “popoldansko izmeno” sem začela službo ob 10.30 in delala do 18.30. Katastrofa. Gre ti ves dan in ne narediš nič. Zjutraj sem peljala otroka v vrtec za 8.30, na srečo živim 10 minut stran od vrtca, tako da sem lahko še skočila domov, dala prat ali sušit, pospravila postelje in to je bilo tudi vse. Potem sem se na hitro uredila in sem že kar morala na pot, da sem prišla v mesto pravočasno in našla parkirišče ter uspela pravočasno priti do službe. Parkirati sem morala navadno na kakem oddaljenem parkingu. Seveda je to potem pomenilo, da sem ob 18.30 zaključila, včasih še potegnila (delo s strankami, včasih pač enostavno ne uspeš – bom rekla na grdo – vseh postavit pred vrata in moraš določene stvari dokončat), potem tekla ko mutava do parkiranega avta in šibala domov, kot blesava. Ko sem prišla domov, je bil otrok že nervozen in zaspan, tako da od mene ni imel kaj dosti. Začel me je tudi zavračat ali pretirano jokat ali ga je moj prihod samo dodatno vzdražil, da je postal “hiperaktiven”, saj veste kako je pred spanjem, če otroka kaj zmoti…
Meni je bilo grozno in dolgo tako ne bi šlo naprej. Sicer ima ta otrok očeta, s katerim je preživel popoldneve, ko sem bila jaz v službi, a posledično je njega vse bolj cenil, mene pa čedalje bolj zavračal.

ne me ne moti, boli le ko greš za vikend ali praznik v službo pa ti otrok reče:” zakaj hodiš v službo ko so druge maamice doma?”, ja takrat pa nisem znala odgovorit, in sem se vso pot do službe sekirala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close