Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek VISOKA MI PETA ZA ŠETANJE

VISOKA MI PETA ZA ŠETANJE

Vsako jesen imam problem s stopali. Iz poletnih japonk, pa natikačev in vseh mogočih udobnih obuval je treba presedlati v zaprte čevlje. Obvezno ožuljena, noge mi zatekajo. ( Pa nimam preveč kil ). Srčno si želim nosit visoke petke. Kupila sem si salonarje z visoko petko, stabilno, podplat s pladformo 1 cm. A kaj ko mi po eni uri noge zatečejo, če si jih za nekaj časa snamem – npr. goljufam med vožnjo v službo), pa potem spet nataknem, je za nadaljno uro dobro. Vprašanje za Vas – kako utrditi noge za visoke pete??? Z veseljem bom prebrala odg.

vaja dela mojstra
vsaj pri meni. po poletni obutvi začnem s 5 cm, in po enem mesecu na 8 cm in še malo pa na 10 cm. več pa ne gre ;-)))

po moje ;e bi poleti nosila japonke z peto bi bilo o.k.

Haha, jaz imam tak problem hlacami – nikakor se ne morem navadit na oblecene noge. No, tudi stopala malcek trpijo v zaprtem cevlju…

Zakaj pa ne nosis natikace in sandale s peto? Jaz poleti obozujem razne sandalcke s peto in jih veliko lazje nosim kot pozimi, ko mi vsepovsod drsi in na koncu pristanem na viskih vojaskih skornjih.

pusti, pusti modu …
nimamo vsi tac za štikle. res ne razumem, zakaj se mučiš. če vidiš, da noga trpi, potem si daj kakšne bolj udobne čevlje, z nizko peto nabavi.

kombiniraj za začetek, vzemi s sabo do službe balerine, pa se v službi preobuj, ko se naveličaš – ponovi vajo, čez čas se boš navadla.

Jaz hodim že nekaj let skoz v visokih petah od 8 do 12cm, in to poleti in pozimi v službo, v prostem času sem pa vedno v nizkih čevljih, balerinah, japonkah, supergah…..

Se opravičujem ampak a niste ene mal mazohistke? Meni so tudi všeč lepi čevlji ampak, če niso udobni pa naj bodo s petkami ali brez me ne stlačiš noter za noben denar. BTW kakovostni čevlji (tudi s petkami) naj ne bi človeka tako mučili, da jih ima lahko na nogah samo eno uro. Flikni to čudo od čevljev v smeti in si kupi udobne lepe čevlje – boš videla, da boš kar zažarela od ugodja. S kakšnim biznisom se ve ženske ukvarjate, da se tlačite v tovrstni šit od čevljev, a pozirate v izložbah al kaj?

Kaj ti več pomeni – dobro počutje in zdravje al zunanji videz? Je za kakšen pogled, iz katerga si filaš samozavest, vredno trpet in dolgoročno škodovat zdravju? Nimaš ničesar drugega na in v sebi, s čimer bi pritegnila pozornost in naredila vtis? A veš kolko žensk ima zaradi previsokih pet in s tem nenaravne drže probleme s krčnimi žilami, deformiranimi stopali, napačno ukrivljeno hrbtenico, skrajšano mečno mišico, vse to pa je še povezano z bolečinami? Razmisli.

Če so čevlji kvalitetni in so ti res prav (to pomeni, da so ravno prav dolgi, široki, visoki in kaj vem kaj še vse), se da z nekaj privajanja brez muk preživeti devet ur na visokih petkah. Sicer pa ne. Ampak kvalitetne čevlje z visoko peto je treba znati najti in tudi poceni niso. Seveda pa to velja le v primeru, da nimaš kakšnih deformacij stopal ali kaj podobnega. Nikoli pa niso visoke petke tako udobne kot nizek čevelj, vsaj po mojih izkušnjah ne. Ne morem recimo v njih prehoditi par km, brez da bi me kaj tiščalo. Pa saj za daljše marše ti čevlji tudi niso namenjeni.

Ko gledam ženske na ulici, vidim, da obujejo vse mogoče. Ogromno jih tlači nogo v preozke čeveljce.

Ko sem bila mlada pa neumna sem nosila visoke pete,zdaj sem pa malo starejsa in pametnejsa in je visina mojih pet max.4 cm,vecino casa pa imam kar nizke ,tudi za v sluzbo..
sem mnenja ce si ze fenica visokih pet bolje imeti en zelo kvaliteten par ki stane veliko kot 10 parov poceni visokih pet..
noge so ene,se dolgo jih bomo rabili

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close