Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek petje v družbi, kar tako za užitek

petje v družbi, kar tako za užitek

Zelo rada pojem (glasu sicer nimam nevem kakšnega, imam pa dober posluh), pa me zanima, ali se kje dobivate kar tako, za petje? Ne mislim v zboru in kot eno obveznost, bolj kot sprostitev, druženje ob pesmi. Na misel mi je prišlo, ko sem se peljala z morja in sama sebi prepevala dalmatinske, pa je to veliko lepše počet skupaj.

V Dalmaciji sem to že videla: sosedje se dobijo v mandraču vsak konec tedna in skupaj prepevajo. Brez kakšnega “višjega cilja”, kar tako, za užitek.

Pri nas tudi kje to počnete? (Bi se z veseljem pridružila, če bi bilo kje blizu doma, zanima me pa tudi tako, na splošno, po drugih krajih.)

Jaz tudi rada prepevam,sploh lepe pesmi.Včasih se je to pelo pri babici,ko smo skupaj prišli.Skoraj vsak mesec.Vedno se je pelo.Ponavadi,ko smo delali in pomagali na zemlji,zvečer pa,čeprav utrujeni,se veselili.
Zdaj pa,tete in strici so stari in se jim ne da,mi tamladi,ki več tudi dolgo ne bomo,pa neznamo več tako skup stopit in kakšno zapet.Vsak po svoje,samo delamo,da potem ko pridemo skupaj debatiramo o stanovanjih,avtih pa dopustu…brez veze.
Drugo leto imam plan narediti brunarico,pa ti javim.Pridi,pa bova pele.Je na visokem,tako,da se bo daleč slišalo.

išči kak amaterski pevski zbor v bližini

Super tole z brunarico 🙂 Te na SČ uhvatim naslednje leto, tema bo Petje v brunarici 🙂

Ja, to, kar opisuješ, sem mislila, petje kar tako, med delom, druženjem. Za “išči”: Pevski zbor, pa tudi če je samo amaterski, ni to, kar imam v mislih (redne vaje itd, to odpade, mi tudi ni v užitek).

Mogoče se pa še kdo javi, pa bomo peli skupaj 🙂 Kaj se ve, morda že letos 🙂

O fajn.Sej mam tud mal zemlce(5ar-ov :)),tako,da bomo kakšen likof naredili,pol pa fešta.

Hehe, če obljubiš, da bomo peli v glavnem dalmatinske, ti pridem pomagat še brunarco gradit – al pa kuhat, plet ali karkol že 🙂

Ti javim!

Pri nas doma smo peli vse – narodne, cerkvene in smo prav uživali. Lepo je bilo, hiša je odmevala od petja! Po takem petju se imajo ljudje še bolj radi in so bolj veseli!
Samo bilo je to pred davnimi leti, ko ni bila napoti TV, celo radio ne…Poskusite, ne bo vam žal!

samo ne po blokih, prosim:)

Samo ubogi tisti, ki vas morajo poslušat.

Študirala sem v Zagrebu pred davnimi leti… in tam je ob glavni avtobusni postaji, bil nek kafič, v katerm so vsak vikend prepevali vsi gostje lokala skupaj z enim tipom, ki je imel ob sebi le kitaro in zelo dober glas, vglavnem smo peli dalmatinske pesmi…noro dobro, nič ekscesov, nič pijančevanja, kreganja, le želja po prepevanju in dobrem žuru….

Uf, bi rada to ponovila, a tukaj v LJ ne poznam takega lokala, pa čeprav mi je (nisem Slovenka) tudi slovenska domača narodna glasba zelo, zelo všeč, je zelo pozitivna, vesela, optimistična, ritmična, vzpodbujajoča…. a lokalov kjer bi peli in se dobro imeli (brez odvečnih alkoholnih hlapov) žal, ne poznam…….

OOO tudi pred blokom smo že prepevali,pa nas ni nihče polil z vodo.Poslušali so nas.Ampak to je bilo petje,ne dretje.Še celo nekaj jih je zraven pristoplo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close