chic&cute sodelavka…
Odgovarjam pod točko b – mislim, da je vse odvisno od karakterja. Sem delala oz. še delam z zelo fejst in urejenimi ženskami, jaz pa nisem ravno pristaš visokih petk in kostimov, pa vseeno nimam nekih čudnih občutkov v njihovi družbi. Tako da lahko napišem, da se v družbi takšnih žensk počutim dobro.
se strinjam z metulko, vse je odvisno od karakterja človeka in seveda njegovega dela. sicer ne ocenjujem ljudi po obleki, mi je pa všeč, če je ženska urejena.
v družbi žensk, se vsaj jaz, mislim pa tudi večina moških počuti prijetno, če pa so takšne kot pišeš :
…… izgleda privlačno, se stilsko dovršeno oblači, je simpatična, prijazna in… se trudi, da bi bila čimbolj uspešna
pa je jasno, da še bolj.
načelno pa mislim, da ima vsak človek svoj stil oblačenja, ki že pripada njegovemu temperamentu, govoru, načinu življenja, samega profesionalnega dela, gledanja na svoj svet in slično.
res pa je, da so “nekaterniki” vase in v svojo kao lepoto zaljubljeni, takšni mi niso všeč.
eh flo, saj avtorica posta nikjer ne piše, da je dotična gospodična zafnana.
ali so po tvoje vsi ljudje, ki so privlačni, simpatični, prijazni, se oblačijo stilsko dovršeno in imajo interes po uspehu na delovnem mestu zafnani?
V družbi takih se počutim dobro. Včasih še celo dobim kako idejo, kaj bi lahko oblekla za kakšno priložnost. Še posebaj pa občudujem tiste, ki so res vsak dan tako poštimane, da je 1A z nakitom vred. To ti enostavno mora bit v krvi ali pa da je tvoj hobi. Tudi sama se znam dobro zrihtat, ampak vsak dan se mi pa ne ljubi.
Tudi jaz. Čisto OK se počutim, sploh se pa lahko imamo fajn, če so kolikor toliko (z mano) kompatibilni karakterji.
Včasih se tako lahko kaj zanimivega naučim.[/quote]
Zame pa je prvotnega pomena karakterna značilnost osebe, oblačila so bolj v drugem planu.
lp[/quote]
Verjamem. Samo jaz nisem nič pisal, kaj je prvotnega in kaj drugotnega pomena zame. Vprašanje je bilo kako se počutimo v taki družbi – in odgovarjal sem na to.
japkica, lih tkole kot je povedal shog:
Ampak jst ne morem pomagat, da doslej še z vsemi, ki so se ful pedenali, nismo našli skupnega jezika… Zdej ne vem, jst še nism na delovnem mestu in v šolah je pač tko, da se oblikujejo grupice…
To pa zdaj ne pomeni, da so ljudje, s katerimi se družim, neprivlačni, nesimpatični in neprijazni samo zato, ker se ne pedenajo… Kot tudi oni, ki se pedenajo, niso vsi privlačni in simpatični… Jst iz izkušenj jih celo doživljam prav nasprotno kot glasne, jezikave, takšne, ki jim nikoli nič ne ustreza in se skoz neki pritožujejo nad vsem… Prosim lepo, kako je lahko takšen človek simpatičen? Je urejen, je spedenan… fasada tip top, ampak če ima vse one lastnosti, sori, men je poden od karakterja…
Prav tako še zdaleč niso vsi nespedenani prijazni in simpatični… imam tud polno teh okoli sebe in se z njimi ne družim, ker njihove lastnosti so prav takšne kot lastnosti onih spedenanih…
Torej, očitno ne gledam samo na fasado človeka, ampak imam pač takšno smolo ali kaj, da se v moji družbi noben ne pedena… Je pa res, da je ta krog družbe zelo majhen 🙂
Drugače glede oblek, frizure in tega je pa tko, da jst k pridem domov, se sploh ne spomnim, kaj je imel kdo oblečeno… Tud recimo, če bi se neka oseba šla vmes preoblečt, jst tega ne bi opazila, ker med pogovorom z nekom jst ne razmišljam o tem, kako je oseba oblečena ali kakšno frizuro ima… No, razen, če ima na sebi res kaj hudo nenavadnega (napr. živorumene čevlje k jih je mel en tip 1x 🙂 ).
Men je pomembna osebnost… no, pri partnerjih pa je zelo zelo pomembna še celotna motorika… Obeke pa ne tko zelo in če zdaj napišem, v čem je dec men hudo sexy, bo vse zadela kap, ker je to tolk out of mode cunja… (pa tud sicer to ni tema te razprave :))).
flo, avtorica ni spraševala kaj naj je pri ljudeh bolj pomembno; karakter ali zunanji izgled. 🙂
in za dotično gospodično sama pravi, da je prijazna in simpatična.
Ti si men pol spraševala, zato sm ti pa odgovorila… Na vprašanje avtorice sm pa tko že odgovorila prej….
Ne vem pa, zakaj lih ti nekaj stokaš tukaj, da ne odgovarjam na tisto kar sprašuje (čeprav sm že prvič podala svoje odgovor na njeno vprašanje), glede na to, da si ravno ti tista, ki skoraj vsako temo tukaj spremeniš v nek čvek o xy zadevi… Torej, najprej pometi pred svojim pragom, pol pa začni še druge pragove pometat…
Forum je zaprt za komentiranje.