Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek STEDILNIK

STEDILNIK

ZANIMA ME CE IMATE TISTI STEDILNIK Z RAVNO PLOSKVIJO IN KAJ MENITE O NJEM!
ALI JE BOLJSI OD NAVADNEGA, ALI ZAHTEVA KAKO POSEBNO CISCENJE,JE BOLJ OBCUTLJIV NA UMAZANIJO ALI KAJ DRUGEGA,ALI GA PRIPOROCATE ALI NE?

Jaz imam steklokeramično ploščo.
Ne vem, ali je boljši kot npr. klasičen plinski, je pa meni vsekakor lepši in bistveno hitreje očiščen.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Ja, tut jst mam steklokeramičen štedilnik. Men je všeč, ker je lažje čistiti. Je pa en problem….posode morajo biti ravno toliko velike in po možnosti ravne, da se hitreje kuha. Elektrika ni plin! Ko se ga navadiš uporabljat, ni problema.

Ali se steklokeramični štedilnik kaj kvari,če uporabljaš navadno posodo,ali je bolje uporabljati posebno posodo z ravnim zadebeljenim dnom?

Jaz steklokeramike ne bi zamenjala več. Hitro je očiščena, pa če je še tako zamazana. Uporabljati moraš posode z ravnim dnom. Kakšne stare posode, ki imajo že malo zvito dno potemskačejo po plati. Ne smeš uporabljat LTŽ posod in bakrenih. Drugače pa vse ostale navadne.

Ma glih cele kolekcije posod ti ni treba zamenjat, ampak boš itak sama ugotovila, kere posode ti ustrezajo in kere ne. Mi doma mamo že ene 15 let AMC posodo, tko da niso nč menjal.

Tut pr nas nebi menjal steklokeramičnega štedilnika za nič na svetu.

Obstajajo tudi steklokeramični štedilniki, ki avtomatsko zmerijo velikost posode in grejejo samo toliko površine, kolikor jo zavzema posoda.

ja to so indukcijske steklokeramicne plosce, ki pa potrbujejo prav posebne posode, da stvar deluje….vsaj mene so tako podučili o tej stvari

Priporočam! Ga ne bi več zamenjala;)

Kiwi maš prou! 🙂

So pa tako drage, da je ceneje vse piskre zamenjat. :-))

mi imamo pa steklokeramično 3xplin in 1xelektrika…pa je tudi ne zamenajmo za noben navaden štedilnik…

Pri nakupu pazi, da ima steklokeramičnaplošča rob. Nekatere ga pač nimajo…

miško o kakšnem robu govoriš? Tudi jaz ravnokar izbiram model steklokeramične plošče in zbiram informcije.

barbara307,zakaj pa si raje ne kupis ocal in probas napisat z majhnimi tiskanimi? ali slabo vidis al kaj? jst bi skor oslepel…

Takoj ti bo jasno, ko boš videla nekaj modelov v kakšni trovini. Moj nima robu, ker mi je tako lepše, pa še čiščenje se mi zdi enostavnejše. Je pa štala, če se kaj polije ali prekipi (čeprav jaz mleko, ki je prvo na seznamu stvari, ki se jih običajno briše s štedilnika, grejem v mikrovalovki in s tem nimam težav).

0 istem robu, kot ti je majav že povedala :)))
Skratka če se ti kaj polije ali skipi, ti ostane vse na keramični plošči, ampak to ne pomeni, da lahko 5 litrov poliješ :))) brez roba ti pa vse steče dol na pult ali kam drugam…to pa itak veš, da ti prej ali slej kaj skipi posebej pri vrenju in kuhanju…
Mi smo iskali samo take z robom in pred leti je imel samo blanco 3xplin in 1xelektriko. Danes jo pa imajo skoraj vsi. Kar se pa same steklo keramične plošče tiče je pa samo en proizvajalec v evropi “CERAN” to ti piše mislim v levem zgornjem kotu na vseh steklokeramičnih ploščah. Tako da imajo vse blagovne znamek blanco, gorenje, bosch, candy enako kvalitetno steklo…le oblika in gorilci se razlikujejo…

Hvala 🙂
Jaz sem do danes gledala enako kot majav 🙂 to je iz estetskega vidika tako da bom pa zdaj malček razmislila.
lp

Ja,rob je pametna stvar,pa pazi,da ne bo imel stikal zgoraj na plosci,zopet zaradi politih stvari(in tezkega ciscenja).Stikala naj bodo na navpicnem delu(proti tebi obrnjena ko stojis zraven).

Mi smo zadovoljni z steklokeramicno plosco,cisti se z posebnimi cistili,pa zraven dobis se eno strgalo… Vseeno pa malo pazimo,kako postavljamo gor posode.
Ce se ti raztrese sladkor ali sol po plosci,je baje treba takoj pobrisati,ker kristali kao lahko poskodujejo plosco. (??)

Tudi mi imamo steklokeramično ploščo in sem zelo zadovoljna.Čisti se hitro in še plin ne smrdi.Vprašala bi s čim jo čistite,jaz uporabljam keram.Kako je s tistim čistilom ki se ne spere.Naredile so se mi praske ali se dajo spolirat?
pozdravček

Tudi pri nas imamo steklokeramično ploščo in sicer indukcijsko…
Glede roba je fino, če je, tudi zato, ker če ti kaj na nezaščiten rob pade (npr. začimba v steklenem kozarčku), se ti lahko zbije, sem videla pri kolegih.
Za indukcijsko niti ne rabi biti kakšna posebna posoda, lahko je emajlirana – od Emo Celje, kakršno so imele že naše mame. Važno je, da nima izolacijske plasti, ker indukcijska plošča deluje na magnetne silnice in če je jeklo zraven, potem se v njej pač ne bo nič skuhalo 🙂
Jo je pa res enostavno čistit, pa še zelo, zelo hitra je. Npr. voda za eno kavico zavre v slabi minuti.
Pa lp!
Neja

To je res ja….če kupuješ štedilnik (pečica+steklokeramična plošča) v enem kosu) je najbolje, da so gumbi na čelni to je na navpični strani.

Če pa kupuješ ločeno, kar se danes največ kupuje in tako smo tudi mi kupili. Pa mislim, da nimaš izbire, vsi gumbi na steklokeramični plošči so na zgornji strani. Le okrog gumbov je malce težje čistit, tko kot povsod, drgač pa ni krize.
Nekaj lahko izbiraš lahko le pri kombiniranih (plin in elektrika). Tam glej da je elektrika na tisti strani ko so gumbi, ker je tako veliko lažje čistit, saj v tem primeru največ uporabljaš plinski gorilnik, ki ni poleg gumbov.

Mi, ko se plošča shladi uporabljamo pri čiščenju samo papirnate brisače in steklex in seveda originalno strgalo(priložen st.ker.plošči). In je zmeraj kot nova.

jaz se bom pa odličila kar za gumbke na senzor..se mi zdijo veliko bolj praktični. Je pa to zaenkrat edina odločitev :-0

Zanimima me,kaj je bistvo tega stedilnika napram klasicnim s plinom.
Zakaj pri nas sedaj prodajajo v glavnem le te modele?

Sicer kaksen plin se uporablja v Ljubljani,metan?

Hvala lepa!

Stedilnik

Steklokeramične plošče so predvsem lažje za čistit, so pa počasnejše.
Pri zgorevanju plina se sprošča tudi voda, česar pa pri stekloker. ploščah ni.

Za LJ plin pa ne vem, zihr pa ni metan.

Aja, pri nakupu stekloker. ali ind. plošče je potrebno pazit na priključno moč naprave, ki je kar visoka (2-6 kW), kar je za enofazno napeljavo v blokih kar hudo. Seveda trgovca to ne zanima in ti proda ind. šted. moči 4600W in ko ga vklopiš na ful varovalka naredi samo ck.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close