samoporjavitvene kreme
Jaz sem pred kakima dvema letoma eno uporabila in sem bila kar zadovoljna z izidom. Je pa res, da se je mami sfižilo, a sva pozneje ugotovili, da se ni popolnoma držala navodil. Sama sem bila pri tem zelo natančna in je bilo kar OK. Žal se ne spominjam, katero kremo sem uporabila, vem tudi, da sem jo potrebovala samo za noge in roke in za krajši čas. Ne bi pa se mi ljubilo to početi po vsem telesu in daljši čas. Za moje potrebe je bilo dobro, ampak res svetujem upoštevanje navodil, sicer boš takšna kot moja mama (lisasta, rumenkasta …) Morda so novejše kreme že boljše …
Jaz sem ddddddddoooooooolllllllllggggggooooooooo let plesala in sem se zadnje 5 let skorajda redno mazala s temi kremami, ker je to takorekoč nujno.
Lahko povem, da sem imela po uporabi teh krem še lepšo kožo, čeprav večina pravi da škodujejo.
Problem pri meni je bil le takrat, ko sem se morala namazati zelo temno in ko je šla barva zelo neenakomerno dol.-ostane ti na večini členkov, kolenih, gležnju…oz. se moraš namakati zelo dolgo, da se tega znebiš.
Toda, če se mažeš “normalno”-le za ten ali dva temnejše to ni problem.
Glede znamke je tako, da mora odgovarjati tipu kože.
Nekatere sicer ne priznavajo tistih cenejših, toda meni je bila najboljša od “San Saucy”(100% je narobe napisano), ki je bila nekje do 2 tisoč.
Ostale pa reklame vidite na TV.
Najbolje je da grete v drogerijo in povprašate iz katere pride lepa bronze barva….
KAKO SE MAZATI:
V drogerijah pravijo, da se je najbolje prej močno s pilingom, toda to res ni tako obvezno.Jaz se vedno stuširam prej(ponavadi sem se mazala zvečer)-najbolje je tik pred spanjem, ker potem nič več ne počneš.(no ja)Potem pa se začneš mazat po vsem telesu(oz. kjer želiš ton) in to tako kot z navadno kremo.Malo si jo stišneš na roko in razmažeš-pomembno je da paziš med prsti na nogah okoli gležnja, da res vse pokriješ.
Po koncu si je potrebno umiti roke, toda naj vam pote nekdo namaže še po zgornji strani-zapestje, prsti….
Potem kake 10 min počakajte da se posuši in se kar oblečite v pižamo-ne kake preveč lepe ker se krema malo pozna.
Po mojih izkušnjah pa so najslabše tiste kreme, ki imajo način “špricanja”-večina gre okoli, pa še neenakomerno je…
Upam, da vam bo to pomagalo in da se ne boste zbudile kot liske….
LEP POZDRAVČEK
Ti priporočam, da je ne uporabljaš.Moja frendica si jo je kupila.OK, vse je kul zgledal, dokler je ni nekdo po pomoti čist mal polil z vodo, pa ji je ostal tak bel madež na roki.Ful je grdo zgledalo res.Pa je mela menda iz nemčije eno izmed boljših samoporjavitvenih krem.Raje se sonči v naravi, bo lepše zgledala naravna barva,vrjem.
Lucky girl!
Krema z vodo ne gre dol, to ni plast neke barve na koži!
Te zadeve uporabljam že sigurno pet let in nimam nobene slabe izkušnje. Je pa treba biti natančen.
Self tan kreme so bolj ali manj enake, ne glede na to, a so iz Nemčije ali pa morda iz Poljske, ker vse delujejo po istem principu glede na učinkovino, ki se jo že omenila (saj piše na vseh embalažah). Razlikujejo se po vsebnosti le-te in pa po ostalih sestavinah, ki pa ne vplivajo na barvo (podlage, vlažilci, filtri, konzervansi…)
Pretirano sončenje je pa škodljivo, če drugega ne, postara kožo.
Se strinjam s piko.
Ne rečem da so self tan kreme popolnoma neškodljive, toda prav nič bolj kot sonce ali solarij.
Barva ki pa jo dobiš je odvisna od tipa kože-jaz sem uporabila eno drago-tako iz nemčije, pa sem bila potem čist rumena, ko pa sem kupla uno za 2 tisoč sem bla pa rjava kot bi bila čistokrvna mulatka….
Lahko verjameš-so popolnoma neškodljive, vsaj kar se dihydroxyacethona tiče.
Lahko pa ti škoduje katera druga od sestavin, ki nima vpliva na barvo – lahko ti izsuši kožo, zamaši pore itd. itd. Sestavine so(razen te, ki daje barvo), povsem enake kot pri drugih kremah.
Katere kreme si pa imela?
Jaz sem imela že vse sorte, pa me ni nobena razočara. Edino Diorjev svetli odtenek in pa Nivea ne dasta nobene barve.
Vse kreme, toniki, parfumi, ličila,… škodijo. Ne pravim, da se dobi 100% raka ali kar koli drugega, ampak vseeno škodi. Leta in leta se te stvari kopičijo v telesu.
Enkrat sem prebrala neko študijo, ker so nalizirali materino mleko. Notri so našli vse ostanke zgoraj omenjenih stvari (kreme,…). Za se malo zamisliti…
Lahko bi bila malo bolj precizna, če že govoriš o študijah(kakšnih). Ne vem, kaj bi bilo tako hudega- vitamini, maščobe, vlažilci, antioksidanti…tudi, če jih kje najdejo?
Res je bilo pa govora o škodljivosti, če ne celo kancerogenosti parabenov.
Samoporjavitvene delujejo izključno zaradi sestavine DHA, ki na vrhnji plasti kože reagira z aminokislinami, proteini in tako ustvari rjavo barvo.
Je edino sredstvo za porjavenje brez sončenja, ki je dovoljeno in priporočeno od FDA (US Food&Drug Administration). Obstaja še nekaj snovi, ki tega dovoljenja nimajo (tyrosin).
DHA se običajno uporablja v koncentracijah 2-5%, lahko tudi več. Od tega je odvisna intenzivnost barve.
Mislim pa, da nam vsem preverjeno bolj škoduje zrak, ki ga vsak dan dihamo ter da je v naših telesih nakopičenih precej več težkih kovin kot pa sestavin iz krem.
Brez zamere, lp
Pika, rezultate te študije sem prebrala pred cca dvema letoma v neki znanstveni reviji in res ne moreš pričakovati, da ti bom citirala vsako besedico! Povedala sem samo bistvo.
Je pa res, da VSAKA stvar škodi. Onesnažen zrak, umazana voda, ki jo, drage forumaščice, vsi pijemo – pa naj bo tudi tista ustekleničena! Tudi zelenjavo, ki jo jemo, škodi, ker jo pač veselo škropijo z vsem mogočim. In nenazadnje škodijo tudi vse kreme in produkti, ki jih dajamo nase. Žalostno, ampak resnično.
Pancy, ne uporabljam samoporjavitvenih krem in ne kadim… zadovoljna?
Jaz sem jo kupila pred nekaj leti (mislim, da je bila Lorealova). Kljub temu, da sem se namazala v skladu z navodili in pazljivo, sem bila vsa lisasta! Grozno! Dobro, da se nisem po obrazu. Da ne govorim kako je bilo na vročem soncu, ko se potiš in postanejo vse obleke flekaste! Potem se pa zamislite kakšna postane bela majčka…Rjavkasto rumena.
Ne vem, kako se mažete.
Več kot pet les jih uporabljam (pretežno Dior in Collistar) pa nisem bila še nikoli lisasta. Fleki na oblačilih nastanejo, če se takoj oblečeš, predno učinkovina reagira s tvojimi beljakovinami v površini kože.
Moja kolegica je bila profesionalna plesalka v tujini in se je redno po celem telesu mazala s temi zadevami. Na nastopih se je tudi ona potila, pa ni slo nikoli nič narobe.
Vseakor je pa dobro, da pred prvim nanosom naredite peeling, lahko mehanski, še boljši se mi zdi pa encimski.
Možno je pa, da dobiš fleke, če hkrati s samoporjavitveno uporabljate tudi kakšen luščilni preparat (AHA kisline, kreme proti mozoljem). Na to je pa treba biti pozoren.
Jaz sem povedala svoje izkušnje in izkušnje svojih kolegic. Nikoli nisem bila flekasta niti se mi ni nikoli poznalo na cunjah.
Mogoče pa katere punce tudi pretiravajo z nanosom, nanašajo predebelo, kupujejo kreme z večjim odstotkom učinkovine, kot je primeren za njihov ten kože……….
Vsekakor je bolj primerno za svetlo kožo večkrat nanest kremo, ki ima mnjši procent učinkovine, kot enkrat nanesti kremo z večjo vsebnostjo.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.