Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek nasilje nad žensko

nasilje nad žensko

Pred pol leta se je v bližino mojih staršev preselila muslimanska družina. Prejšni teden pa je vsa krvava prebežala s hčerjo k mojim staršem, ker sta pobegnili očetu oz. možu, ki jih je pijan pretepal in sta mu štirikrat poskušale ubežati pa jih je privedel nazaj. Tam sta bile do jutra- on pa jih je celo noč vinjen iskal. Rekla je da mu bo mogla povedati kje je bila, drugače ji ne bo dal mira. Kaj bi naredile ve, njega ne poznamo, ima veliko bratov v sorodstvu vsi pijanci- če ga prijavimo se bo lahko maščeval- kaj bi naredile ve?

Ja to je pa zelo kruta,nesrečna in delikatna stvar,mislim delikatna zato,ker če karkoli spremljaš policija dan danes zelo malo stori za take družine ki so oz bi resnično potrebne take pomoči..Kaj je najboljš je težko vedt,mogoče kakšna socijalna(da bi pomagal obema-mamici in hčerki),policija(če bojo karkoli naredili,da ne bo potem še slabše),drugače pa mislim da če bi se dalo,čeprav mislim da je to zelo težo da bi mami in hčerka šle nekam daleč proč kjer ju ne bi mogle najti s pomočjo npr:socijalne ali policije,ne vem no samo moj predlog čeprav je to lahko govort naredit pa mnogo težje..jaz močno upam da se bo najdla kakšna u redu rešitev..
lp

Saj vem, da to ne bo rešilo problema, samo vseeno: ne gre mi v račun enačba pijanci in muslimani…

Socijalna služba in policija so edine institucije ki lahko kaj naredijo. V kolikor je zadeva tako daleč, potem bodo, upam, materi in hčeri preskrbeli prostor v varni hiši. Dandanes se nekaj premika na tem področju. Sami ne morete pomagati drugače, kot že pomagate. Vendar to ni rešitev.

Mami naj dajo telefonsko številko varne hiše. In, seveda, ponudijo telefon, da lahko pokliče od tvojih staršev. Bolj pametne rešitve ne vidim.

Se bojim, da ženska ne bo hotela v varno hišo oz. stran od moža (podoben primer smo imeli tudi pri nas in ženska nikakor ni šla od nasilneža). Pomagati ji bi bilo najprej psihično, da bi se začela sama dovolj ceniti in bi zapustila moža. Če ne zaradi sebe vsaj, zaradi otroka.
Glede na to, da je muslimanka, bo verjetno še težja, saj so precej drugače vzgojene.
Kaj pa kakšen telefon za klice v sili?

Neli, tu sploh ni kaj razmišljati. Če boš karkoli hotela poseči vmes, se bo cela muslimanska familija obrnila proti tebi in ti boš izpadla budala, čeprav imaš dobre namene. Očitno še ne poznaš teh ljudi in ne veš koliko so sposobni držati s svojimi, ne glede na pretekle situacije.

Točno tako. Drugič pa če si pametna Neli, zakleni vrata pred to čefursko nesnago, naj ji kar da njen Bosanc kropa pit! Al pa naj pride drug dan vsa plava jokat na Slovensko policijo.

HAHAHAHA!

ČEFURJI, RAUS!

Sta pa prava ‘dobrosrčneža’. Če se vama ne smili ženska, bi se vama vsaj lahko hči, ki ni prav nič kriva, da ima očeta pijanca in nesamostojno mamo.

Nič dobrega se vam ne piše, če ste pomagali pretepeni ženski muslimanskega porekla. Ona je moževa lastnina in vi ste se v to lastnino vtaknili. Seveda sta se vam ženska in otrok smilila, če sta bila tako pretepena (komu se ne bi!) in naredili ste tisto, kar vam je pamet rekla. Pogovorite se na policiji, kaj vam je storiti.
Muslimanska posla…Po pravici – čim dalj od njih!

Zdaj že vsaka omemba Muslimanov sproža histerijo nestrpnosti.
Jaz bi temu Muslimanu prej čestital, ker se je očitno zelo hitro prilagodil okolju, v katerega je prišel!

P.S.: Glede na intelektualni nivo mnogih udeležencev teh forumov, se mi zdi potrebno poudariti, da je gornja pripomba sarkastična …

Mirko, zaradi tebe je še upanje za to podalpsko dolino!

Čefurji, potegnite mi ga!

ČEFUR, RAUS!

Pa ste res….
Ooooo a musliman je? Ja pol pa ziher tepe zeno a ne????
Ker pri nas nasi vrli cistokrvni rasno in versko brezmadezni slovenski mozje
pa niti ne pomislijo na kaj takega ne????
Kolikor vem, se primere nasilja KOGARKOLI nad KOMERKOLI javi policiji,
ker je to pac kaznivo dejanje.
In pika.
Hinavci….

Poleg policije in sociale obstajao tudi druge organizacije. priporočam Žensko svetovalnico (434 72 61) in njihov Krizni ceter (o4o 260 656 ali 031 233 211).
Situacija je tžavna. prvič zato ker je težko stopiti iz kroga nasilja in si dovoliti živeti drugače. Drugič zato, ker smo vkalupljeni v nasše vzorce. Tretjič zato, ker smo velikokrat zelo ranljivi in krhki.
Neli, spoštujem tvojo moč, da iščeš informacije za ljudi, ki jih pravzaprav ne poznaš. Prav tako kot občudujem tvoje starše, da so v tem svetu, polnem nestrpnosti in nelagodja, pripravljeni nuditi varen trenutek osebam, ki jih tako z lahkoto ožigosamo.
Držim pesti.
LP
N.

Pokličeš lahko tudi na telefon SOS za žrtve nasilja, njihova brezplačna številka je 080 11 55, številko pa lahko daš tudi ženski (brezplačen je tudi klic z mobitela ali tel. govorilnice). Tudi če ne namerava zapustiti moža, se lahko pogovarja s svetovalkami, jezik ni ovira (če slučajno ni Slovenka). Policiji lahko nasilje prijavite vi, če ga boste na anonimno številko, vas ne bodo vprašali za ime, če pokličete na navadno, bodo sicer zahtevali ime in priimek, vendar ga niste dolžni povedati, oni pa so dolžni prijavo vseeno zabeležiti (pri nekaterih policistih je treba to kar odločno poudariti). CSD nima pravih pristojnosti, lahko le svetuje, vendar v večini primerov neučinkovito in neustrezno, žal. Je pa to zelo odvisno od svetovalke, ki je odgovorna za to področje.
Zelo lepo od tebe in tvoje družine, da ji poskušate pomagati in da vam ni vseeno.

Ti lahko ženski daš razne številke telefonov kjer ji bodo mogoče pomagali ali pa telefonsko od policije . Odločiti se ali bo klicala ali pa ne pa je njena stvar! Če boš kam poklicala se bo ona prva odvrnila od tebe in zaigrala idilo z možem! Posledice si lahko zamisliš. Ne vem zakaj naj bi ti klicala policijo? Porini ji telefon v roke pa naj sama to naredi.

Najbolje je, da jim posredujete telefonsko številko najbližje varne hiše kamor se morajo nemudoma umakniti. nasilje pa lahko prijavite tudi na anonimno številko policije.
Informacije o varnih hišah lahko dobite na telefonski številki 080 11 50.

srečno

NASILJE V DRUŽINI

Najbolje je, da jim posredujete telefonsko številko najbližje varne hiše kamor se morajo nemudoma umakniti. nasilje pa lahko prijavite tudi na anonimno številko policije.
Informacije o varnih hišah lahko dobite na telefonski številki 080 11 50.

srečno

Pozdravljena,

Najbolje je da se ne vmešavate. Imela sem izkušnjo nasilja z muslimanom in verjemi….
Zmeda! ne spustijo te iz rok.
zato reci:prepuščam ta problem višji sili!

držim pesti

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close