kaj kupiti za rojstni dan 70 letniku?
Meni se to spraševanje na forumih zdi skrajnje bedasto, še tolk se vam ne da razmišljat o slavljencu niti za hip ali dva, ampak sam sprašujete tle ene xy ljudi, kaj naj …
izbira je pa komot identična za 13 letnika, 45 letnika ali pač 70 letnika.
Vsem lahko kupiš knjigo, vstopnico za koncert, tekmo, kak kos oblačila, CD, ……….v končni fazi lahko presenetiš s torto, plačanim kosilom, povabilom na čvek…
Pa kva spet pametuješ.
Več glav več ve! Mogoče pa dobi kakšno idejo.
Ti “odvisno” pa pejt na antiodvisni program![/quote]
IN, hm, kaj si ti lepega svetoval/a?
Jaz sem vsaj odgovorila, iskreno, tako kot mislim. Posvetiti v mislih vsaj 5 minut (al pa 3 dni) tistemu, ki ga imamo radi, ko nas ta oseba povabi na svoje osebno praznovanje………….je vsekakor dobra ideja, mar ni? “kopiranje” idej drugih ni nikoli bila dobra ideja za darilo. Ko sama dobim darilo sem vesela, če začutim da je nekdo mislil name in me želel razveseliti. TO je namen obdarovanja, ne pa forma pred sosedi, pred drugimi in le odpiranje denarnice…..Včasih je veliko bolj učinkovito to, da podarimo ne vem, naprimer prvo sliko vnučka s šopkom marjetic in širokim, iskrenim nasmehom, kot da dostavimo najnovejše Scott kolo, ali pa vrhunske Atomic smučke…..
Ja, vendar..se bom malo prišlepala: kaj pa kupiti naši prababi, ki dobesedno čaka na smrt (in to že dvajset let), ki je NIČ ne zanima, ki ne bere, ker jo bolijo oči, ki ne gleda filmov, ker nič več ne razume, ki se boji tehnike kot hudič križa, ki nima nobenega apetita in zraven še sladkorno bolezen, ki je še vsako darilo, ki smo ga prinesli, zložila v omaro (npr. nova jopica, nosi pa staro, ki je že čisto obrabljena na komolcih).. za njo pa vsakič res dolgo premišljujem, pa mi še ni nikoli uspelo, da bi jo razveselila.
Starejši in modrejši ljudje, vam dopovedujejo, da imajo itak polne riti vsega, da ne rabijo NIč in si želijo le vas na rojstnem dnevu.
Če boš kdaj iskreno stopila do svoje prababi jo ljubeče objela in se ji posvetila to eno popoldne bo nadvse vesela. Tisti paketi, mašne, folije, tehnični čudeži, ultra brani romani…..ona je NAD vsem tem, tega ne potrebuje, ne razumeš, da ji materialno ne pomeni nič?
Je res smisel rojstnega dne DARILO IN HRANA?
eni se zdi da je danes nadvse važno le biti iskren, radosten, miren in nasmejan. NIč več in nič manj.
Lepo in osebno darilo je kakšen portret. Posamezen, družinski, ljubezenski, otroški… Ma vse sorte… Kolegica riše ful lepo in za đabe:
http://metkaonlinehallofart.blogspot.com/
Je res odvisno. Zdravemu 70-letniku lahko kupis smuci, takemu z umetnim kolenom in kolkom pac ne.
Zato je odvisno od zdravstvenega stanja, od njegovih potreb in od njegovih zelja.
Vrtnarska oprema
Ribiska oprema
Knjige, vse od cenenih romanov do enciklopedij, spet odvisno od njegovih interesov.
Potovanje v tujino.
Izlet na morje, v hribe.
Druzinski piknik.
Novo vzmetnico.
Popravilo kaksne stvari pri hisi.
Tecaj slikanja, ucenja tujega jezika.
Organiziraj balinarsko tekmovanje in povabi tudi nekaj njegovih najozjih prijateljev. Potem pa 1x mesecno druzinsko balinarsko tekmovanje
Album s slikami iz njegovih mladih let.
Miniaturno zeleznico v velikem merilu (sploh ce ima slabe oci) Lahko tudi material, da bo sam gradil modelne hisice, in pokrajino (navodil je ogromno na internetu)
Sahovske figyre, sahovnico in knjigo o sahu
Fotoaparat
Slikarski pribor
Knjige
Plesni tecaj za starejse
Les in rezbarske noze
Model ladje ali letala, ki ga bo sam sestavil
Pohodnisko opremo
Klobuk fensi ali cisto klasiko
Sal, srajco
Kuharsko knigo
Carovniske trike
Karte, tarok in zaobljubo, da boste skupaj kartali 1x na mesec
Daljnogled, teleskop
DVDje
spleti mu palcnike za zimo ali tople volnene nogavice
volneno odejo
Tvoja prababi ti sporoca, da se pocuti osamljeno in odvec, izolirano, zato ne zeli vec nicesar.
Potrebuje le vas cas, vaso prijaznost in vaso ljubezen. Bodi z njo. Pogovarjajta se o njenih mladih letih – veliko starejsih radi pripovedujejo o tem, igrajta karte, skupaj zapojta, skupaj preglejta stare albume in slike, pojdita skupaj na sprehod, lahko samo okoli hise ali bloka, pojdi z njo v trgovino – bo ponosna, da je pravnukinji toliko pomembna, da je prisla z njo, vsedita se na klopco pred hiso in kramljajta, skupaj poglejta njen priljubljeni TV program, tudi ce tebe ne zanima, skupaj pospravita kuhinjo, vkluci jo v svoj dan, objemi jo.
Forum je zaprt za komentiranje.