Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Prenosna klima – prosim vaše izkušnje!

Prenosna klima – prosim vaše izkušnje!

Pozdravljeni! Z enoletnikom živimo v trosobnem stanovanju v 6. nadstropju. Ker je zelo vroče, že nekaj časa raziskujemo tržišče s klimami. Smo dali neredit nekaj predračunov in vsi vsi se gibljejo okrog 400 tisoč. Ker zaradi razporeditve potrebujemo vsaj 2 enoti, če želimo da bo vsaj v dveh sobah temperatura nižja. Če bi hoteli to doseči še v otroški, bi potrebovali 3.
Zdaj pa smo začeli razmišljat o prenosni klimi, ki bi jo dali v dnevni prostor, kjer se popoldan največ igramo. Naredili bi si timer in klima bi se sama vklopila preden bi prišli domov, ker ko je otrok v sobi seveda ne more delovati.
Preden bi šli spat pa bi lahko ohladili še spalne prostore, saj bi klimo lahko prestavljali. Všeč nam je Bosheva, a je kar draga (220 tisoč). Zanimajo me vaše izkušnje s prenosnimi klimami. Prosim svetujte mi – tudi firmo!
LP in hvala

Po mojih izkušnjah so precej manj učinkovite kot fiksne, precej so glasne, pa še “auspuh” imajo – ki ga moraš speljat nekam ven. Tam namreč klima odvaja toploto. Največkrat to uredijo z rezanjem stekla v okno (okrogla odprtina, podobno kot pri napi). Narediti pa je treba tako, da skozi to odprtino ne boš stanovanja tudi ogrevala… in pozimi hladila.

Jaz bi vseeno premislil varianto z fiksno klimo. Me čudi, da bi za stanovanje potrebovali 3 enote. Pri nas imamo v hiši v vsakem nadstropju po eno in je več kot dovolj.

Sam montiram klimatske naprave….in s tem da bi jo kr prevazali ne bo slo…ker mora biti odvod vrocega zraka…ce ni odvoda pa ne naredis nicesar

Definitivno se bol splaca fiksna klima ki pa ni nujno da so 3 ampak je lahko samo 1 in ta dost mocna sicer je cena take klime okol 180k ampak pokriva tudi do 100m2…prenosne klime so pa res samo za stranisce ohladit…in nic drugega…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close