Najdi forum

Joga

Kolikokrta na teden naj bi se delalo vaje iz joge? ali se lahko vadi tudi večkrat na dan?
Delam vaje iz video kaset po eno uro.

no, nisem nek ekspert, sam pravjo , da je fino, če vsak dan to delaš. pa ni treba po celo uro, ampak sam tko po ene dvejst minut.kadar maš pa cajt, pol pa koker ti paše.minimum pa trikrat na teden.en tak mini joga sešn maš na forumu svet-je-lep, pod rubriko telo in duh , se mi zdi.počekirej mal.
en lep jogi pozdrav,
nia

Živjo, Big Girl,
jaz vadim po sistemu Joga v vsakdanjem življenju.
Sprašuješ, če lahko vadiš večkrat na dan. Če ti čas dopušča in če se po vadbi dobro počutiš, seveda.
Vendar pa vseeno ne pretiravaj, joga ni samo telovadba. Pomembno je začetno sproščanje, pa tudi vmesno sproščanje, da zaznaš učinke posamezne vaje. Bolje je dnevno zavestno in skoncentrirano narediti par vaj kot površno “cel program”; pa pravilno dihanje je zelo pomembno, pa tudi pranajama na koncu (za čiščenje telesa).
Meni je pri sami vadbi joge všeč postopnost (čeprav sem bila že prej zelo gibčna), resnično se začneš zavedati lastnega telesa in pridobivati kontrolo nad samim seboj, umirja um, povečuje zbranost, pridobiš pa tudi fizično kondicijo.

Želim ti veliko uspeha pri vadbi!

Tudi jaz vadim po sistemu Joga v vsakdanjem življenju in sicer eno uro vsak dan.

Ojla!
Joga v vsakdanjem življenju – ali je to knjiga?
Hvala za info
lp

No sem malo pobrskala po netu in zdaj vem, da je to knjiga 🙂

Me pa zanima, če kdo ve kakšna je pa
“JOGA – Priročnik za učenje joge doma”

Je sicer malo cenejša, ampak bi raje imela učinkovitejšo.
LP
pa pridno vadite :)))

To je organiziran sistem vadbe joge, obsega 8 stopenj – obstaja pa tudi knjiga.

Potem ti (ena, ki vadi) delaš po video kaseti?
lp

Ne, enkrat tedensko imamo organizirano vadbo, 2 uri traja. Sicer pa doma. Sem pa že pred leti sama poskušala po neki knjigi, ampak je tole mnogo boljše.
Lp

Tudi jaz hodim enkrat tedensko po dve uri.Kam pa hodiš ti(ena ki vadi)?

Živjo, jaz sem z Gorenjske. pa ti?

Iz Prekmurja.

Ne vem ,če mi bo tole ratalo:

hejla, jaz pa razmišljam o … a bi šel še kdo?

A kdo pozna? Hodi katera?

Lp vsem,
R.O.K.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close