IŠČEM PRAVO KREMO!!!!
žIVJO
imam zelo zelo suho kožo. Uporabljam eno dobro kremo od Kaneba, ampak se mi zdi, da je zame premalo vlažilna. Zjutraj, ob pol šestih se namažem in potem v pisarni, kjer je zelo suh zrak, me ob 10. dopoldne že kar ”skupaj vleče”.
A veste kaj mislim – kot, da bi imela premajhno kožo..:)
Ravno zaradi tega tudi ne uporabljam pudra-imam tudi Kanebovega (enkrat sem rizikirala in zapravla skoraj ves regres za to 🙂 ) No, pa ge ne uporabljam, ker mi ful izsuši kožo…groza.
Na žalost pa sem povrh tega še zelo svetle polti, tako, da sem pozimi kot kak dehidriran zombi 🙂
Vprašanje pa je: če ima katera tudi tak tip kože naj mi lepo prosim pove katera krema da koži dovolj vlage (vsaj za 8. ur)
Pa tudi za puder me zanima..
AJA STARA SEM 28 LET IN NE BI ŠE UPORABLJALA ČESA ZA GLAJENJE GUB
Jaz sem imela dolgo časa zelo podoben primer in sem probala ogromno krem, nato pa sem šla h kozmetičarki in mi je dala eno kremo, ki jo sami zmešajo in mi je res ful pomagala. Sam zdaj ne vem od kod si, ker jaz sem to kupla v celju pri kozmetičarki. Moram pa resnično rečt da sem tako zadovoljna, nič ne peče, nič ne vleče, nič ni rdeče kože,…
lp
Probaj z Niveo visage, meni je ta odgovarjala, linija za suho in občutljivo kožo in vzemi pac uno, ki še ni za kožo po 30.
Če pa imaš res tak hud primer, ti svetujem obisk dobre kozmeticarke, imajo dovolj “svojih” krem, vsaj moja in ce bo kdo vedel kaj paše tvoji koži, bo to sigurno ona, ko ti bo prepoznala kaksn tip kože imaš.In ti da tester, če ti krema ne odgovarja se vrnes in probavas dokler ne najdeta kreme, ki je okej.
Imam čisto enake težave kot ti, oz. sem imela. Kar se tiče pudra, zdaj uporabljam Nivea Skin like, prej sem pa uporabljala Nivea Aqua all day, ful se lepo namaže in ne izsuši kože.
Kar se tiče pa krem, uporabljam od kozmetike Kahne Aloe vera kremo, in imam čisto drugačno kožo… Nič več suha, ne vleče skup, ful lep ten.. Skratka, ful sem zadovoljna.
Zelo dobra pa je tudi Eucerin Hydro protect (Moisturising Cream).
Za suho kožo je zelo dobro, če uporabljaš kako kremo, ki ima izvlečke aloe.
Lahko pa poskusiš tudi kremo od Fruit of the earth, Aloe vera skin care cream – dobi se pa v lekarnah, Sanolaborju in specializiranih trgovinah. Imajo tudi losione in kreme za telo, pravtako za suho kožo.
lp
Jza sem imela enake probleme kot ti, zdaj pa že pet let uporabljam kremo CERA DI CUPRA -ROSA , ki jo dobiš v DM , Sparu… stane pa okoli 1.200 SIT
Kožo imam zelo suho in ko sem preiskusila vse mogoče kreme sem ugotovila, da mi ta najbolj paše. Tudi druge, ki sem jim jo priporočila, so zelo zadovoljne
poskusi z bebi oljem.
moker (!) obraz zjutraj obrišeš z vatko, na katero si dala par kapljic bebi olja. Koža ni mastna, ampak zadrži dosti več vlage v sebi.
Če pa delaš tako, kot ti je predlagala lucy, pa po moje koži še bolj škoduješ. Če si boš non stop na par ur mazala obraz s kremami, boš kožo v končni fazi še bolj izsušila, ker se poleni in ne “proizvaja” lastne maščobe.
lp
Nataška, imaš kremo od enih najboljših znamk, le da tvoji koži daje premalo. Predvidevam, da si jo kupila v poletnem času in ti je takrat ustrezala. Ker je zdaj zrak bolj hladen, je treba temu preparatu kaj dodati. Svetujem ti, da se odpraviš tja kjer si kremo kupila, poveš za svoje težave in dobila boš ali dodaten preparat ali drugega. Ravno tako povej za puder. Možno je, da ti po dodatni kremi ne bo več sušil kože. Koža ima pravilno kremo takrat, ko nam zadostuje jutranje nanašanje kreme do večera, ko nam je koža prav in ne premajhna kot je zdaj tebi.
Jaz imam tudi probleme s suho kožo. Lansko leto sem imela celo zimo lišajast obraz, nato grem v Interspar kupovat eno kremo za nečakinjo in najedem zase:
od Sanosana otroško kremo za obraz z avokadom. Od takrat uporabljam samo to in mi zelo paše. Stara sem pa isto kot ti. Kupila sem si tudi mleko za telo od iste firme in še cenovno je ful ugodno. Krema pride okrog 500,00 SIT, mleko pa okrog 700,00. Zadostuje pa mi če se namažem zjutraj in zvečer.
Forum je zaprt za komentiranje.