revščina
Mislim, da so mediji prikazali dve skrajnosti, zelo bogate in zelo revne. Vseeno, pa da je zelo veliko ljudi, ki živijo lepo in jim nič ne manjka. Me pa boli, ko gledam revne družine z kupico otrok. Mislim, da bi morali vsaj v tej smeri malce razmisliti in imeti raje enega ali dva otroka. Ni res, da ne morejo otroku kupiti niti čokolade, ker so otroški dodatki dani vsem otrokom in tudi vrata karitasa in drugih ustanov niso zakljenjena. Res je, da si ne morejo privoščiti vsega kar bi si želeli a lačni v danajšnjem času nismo.
Tudi meni ni čisto jasno, zakaj imajo družine, ki imajo nizke osebne dohodke ali jih sploh nimajo, največ otrok. Povprečje otrok na socialno ogroženo družino je 5. To ni ljubezen, če otrok niti ne moreš prehraniti, kaj šele jim nuditi nekega osnovnega normalnega življenja. Odločila sem se, da ne bom več sočustvovala s takimi ljudmi, sploh pa v tem času. Ker je možnost odločitve povsem druga. Okej, naj bo takole. Družine, ki so v socialni stiski sedaj, bi rabile pomoč. Ostalim, ki bi s tem datumom enostavno presegli svoje finančne zmožnosti s kopico otrok, takim ne bi več pomagala. Klinc pa visoka nataliteta, če država ne more zagotoviti službe za tiste z osnovno šolo.
Jaz se tudi to sprašujem. Mogoče, da se lahko sami sebi še bolj smiljo…
Glede nakupovalnih mrzlic: odvisno od posameznika. Mene se ne primejo, pa imam dost dnarja. Da bi za hrano vrtoglave zneske zapravla, drugi dan pa bi šlo vse v drek. Uni, ki pa nimajo denara, naj kašno šolo končajo rajš, ku otroke delat. Zavod rade to volje finansira.
Veste kaj, nas je bilo 5 otrok, bolj ko ne socialno dno, vendar me sama revščina ni toliko prizadela kot me je ravnanje staršev (oče alko, pri mami potuha). Tudi v pomanjkanju ob preudarnih starših lahko otroči zrastejo v uspešne ljudi in jih preteklost ne zasleduje, se pravi ni nič hudega če človek vedno ne dobi tistega kar bi rad, celo dobro je da ne dobi. In ko danes premišljujem o preteklosti ne razumem staršev zakaj nista nič naredila, da bi onadva živela bolje, se šla zdravit, zakaj ,..Revščino se nakako že razume, ni sramotna, če izhaja iz okoliščin na katere na katere ne moreš vplivati, žal pa je pri nas večina revščine povezana z alkoholizmom, in tu je tisto kjer bi bilo treba veliko narediti.
Berem vašo pisarijo in me je kar groza med kakšnimi egoističnimi ljudmi živim.
Udri po siromaku. Pa da jim očitate število otrok. Sram naj vas bo. Ti otroci so v velikih primerih bili zaželjeni in spočeti v časih, ko jim je najbrž še bolje šlo. Ali je problem danes izgubiti službo?
In nihče ne more preživeti z otroškimi dokladami. Kakšne izjave dajete namesto, da bi se zamislili kaj bi se dalo narediti, da bi šlo vsem bolje, raje napadate ljudi, ki jih je ta naš “novi” način življenja postavil na prag revščine. A mislite, da si ljudje želijo ostati brez zaposlitve in životariti?
Pa nekateri od vas bi še revežem doklade vzeli.
KAM GRE TA SVET?
S polno ritjo je pa res lahko srat. Lahko ste ponosni sami nase.
Najprej komplimenti za mojco-pa ni to lezenje v rit !!!
meni se tudi smilijo samo živali pa otroci -ker niso nič krivi- in še kaka nebogljena, bolna , stara duša.
Drugače pa ko vas jebe vse skupaj in medije in prispevke in revščino važno da imam jaz polno rit -mene zanima samo zase in za svoje bližnje za druge pa če takoj pocrkajo mi je čisto vseeno.Še posebej to velja za kakšne policaje pa državo in kakšno drugo golazen.
kar se te nakupovalne mrzlice tiče pa takole: to se je delalo tudi v jugoslaviji samo ti tega nisi videl ker je folk odhajal v interšpar čez mejo tam se je šele nakupovalo na veliko -v hipu so bile vse police prazne uni trgovci čez mejo so vozili kavo v paletah v trgovino in niso mogli sproti dohajat tako da ne meni o nekih nakupovalnik mrzlicah.takih kot so jih ugajali jugoslovani na pota rpsah v trstu gorici in šparih pa tehničnih trgovinah do celovca jih svet ni videl in jih nikoli več ne bo. Toliko kot danes pokupi 10000 folka v intersparu je včasih pokupilo 100 ali 1000 ljudi v avstriji. ne bodte taki bebci.
pa mal poglej kaj notri mečejo-nobenega komforta sam **** za male pare ala brezvezna kitajska čip roba pa hrana. ja jest je treba a ne da lahko pol serješ kaj ti misliš?
Meni pa se zdi to grozno, kako vsi mislite, da so revni le tisti, ki imajo veliko otrok. Ali pa vidite samo ta del, da potem lazje zaspite v smislu… itak si je sam kriv.
Mogoce si ne znate predstavljati, da tisti, ki nima izobrazbe, sploh ni imel moznosti, da bi jo dobil. Pa ste pomislili na mati samohranilke, ki ze z enim samim otrokom zivotarijo? O ja, Karitas pa Rdeci kriz.. od tistega lahko zivis kot pravi gospod. Ste gledali prispevek na Preverjeno, ko ljudje cakajo od 3h zjutraj za paket hrane, na koncu pa obstaja velika moznost, da ga sploh ne bodo dobili?
Obstaja ogromno razlogov, zakaj so ljudje revni. Na zivce pa mi gre, ko govorite samo o tem, da so ljudje revni, ker imajo prevec otrok. Hja… to ni egoizem, to je omejenost.
Draga netta. Vsekakor ne mečem vseh v isti koš. Moji komentarji se nanašajo izključno na tiste, ki se niti malo ne potrudijo, da bi se kaj spremenilo.
Jaz pač mislim, da ima čisto vsak neko možnost. Prav zdaj hodim ma računovodski tečaj in tam je tudi nekaj takih, ki jim zavod časti. Neverjetno, prav oni so najmanj zainteresirani.
Obstajajo tri vrste ljudi:
Prvi se trudijo in stvari spreminjajo, drugi spreminjanje opazujejo, tretji pa se vsemu temu samo čudijo.
Torej, kot prvo vsem, ki verjamejo, da z otroškimi dodatki lahko preživi vsa družina: absolutni najvišji otroški dodatek ne glede na plačo in število otrok je nekaj čez 20.000, mislim da 22.000. Se pravi, da pri petih otrokih nanese največ dobrih 100.000. Če ste čarovniki, boste s tem preživeli sedemčlansko družino, drugače pa ne.
Ljudje, ki nekaj naredijo in nekaj spremenijo: ljudje smo si različni, eni smo bolj iznajdljivi, drugi manj. Nekateri vidijo širše, drugi ožje. To je odvisno od tako različnih stvari, da tukaj ne bi o tem. Ampak, če človek v sebi vidi, da bi moral s poštenim delom 8 ur na dan nekako preživeti, mislim, da vidi prav. Po mnenju nekaterih pač ne in če ni sposoben videti prek tega, si zasluži, da je reven… Žal iskanje novih možnosti ni dano vsem, ne izhajajte vedno iz svojega položaja.
Karitas, Rdeči križ – za paket pomoči, ki socialno ogroženi družini pripada ENKRAT NA TRI MESECE (njegova vrednost pa znaša okoli 4.000 sit) morajo ponekod ljudje CELO NOČ STATI V VRSTI (je bil enkrat prispevek na pop TV). In mislim, da pride trenutek, ko se ti ljudje tako ponižajo, da gredo trkat na čisto vsa vrata. In ne mislit, da na centrih za socialno delo revnim ljudem rešitve kar ponujajo – če se sam ne znajdeš toliko, da veš, kakšne možnosti imaš in kaj vse ti lahko pripada, ni nič. Povejo ti samo toliko, kolikor morajo in kolikor vprašaš, torej čim manj. To vam lahko povem iz lastnih izkušenj pri vlogi za otr. dodatek. Kot bi hotela državni proračun oropati za več milijonov (šlo je pa za par tisočakov na mesec).
Vsakdo bi moral imeti možnost, da si zasnuje družino po svojih željah. Torej, če si par želi veliko otrok, bi jima bilo to treba omogočiti in jima pomagati, če sama nimata dovolj denarja. To, kar zdaj dobivajo takšne družine v slabšem materialnem položaju, je miloščina.
Vsi si zaslužimo dostojno življenje, pa če se znajdemo dobro ali malo slabše, če le pošteno delamo.
omejena si ti ker govoriš o materah samohranilkah.
dej men povej kje majo te babe svoje kurbirje pa dece itd??tiste k so nafukali otroke? najlažje je pa pol bit boga mati samohranilka pa vlečt denar od države . pol mi pa na pop tv kažejo neke čefurke samohranilke z otrokom starim 8 let brez očeta v zibelki pa drugi otrok spet brez očeta star 3 mesece?? in kje je zdej spet ta drugi fukač?? marš v ***** konjevo. jest bi jim ukinil vso socialno pa nej pocrkajo.
spet ena ki klati bedarije pa vse počez-ej pa si ti normalna?
aja a vsak ki si želi veliko otrok bi mu morala država to omogočiti se pravi da bom jest za njega delal al kaj? hvala lepa ti se boš gonila jaz ti bom pa panže fotrov al kaj. kdor ga je nafukal ga naj pa še živi draga moja jaz sigurno ne mislim drugih panžov fotrat. ko se mi bo to zahotelo bom svojga naredil pa sam skrbel za njega kapiš? in zdej jest ozko gledam ker ne mislim za druge delat ha ha dej škoda besed za tako brezveznjakinjo
a pol se ti držiš tistega da se zarečenega kruha največ poje?
še eden vraževeren.življenje ni hokus pokus ampak realnost.
če bi pa rad da gre po tvoje ok-v nedeljo bom zadel na lotu, v ponedeljek mi bo na glavo padlo zlato jajce od sesedove kure, v torek bom pofukal najlepšo slovenko, v sredo mi bo najboljši sosed podaril bon za 10 milijonov sit, v četrtek bo pobralo vse kapitaliste, v petek bo padla jedrska konica na ljubljano, v soboto pa nas bodo obiskali vesoljci.
no da vidimo če tvoja teorija drži vraževernež-ti poročam v nedeljo.
ha he ha zgleda ja :))
jaz danes ne grem nikamor kar se tiče kakega pijanskega žuranja -vsako leto zanovo leto imamo doma sosedje itd druženje ki zajema ognjemet ob polnoči pa malo večerje svečane itd. vse skup se začne tam ob ene 21 uri. itak s presledki. kaj pa ti?
aja drgač pa ful cel dan že delam ko nor celo 3 potice se spekel, tok stvari je pred novim letom za nardit uf.
dej kaj pa ti počneš ?
menda ne čakaš na kavču z razprtimi nogami da te tvoj pofuka?
Forum je zaprt za komentiranje.