Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek zlatarne

zlatarne

Pred 3-emi meseci sem si v zlatarni celje kupila zlate uhane s plavim kamenèkom (mislim da je safir) za 35k. Ker se mi je zaèelo gnojiti in lušèiti koža sem jih dala ven.

Sedaj bi jih prodala in me zanima kje bi mi zanje ponudili najveè denarja. Ali je nujno, da èe sem jih kupila v ZC da jih tja nesem odkupit (imam raèun) ali bi mi jih odkupili tudi v npr. zlatarni moènik in obratno?

Hvala za odgovore in lp!

Ja kolikor jaz vem “staro” zlato odkupuje večina zlatarn. Jaz bi jih nesla v ene par zlatarn in bi jih pač pustila v tisti, v kateri bi največ ponudili.

LP Biba

Ja saj to vem da odkopujejo, samo zanima me še kje bi lahko najveè iztržila-èe ima kdo kakšne izkušnje?

mislim, da je cena za težo enotna povsod

Jaz pa ne bi prodala kot zlato, ker boš dobila ful mal, ampak bi si dala naredit kaj drugega prstan mogoče, povprašaj tam, kjer si ga kupila, če bi ti naredil za čist majhno ceno, sicer pa maš ful velik zlatarn, kjer ti za smešno ceno naredijo (pretopijo) ful lepe stvari. Ne vem, mislm da boš dobila za zlato manj kot 50% denarja kot si zanj plačala.

zakaj se ti je pa začelo gnojit?A je belo zlato? jaz ti svetujem,kot od zlatarja ženka,dej rajši v predelavo,pa boš največ iztržila.

Če boš dala uhane v zlatarno- je kot da mečeš denar skozi okno. Če imaš račun se probaj dogovoriti za zamenjavo-reklamacija (bodi prijazna) ali pa daj očistiti uhane in jih -saj bo verjetno kakšna priložnost- podari.

Ps. Lahko pa pišeš na moj mail- mi poveš kaj več podatkov, pa se pozanimam pri prijateljici,ki dela v ZC v Celju, če je možna menjava. Saj veš za prijatelje se da vedno malo več naredit

Imajo pa ful lepe stvari v Zlatarni.

janja_marolt@yahoo.com

oj,sem delala v ZC!

Zlata se definitivno ne splaca prodajat,ker je res poceni, za kamencek ne bos dobila NIC, samo za zlato, ce je 14 karatno zlato (585) je okrog 1500sit/gram.

Jaz ti svetujem, ce so uhancki se v garanciji, pojdi tja in povej,da si ocitno alergicna na neko snov v zlatu (safir je pogosto v kombinaciji z belim zlatom na katerega je veliko ljudi alergicnih-poleg predpisane kolicine zlata vsebuje tudi neke druge kovine-te so problem) in vprasaj, ce bi se uhane dalo predelati v obesek ali pa ce ti jih lahko zamenjajo za enake z rumenim zlatom. Belo in rumeno zlato imata enako ceno. To bi ti morda storili,ce so uhancki se novi, obvezno pa moras imeti certifikat,ki si ga prejela ob nakupu. Pojdi v prodajalno, razlozi problem, gotovo ti bodo znale prijazne prodajalke svetovati.

Ce ne drugace pa daj uhane scistit in jih lahko podaris naprej.

Jaz takih uhanov ne bi prodala, zanje bos dobila okrog 12 tisocakov.
Vecina zlatarn odkupuje zlato, ni vazno kje je bilo kupljeno, ker zlato itak pretopijo.

Upam,da sem ti kaj pomagala. LP!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close