ugovor zoper…
moje izkušnje:
ponavadi lahko z ugovori samo zavlačuješ….. jst sem to naredil 2X, ampak sem potem vseeno moral plačati…. tko da….. :)))
mam pa kolege, ki so to naredili, pa potem so dali ŠE EN ugovor, itd., tko da je stvar zastarala……. je pa škoda računat na kakšne nepravilnosti pri delu policije…….. to se nam, navadnim smrtnikom – brez Čeferina za hrbtom – ne more zgodit :))))
LP
Remedy
Pretehtati moraš to dvoje:
– če daš ugovor, zgubiš pravico po POLOVIČKE (plačila 50% kazni),
– obstaja pa možnost, da bo zadeva zastarala in ne boš nič plačala (zastara v 1 letu, če sodnik ne stori nič – relativno zasraranje oz. v 2 letih – če te sodnik recimo povabi na zaslišanje – absolutno zastaranje).
Po novem letu pa se bo zastaralni rok podaljšaj na 2 (relativni) oz. 4 (absolutni) leti, tako da zastaralo ne bo rpaktično nič!!
razen če boš vedno poslal opravičilo potrdilo od zdravnika da si npr bolan. pol pa vse zastara. eh eni ste zgleda res zarukančki nimate pojma kok to gre .
barabe ki pokradejo milijarde nikoli ne odgovarjajo vi ki pa morate plačati 10000 sit kazni se pa nič ne znajdete.
a ni janša reku da bodo zdej nehal kurje tatove lovit ko je on na vladi ha ha .
Zarukanček si kvečjemu ti.
Zaradi službe sem se malce poglobila v Zakon o prekrških zato nekaj malega vem o tem. Opravičevanje v nedogled po novem ne bo več možno ker:
1. zadeve na I. stopnji ne bo več opravnaval sodnik za prekrške (kot do sedaj), temver prekrškovni organ (glede prometnih prekrškov policija). Zaslišanje takrat, ko iz dokazov nedvoumno izhaja, da si storil prekršek, ni več potrebno. Policija te bo le pozvala, da v roku 5 dni podaš pisno izjavo o prekršku ter navedeš vsa dejstva in dokaze v svojo korist, ker jih sicer kasneje v postopku več ne boš mogel uveljavljati. Če izjave ne boš podal, bodo pač odločili brez nje, ti pa si za ta postopek izgubil vsakršno pravico podat izjavo.
2. če boš vložil na odločbo policije zahtevo za sodno varstvo (to je po starem pritožba), bo zadevo obravnavalo sodišče prve stopnje, ki lahko prav tako odloči brez tvoje izjave (če je prej pač nisi hotel podati), lahko pa te povabi na zaslišanje (kar bo po novem zelo redko) in če se ne boš odzval in izostanka opravičil, se bo štelo, da si zahtevo za sodno varstvo umaknil. In nenazadnje: sodišče bo sedaj mnogo manj obremenjeno, saj bodo večino dela storili prekrškovni organi, tako da kar pozabi, da se boš lahko 4 leta izmikal z opravičili (če te bodo sploh vabili – kadar ti bodo npr. izmerili preveč alkohola v krvi ali pa boš prehitro vozil, se smatra, da policist prekršek osebno zazna z uporabo tehničnih sredstev in sploh ne bo razloga za zaslišanje).
Svetilnikk, v eni izmed tem si spraševal, kaj si mislimo o tebi: prej si nisem mislila nič posebnega, z ozmerjanjem z zarukančki, pa si dokazal svoje vrednote.
o tem res veš samo nekaj malega.
boga država ki ima take brezveznjake ki se morajo z zadevami strokovno ukvarjati pa pišejo take kozlarije oz. nepopolnosti kot jih pišeš ti.
poveš del ostalo bistveno pa spustiš dej še enkrat se preberi. ali pa napišeš točno tisto kar sem napisal jaz , razlagaš pa si kot kak nepismen iz ugande.
1.) zadeve na prvi stopnji bo še vedno obravnaval prekrškovni organ-
izjeme so samo prekrški ki so explicitno določeni in nimajo razpona od do (recimo kazen od 10-30.000 sit).Teh je v novem zakonu zelo malo.
Prav tako to ne bo možno za vse prekrške kjer je določena tudi kazen v točkah oz. za hujše prekrške.ej ti nimaš dost pojma.
Pa tudi na te se boš lahko pritožil oz. vložil zahtevo za sodno varstvo.
Sodišče prve stopnje je lahko že sedaj odločilo brez tvoje izjave -preberi si kaj predno sčvekaš bedarije- in-ali je odločilo brez tvoje izjave če jo nisi HOTEL podati ali si se NEUPRAVIČENO izognil-.neodzval-vabilu na zaslišanje.
Saj sem ti lepo napisal, da moraš svojo odsotnost upravičiti-preberi še nekajkrat , da boš to zaštekala.
Poleg vsega si pa še kot bivši policaj minister Bohinec, ki je vedno vedel kaj si državljani mislijo, pa čeprav so ankete govorile ravno nasprotno. Izjavila si da bo po novem zelo redko da bi te sodnik vabil na zaslišanje- ej ti bi mogla jit za kakega vedeževalca ali politika.
Blebetanje brez argumentov vse povprek.
V pravni državi ima VSAK PRAVICO DO ZASLIŠANJA in če se mu jo krši iz kateregakoli razloga lahko poda zahtevo za varstvo zakonitosti itd.
Zakaj pa misliš da so največje barabe na prostosti, kurji tatovi pa v zaporu?
Ker slednji nimajo denarja za odvetnike.Nauk-pravica je naprodaj, samo pravo ceno za njo moraš najti.
p.s. jaz problemov s policaji nimam ne pijem se ne drogiram itd.
jaz sem samo povedal kar drži drgač se mi pa jebe če vse zadavijo pa zaprejo ha ha . l.p.
Dradi svetilnikk, vidim, da se ti še vedno ni posvetilo.
Naštela bom samo to, kar si eksplicitno falil mimo:
1. prekrškovni organi bodo obravnavali TUDI zadeve, kjer je kazen predpisana v RAZPONU, le da bodo morali kaznovati vedno v najnižjem znesku, sodišče pa bo lahko določili višji ali pa tudi nižji znesek od predpisanega (bi ti citirala člen, pa se mi ne da iskati, sicer pa si velik fant, pa ga boš našel);
2. Policisti bodo lahko odločali o stranski sankciji KAZENSKE TOČKE – lahko ti bodo podelili do 5 točk;
3. Najprej trdiš, da so sodniki lahko že prej odločali brez zaslišanja, nato pa trdiš, da ima v pravni državi vsak pravico do zaslišanja! Odloči se!!
4. O velikih barabah in kurjih tatovih nisem pisala. Lepo, da si delil svoje mnenje s tistimi, ki jih to zanima.
Svetilnikk, če se ti jebe, pa morš storit kaj več, kot da samo opletaš po forumu, sicer boš nepotešen.
Drugi pa bodo sami presodili, kdo piše, kot da je nepismen iz Ugande.
Lep dan še naprej. Pa mirne živce. Deluješ kot kolerik.
Kaya
samo nakladanje, sprevračanje dejstev in razlaga samo da je tebi prov pa četudi mimo ali na približno v slogu t-.i. bohinčevega komunikacijskega zapleta ha ha . pejt raje kako mehiško nadaljevanko gledat:))).
točka 1.) prekrškovni organi bodo obravnavali TUDI zadeve v RAZPONU.
Da TUDI ! Govorimo o izključni avtonomnosti. To da jih bodo TUDI pa čivkajo že vrabci na strehah. Vidiš že govoriš isto kot jaz, samo sedaj se diplomatsko ven vlečeš češ nisem rekla tako ampak malo drugače, sem pa seveda tako mislila ha ha ha .
točka 2.) Policisti bodo LAHKO odločali o stranski sankciji točk.
HA HA HA , JA HALOOOOO sej zato so pa plačani, a misliš da bom jest namesto njih lopaček držal v luftu pa mahal z njim in skakal na ceste?!
samo oseba se bo lahko pritožila na sodišče o tem je bilo govora in o tem ne bo avtonomno odločal komadir policije. samo on in pika.
točka 3.) Sodnik je že prej lahko odločali brez zaslišanja če se tega nisi udeležil iz upravičenih ali neupravičenih razlogov.
In drži, da ima v pravni državi vsak pravico do zaslišanja.A to dvoje ti ne gre skupaj?! HA HA HA . Glej ti razložim: jaz imam pravico do zaslišanja in jo izrazim v ugovoru , to pa če pol pridem ali ne je moja stvar, kot je pravica sodnika da potem odloči brez mene ker me pač ni bilo.
Ha ha res je , bralci bodo presodili kdo ima več pameti v glavi in kdo nekaj klamfa brez veze -jaz pravim da ti in da nimaš veliko pojma poleg tega pa si po mojem mnenju največje govno. Take k si ti bi jaz podavil taprvi trenutek.Zaradi takih po mojem mnenju država propada
.Kdo ve kok denarja požreš državi .
Tok se mi pa še vedno ne jebe da bi tebe pojebal mogoče si grda pa debela in zafrustrirana. ha ha
Forum je zaprt za komentiranje.