Zanositev?
Sem v pravih letih in s svojo boljšo polovico bova počasi začela načrtovati otroka, ampak okrog mene se vrti vedno več deklet, vključno s prijateljicami, ki že dobro leto ali več poskušajo imeti otroka zaradi problemov, ki jih imajo one same ali pa so bile ugotovljne pri partnerju. Očitno neplodnost iz leta v leto narašča, kajti tempo življenja je prehiter, ozračje onesnaženo,sama prehrana. ..itd.Tudi sama se bojim, ko poslušam okrog sebe probleme, ki jih nikomur ne privoščim in si želim, da bi se pri vseh lahko kaj kmalu uredilo. Vem, da paše ta tema bolj na neplodnost ali nosečnost, ampak zanima me, koliko med vami je takih, ki že imate otroka in koliko časa ste rabile, da vam je uspelo zanositi in roditi novo živo bitjece, hvala za odgovore in lep večer vsem skupaj:)
Klavdija jaz ti pa samo toplo priporočam da o tem vsaj še eno leto ne razmišljaš…res nima smisla pa še škodiš si…ko pa potem ne gre začni razmišljat…ker stres res dela grda presenečenja.
no pa da ti še odgovorim….poiskušam osem let in še bom….tako da ti to ni napisala ena mamica ampak ena ki ve da problemi obstajajo in to včasih kar hudi.
Pa srečno
po moje igrajo tukaj veliko vlogo tud kontracepcijske tablete, si predtstavljaš kolk enih hormonov vneseš v telo v parih letih….brrr
me je pa zadnjič tud ena ginekologinja mau nadrla, kaj čakam, ker je že vsak sedmi par pri 30 letih že sterilen…..brrrr
no nisem te hotela zamorit, če sta šele začela delat na tem se po moje še nimaš kaj sekirat
Ce razmisljas negativno in ce ze v naprej pricakujes tezave in si prevec pprizadevas se ti ze zaradi psihe lahko kaj zalomi. Najprej poskusi in potem razmisljaj – vem, da je lazje rec kot naredit ampak ce se zavedas, da je vse v glavi in si ne dovolis crnih misli bo vse skupaj lazje. Veliko srece in upam, da ti bo v 2005 zraven racunalnika ze stala majhna ljubka zibalka.
Midva sva enkrat pač nehala pazit. Zanosila sem praktično takoj, kljub temu, da v tistem času niti nisva bila prav hudo delovna :-))))
Brez obremenitev (če si boš v glavi naredila bremze še preden se sploh lotiš, ne bo dobro), pa veselo na delo.
Če ne zanosiš takoj, še ni nujno, da bo problem. 10 dni po začetku menstruacije seksajta dvakrat na dan in to en teden. Na začetku bo zabavno, proti koncu pa ne več, zato je dobro iti kam za en teden, da bo bolj sproščeno.
Seveda nekaterim uspe zanositi z enim samim seksom. Tem je najlažje, saj punce tiste dni ponirijo, da bi seksale. Če pa hormoni ne butnejo tako izrazito, je pa potrebno biti vztrajen.
Seveda se bodo nekateri oglasili, da spermiji ostanejo živi več kot en dan, celo dva. No, ti očitno nmajo težav. Če pa je karkoli narobe (malo semena, preutrujenost, stres,starost, psihičen pritisk…) se pa da popraviti z zgornjim receptom.
Najhujši problem od vseh je psihičen pritisk, da bo treba narediti otroka.
Forum je zaprt za komentiranje.