delo, a ne na črno
Mogoče bi mi pa znal kdo pomagati?
Stvar je taka: že kar nekaj časa sem brez službe (stečaj podjetja-neperspektivna panoga, pa niti mlad nisem več); kljub stotini napisanih prošenj, ne dobim redne zaposlitve (podpora na zavodu se je iztekla).
Našel sem si neko možnost občasnega dela, ne bi pa želel delati na črno, ampak si nekako urediti status (čeprav bom še naprej prijavljen na Zavodu) in si spet začeti plačevati pokojninsko zavarovanje, ki je bilo prekinjeno.
Kako urediti zadevo z delodajalcem? Malo bi delal tam, malo pa tudi doma.
Bi bila primerna podjemna pogodba (delno avtorska), ali bi bilo boljše osebno dopolnilno delo (tam se nekako ne najdem, nekaj sem že našel na internetu..)
Ja, še pomemben podatek: gre za zelo malo denarja, komaj za preživetje ali pa še to ne.
Hvala za vsak koristen nasvet!
Ej, sicer ne vem, kako so stvari v tvojem sektorju porihtane, ampak lahko ti pa povem za medije: pri nas je tko, da lahko kdorkoli dela kjer koli HONORARNO. To pomeni, da ti lahko delaš na dveh časopisih istočasno, samo nedajbože, da bi pa pisal na obeh o istih stvareh.. Ista stvar na radijih: lahko si na 2,3,5,10, ampak če so ti radiji od različnih lastnikov, potem ne smeš delati proti kateremu koli od teh – kar pomeni, da ne smeš imeti istega programa, ne smeš brati istih stvari (ponekod imajo tudi tko porihtano, da tisti spikerji, ki so pri njih, ne smejo na drugih postajah brati reklam….. pa tko)…… v bistvu je čist odvisno. Ampak mislim pa, da imajo vsi v naši “dragi” sloveniji, možnost honorarne zaposlitve…. nisem pa ziher, tko da se lahko motim…………. , kar pomeni, da na enem šihtu delaš redno (kakor se pač zmeniš – lahko tudi za 4. ure dnevno), drugje delaš pa honorarno (avtorsko – v medijih).
Lej…… da me ne boš zdej za rokav grabil, pa se drl po lublani: “Remedy mi je pa reku, da lahko tko delam, vi pa pravte, da ne morem! Lažete!!!!!” Daj se ti raj tle malo pozanimaj pri podjetnikih predvsem pa v zakonodaji…. če je to sploh dovoljeno, da te ne bojo potem dacarji lovili…..
LP,
upam, da boš čim bolj za sebe ugodno zrihtal stvari
Remedy
Forum je zaprt za komentiranje.