Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek aerobika & fitnes

aerobika & fitnes

Mene pa zanima kako izgleda enkratni obisk aerobike ali fitnesa. Povejte tiste, ki hodite. Jaz bi rada nekaj zase naredila, pa še nikoli nisem bila ne na enem in ne na drugem.

Pri aerobiki si pri eni uri zraven in telovadiš, pol se pa odločiš ali boš hodila ali ne … Navadno je prva ura skoraj povsod brezplačna. Navadno traja eno uro, največ uro in pol.

Na fitnesu ti pa prvo uro predstavijo orodja, ki jih imajo ter povejo kaj več o samem fitnessu. V boljših studiih ti prvo uro (ki jo že plačaš), naredijo progam, po katerem potem naslednje obiske delaš sam, inštruktorja pa imaš za pomoč in seveda razna vprašanja v zvezi z vadbo.
V fitnessu imaš obiske – lahko si tam 15 min (če greš samo odvozit bicikl, recimo) ali pa 2 uri. Samo ponavadi je 1 ura kar dovolj – v bistvu si sama lahko tempiraš kako boš delala.

Ti pa svetujem, če se boš odločila, da hodiš redno, najmanj 1x tedensko, optimalno je pa od 2-3x – ja, ja, saj vem :))))) Zato sem zadevo opustila, ker časovno ne znese vse, kar bi želela:)))

Je treba imeti kake posebne copate za na aerobiko al pa še kej posebnega zraven? Brisača, plastenka vode itd sem še kej pozabila?

Za začetek ne rabiš nič posebnega. Hlače in športne copate. Hlače so bolj praktične oprijete, če si jih ne moreš privoščit pa trenirka. Seveda prodajajo superge za aerobiko – a so tudi navadne za v dvorano dobre. Lahko tudi v telovadnih copatih, samo pri skakanju te bi znale noge bolet.

Brisača je fino za obrisat, voda itak, če imaš še armaflex podlogo, je pa sploh super (beri:bolj mehko:) )

A za prvič ne kompliciraj – pojdi tja, pa boš vidla kaj imajo druge.

Mene samo zanima kako lahko pol tist vonj po švicu tam v garderobi vohate? Sama 1000 krat raje tečem v naravi kot pa bi se tam tiščala v eni dvorani kjer bi skakala po enih podlogah pa še drago plačevala za vse to.

sam vode pa res ne pozabt! ker je zlo, zlo hudo bit brez….

Ej čudna v vsakem normalnem fitnesu imajo tuše, kjer se lahko stuširaš

A se sploh kdo tušira tam men bi se zdel mal čudn tam tuširat.

Fitnesi so različni med sabo. Nekateri imajo tudi dovolj velike garderobe in urejeno zračenje, pa nič ne smrdi.

Brisačka se pa nese s sabo na fitnes (ali na organizirano vadbo) predvsem zato, da si jo pri vadbi podlagaš. Takšna so tudi v vseh urejenih fitnesih pravila – ne smeš vadit brez podložene brisače.

kolikor sem jaz govorila z ljudmi, so eni za aerobiko drugi za fitnes. Menda se eno in drugo med sabo izključuje.

Jaz sem za aerobiko, to je skupinsko vadbo, kar fitnes ni. Vaditeljica poskrbi za pravilne vaje in tebi ni treba skrbeti, da si boš naredil škodo z nepravilnimi vajami.

Drugače pa je aerobika precejšen telesni napor, samo ime vadbe pove, da gre predvsem za dihalno telovadbo. Z rednim obiskovanjem in vstrajnostjo lahko v daljšem obdobju dosežeš zavidljivo fizično in vsestransko (tudi dihalno) kondicijo. Meni je super, priporočam.

Jaz hodim na kombinirano vadbo in mi je super. Najprej se gremo dvajset minut aerobike, nato delamo bolj vaje za mišične skupine (včasih z ročkami, včasih na tleh na blazinah, ponavadi pa oboje), zadnjih dvajset minut pa na fitnes trenažerjih. To dvakrat na teden, čez vikend grem pa še sama enkrat na fitnes (je tudi to všeto v karti).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close