Prvič v savni
Pozdravljeni,
mam eno vprasanje za vas in vem da mi boste znali pomagati oz svetovati.
Punci in meni bi rad kupil karto za v savno in poleg se bazen v Ptujskih toplicah, in ker se nisem nikol bil prav tako pa ona ne bi rad da mi malo poveste kako in kaj da ne bova tam cisto zgubljena. Kak koristen nasvet, pa bi prosil, ce poveste kake vase izkusnje (kako se vam je kaj zdelo,…).
Pa zanima me se al se karte lahko kupi samo v tolpicah al tut kje drugje, ne vem na kaki agenciji, ker studiram v Lj pa ce bi se mogoce dalo bi kupil tu.
Pa ce je ze kdo bil v teh toplicah bi prosil ce mogoce ve kolk je kaj cena, ce bi lahko povedal, kolk stane karta za savno + bazen.
Najlepsa hvala za vse informacije.
Lp Miha
Seveda ti lahko govorim, saj hodiva že več kot 7 let, čeprav v omenjenih toplicah še nisva bila:
Karte lahko verjetno nabaviš samo v toplicah in to samo za savno, plavanje, masaže, kosilo ali kar paket, pri čemer boš imel popust.
Obnašajta se naravno; ko prideta se slečeta in oblečeta kopalne plašče ali se zavijeta v brisačo, oblačila shranita v omarico. Najprej se stuširata, pogrneta prostor za počitek, potem pa veselo v savno in to za toliko časa, kot vama paše. Po izhodu se stuširajta z mrzlo vodo – če obstaja frigidarij (bazen z mrzlo vodo skočita še malo vanj, potem pa najmanj toliko časa počivata kot sta se savnala. V rimsko in finsko se vzame brisačo (imejta jih čim več-vsak po tri), v turško pa se gre brez brisače – ne pozabita sedišča oz. ležišča prej pomiti z vodo, sicer lahko hitro dobiš kakšne izpuščaje. Samo uživajta, če boš kaj poškilil kam drugam, ti bo tvoja punca že dala.
Sem ti napisal dovolj? Še preveč, ne?
V Ptujskih toplicah kupiš eno karto in velja za bazen in obe savni; turški in finski. Doplača se le masaže. Ker se prosto giblješ iz bazena do saven, v savnah nisi gol.
Točne cene se ne spomnim, vendar so toplice krasne, vse je novo in poceni, glede na to, da nikjer drugje nisem zasledila tak režim, ki ti dovoljuje prosto gibanje med savnami in bazenom. Lepo se mejta!
Oj, Miha, predvsem se držita bontona tudi v savni: ne ZASIGURAŠ si NAJPREJ prostora za počitek, šele nato pa greš v savno, ker to NI PRAV. Prostor za počitek ni tvoj privatni prostor, ampak ga deliš z drugimi, tako kot savno. Prav zato se dogaja, da so vsi ležalniki v sobi za počitke zasedeni z brisačami, lastnikov pa nikjer, ker se savnajo itd. Ostali pa, ki si (pre)drznemo te brisače umakniti, lahko le čakamo, da te ob vrnitvi lastnik te brisače prepotentno nahruli in nažene dol iz ležalnika.
Ampak, v glavnem, uživajta, sprobajta vse tipe savne, pazita pa, da ne bosta pretiravala, ker savnanje telo lahko zelo izčrpa, če ni pravilno.
Ja pr nas na Ptuju je lepo..
Forum je zaprt za komentiranje.