Povedati ali ne-varanje
Prebrala sem temo od Črnolaske in potem vaše odgovore, saj sem že tam napisala svoje dvome, vprašanje, pa bom še tu, ker me to res zanima.
Govori se le o tem “vem, da ga ona-on vara”, kako zaboga lahko 100% veš? Kajti le če 100% veš, potem bi tudi jaz želela vedeti, če bi me nekdo varal, drugače raje ne, ker bi bilo vse skupaj brez veze.
Kdaj lahko nekaj veš 100%, le ko si zraven, vse ostalo so le sumi, domišljija, govorice, nateg, žlehtnoba.
Bila sem priča dogodka, ko je neka ženska zaradi ljubosumja do neke druge, kar tako enga dne butnila ven, ona pa vara svojga in to je šlo od ust do ust in jaz koza sem verjela in hitro šibala k temu prijatelju, bila sva prijatelja že od malih nog in mu dejala kaj sem slišala.
Epilog je bil tak, da sva še prijatelja, sicer smo preživeli kar nekaj hudih dni vsi skupaj in onadva par, varanja ni bilo nobenega , le una ženska, ki je vse to spravila ven, bo naslednjič ornk premislila kdaj bo še zganjala tako hudobijo nad nekom.Očital mi je le to, kako sem lahko verjela nekim govoricam in ne zaupala njej ali njemu in prav je imel.Zaupat bi morala vsaj vanj, v svojega prijatelja, in se zavedati, da bo sam odlocil kaj je za njega vredu in kaj ne, jaz pa sem tam zato, da mu stojim ob strani, ne glede kako se bo odlocil, ne pa da se igram boga in vtikam v njegovo zivljenje, ja to me je izucilo in od takrat jemljem prijateljstvo na tak nacin.Ko si z nekom prijatelj, to še ne pomeni, da se moras vtikati v njegovo življenje, nobene pravice nimas za kaj takega, živi svoje in pusti živeti po svoje tudi drugim!
Nekateri ljudje so tako pokvarjeni, da bi naredili prav vse,da bi nekomu zagrenili življenje, kaj če je to laž in boste zaradi take laži, nekomu za trenutek uničili življenje? Kot sem dejala, jaz bi želela vedeti, da me nekdo vara le v primeru da je to resnica-100%, takih primerov, ko nekdo zatrdno lahko rece, videl sem ju-jih na lastne oci, ko sta varala in da bi bilo to še res, pa je malo, več je unih, ko dva le sedita in pijeta kavo, pa pride ena mimo in se že v njeni glavi šušlja, opa ta dva pa varata in to šiba pol dalje iz ust do ust, resnica pa je bila le piti kavo z prijateljom, sredi belega dne, sredi mesta.
Jaz sem moji prijateljici povedala, da je njenega tipa zalotila znanka na parkirišču Ljubljanskega gradu, ko je bil v avtu z neko žensko in sta se poljubljala… In kaj je koza naredila…. za nekaj časa ga je pustila, imela težave z njim (vlamljanje v njen avto, razgrajanje okrog hiše,), nato pa se je na veliko začela družiti z njegovimi kolegi, ki so jo itak hoteli spraviti samo v posteljo. Njen tip pa je potem z žesko s katero je bil v avtu začel živeti skupaj, vendar sta zvezo kmalu prekinila, saj se mu je prevarana vrnila nazaj. Z mano je pa prekinila vse stike… No danes itak nista skupaj, kar sem ji tudi napovedala, da če jo je zezal v glavo 3 leta jo bo tudi naprej….
Mislim, da je 100 % gotovost da nekdo vara nekoga in da to tretja oseba vidi zelo majhna. Vsak pa bi imel kar dovolj dela, da si sam sebi izpraša vest in ne pa da trosi govorice od vsepovsod. Seveda pa se je potrebno vprašati kaj sploh je varanje ? Ali je to mogoče tudi če greš z nekom, ki te privlači na kavo in tega potlej partnerju, ki te je vprašal kje si bil ne poveš.
Lep dan,
Odgovoril ti bom hipotetično:
V službi imam 13 damic in enega moškega. So po dve, ali celo tri v pisarni, ena govori na telefon in da ne motim, ji kaj službenega zašepetam na uho. Torej če bi bila ti med njimi, bi verjetno poklicala mojo ženo in ji povedala, da jo varam v službi! Super prijateljica bi ji bila, a ne?
Itak, ljudje danes še samo obirajo, prav čakajo da se bližnjemu zgodi nesreča in jim je prav vseeno ali je to kar se govori res, ali govorice. Noben se sploh ne vpraša, glavno da se dobro počutijo pri tem. Le kaj je narobe z njmi, da se tako počutijo?!
Halooo…. sem ti povedala, da je bil tip zaloten med varanjem in ni hipotetično varal oziroma šepetal dami na uho. In ko je bil z tem soočen niti ni zanikal… ja saj vem moški boste zagovarjali svoje do konca, tudi če vam dokažemo nasprotno…
Je pa razlika med šepetanjem na uho in dobesedno raziskovanjem ustne votline se ti ne zdi…
Forum je zaprt za komentiranje.