ali sedaj odnehat?
Ojla!Že cel večer premišljujem,kaj naj naredim,pa ne pridem do pravega odgovora,zato potrebujem VAŠO pomoč.Popoldne sem se že kot nevemkolikokrat odpravil na rekreativni trening v dvorano,kjer igramo basket.Vse se je normalno začelo in kot že večkrat me je nekdo od nasprotnikov začel” provocirati”.O.K.sem si mislil spet ima slab dan in ga ignoriral,kljub grdim osebnim napakam sem bil hladen.Tako je začel “svinjati”pri drugih,ki pa so ga opozarjali na nesramnost,ampak brez haska se je le nasmihal.Ko je šel čas proti koncu treninga sem nenamerno naredil favl nad tem soigralcem.Močno se je razburil,jaz pa nič hudega sluteč igram naprej ,nakar me od zadaj močnonapade.Takrat se mi “utrga” in vržem žogo vanj,češ,zdaj pa že nehaj.No žoga ga je le oplazila,on pa jezen name,z grožnjami,kaj si mislim,da me bo na g….,in me začel odrivat.Obrnil sem se vstran,ampak on kar za menoj,vpil name,da sem BUDALA.Priznam sem fizično bolj slaboten,zato sem se ga izogibal.Bil je kot podivjan bik,ki hrumi za menoj.Da bi se stepel z njim-NE HVALA,nisem pretepaški tip.Prav gotovo bi se on rad.Ker ga poznamo kot samovšečnega in vase zaljubljenega človeka,ga dostikrat ne jemljemo resno.
…….večkrat sem že pomislil,da bi s tem športom prenehal,sedaj pa mi je zares zadosti.Ali bi bilo sedaj pametno odnehat?Tako bi mu dal vedeti,da je ravnal prav.Zdi se mi popolnoma nešporten tip,ki se dere na soigralce in stalno ponižuje nasprotnike……….tako oluščil sem jedro,sedaj ste na vrsti VI………lp,
kaj pa če bi vi njega izločil………
Ko naslednjič pride na trening in začne s svojimi seansami……prva neprimerna…..se vsi samo obrnete in zakljućite z igro…….pa naj mal razmisli…….
Smo mi tud imel nekoga podobnega…..fuzbal v manjši telovadnici na tiste gole od švedske skrinje…….tip nažigal po žogi kot da bi bil na stadionu…..
Skrivnost moči je v spoznanju,da so drugi strahopetnejši od nas.In mislim da je tvoj soigralec to začutil in zato se te je malo privoščil.Ker sama nisem imela takih izkušenj ne vem, kako bi odreagirala v tvoji situaciji,misli pa da ignoriranje človeka najbolj boli,tako da ga ignoriraj in se delaj celo prijaznega ,ker le tako njegov ego ne bo rasel……lp in še veliko športnih užitkov
Kaj pa ostali soigralci? Kako se razumete? Kaj je sploh kdo posredoval?
Če se dere na soigralce, ponižuje nasprotnike, res ne razumem zakaj sploh še igrate z njim? Zmenite se in ga pošljite v PM (če ne gre na lep način), pa naj meče na koš sam.
Tudi sam sem včasih hodil na košarko, podoben sistem, večinoma bom rekel znanci, kaki 3-4 prijatelji.
Samo tam se ni tolerirala neka groba igra, če je kdo igral grobo, potem smo ga enostavno ignorirali, tudi njegovi soigralci. Recimo ni dobil žoge, padali so komentarji naj gre v igrat ameriški nogomet, … in to je navadno zaleglo.
Ekstremnih zaostritev ni bilo. Groba igra je bila navadno značilna za tiste, ki niso znali prenašat porazov in potem so igrali pač bolj “na silo”. Smo pa to vedno hitro rešili.
Kolikor se spomnim nekih poškodb ni bilo nikoli ali pa nekih resnih zaostirtev na robu krvi, smo to prej preprečili.
Dam ti prav, da se nisi spustil v pretep, saj konec koncev je bil verjetno to njegov namen. Pri takih primitivnih naslinežih nikoli ne veš do kam bodo šli, v 99% kakšen sočen komentar bolj zaleže (v stilu : “Ti tvoja ni dala pa si nervozen danes al’ kaj, da toliko fauliraš? Daj zberi se in igraj košarko”). Take tipe se pred publiko da najlepše ponižat z raznimi takimi in podobnimi komentarji, potem pa so kot bubice.
Možno je tudi, da ko te že nekajkrat grobo faulira zasimuliraš poškodbo (gleženj, …), in se malo usedeš, če so soigralci pravi, bo tudi on izločen iz igre, da bodo moči ekip izneačene. Razen če je gužva in drugi kar čakajo… potem to ni pravi način.
Razumem tvojo nemoč in frustracijo, samo rečem ti ne odnehat, lepo razmisli kaj bi bilo najboljše napraviit in to napravi, ne pa nehat košarke igrat, če te to veseli. Mogoče si poišči drugo okolje.
Upam, da bo kaj pomagalo.
Hvala za spodbudne besede.Je nucal!Sem pridobil na samozavesti!Drugi ga že nekaj časa ignorirajo.Spravil se je name-očitno,ker ne prenese tega,da sem boljši od njega!Nebi rekel,če bi imel probleme v službi,ali doma.Povsod se dobro razumem,saj sem zelo elastičen tip,ki se hitro prilagaja.Ker se to dogaja že dalj časa,sem včeraj res popenil (mogoče je bila kriva tudi polna luna).Kar se pa tiče drugih igralcev,ga pa vsi dobro poznajo in pravijo,da se ne splača kregat z njim,jaz pa se mu ne pustim in mu dostikrat kaj rečem(nič žaljivega)…..bom moral ubrati drugo taktiko,pa bo mogoče drugače…….lp
Forum je zaprt za komentiranje.