klamidija
Joj,ravno danes dobila.Pozitivno!Sem se kar trest začela.Nisem mogla verjet,samo enega partnerja sem imela in imam, in evo.Ginekologinja mi je pa dve leti neki gledala in me nikoli za to testirala,jaz pa vsa obupana,ker sem imela težave.Jaz bom šla kar k moji s tem potrdilom,ki sem ga dobila,da mi da recept za antibiotike čimprej.
On jih je pred mano imel 6,s tem da se samo pri eni ni zaščitil s kondomom(s to je bil dalj časa skupaj).Zdaj sem prebrala,da se klamidija,gonoreja in trihomonoza prenaša tudi z oralnimi spolnimi odnosi.Jaz sem imela zdaj že dve leti izcedek,samo se je malo spreminjal,ker sem se velikokrat zdravila z raznovrstnimi zdravili-napačnimi očitno,je pa vedno vsaj malo ublažilo.Vmes sem enkrat imela tudi vnetje mehurja,me je kakšnih 14dni peklo,ko sem šla na malo potrebo,potem me je včasih tudi bolelo pri spolnih odnosih,saj mi je otekla nožnica,drugače pa kaj drugega ni bilo.Zdravnica me pa niti opomnila ni,da naj se grem mogoče testirat za to.Moj fant pa sploh ni imel nikakršnih simptomov-v najslabšem primeru ima zdaj klamidijo že 7let.Sem premišljevala,da bi bilo fajn,da bi take stvari kar na sistematskih pregledih testirali(da bi bilo obvezno-vsaj pri mladih),ker imam občutek,da ljudem ni preveč jasno kako hitro se lahko okužiš,vsaj občutek imam,da nobenega preveč ne zanima,če je slučajno okužen in da lahko nove partnerje s to svojo ignoranco okuži naprej.
Tukaj si lahko preberete kaj več:http://www.salomon.si/informacija.asp?pp=0&id_informacije=4673
V bistvu niti ni smiselno krivit za to obolele. Bolj se mi zdi problematični ignorantski odnos zdravstva na ta problem. Namesto, da bi prosvetljevali in testirali, sem pa tja zgolj napišejo kakšna mala navodilca. Sicer pa verjamem, da se ta problem ne bo dalo nikoli v celoti odpraviti, podobno kot ne AIDSa. Virus napada tam kjer je človek najbolj ranljiv t.j. na razmnoževanju. Tako, da je to bolj stvar staršev in njihove vzgoje otrok. To pa je spet druga zgodba…
imaš prav…
prijateljica je dobesedno prosila ginekologinjo, če jo da na test za klamidijo zaradi vsemogočih težav, pa ji je odvrnila da se ji ne zdi potrebno… zdaj pa na tem testiranju dobila pozitivne rezultate… očitno so te preiskave drage in ZZZS preko zdravnikov ‘drži nazaj’ čimveč tovrstnih preiskav in potem posledično nočejo iz tega delat ‘big deala’, in to jim je seveda najbolj za očitat!!! marsikdo bi samoplačniško poravnal stroške te preiskave, če bi se le zavedal, da to JE BIG DEAL!!
upam da bodo rezultate te akcije obesili na veliki zvon in da se bo odnos zdravstva, predvsem pa ljudi spremenil…
Za aids imaš zastonj tukaj: Infekcijska klinika
naslov: Japljeva 2, mimo urgence za klinicnim centrom
(ambulanta za spolno prenosljive bolezni)
info: 01/522 26 22
urnik: ponedeljek, 12-14h
rezultati: v cetrtek v isti ambulanti
nacin: anonimno, brezplacno
Za klamidijo je pa odvisno kako te testirajo,mislim da je najdražji 16.000sit,ker je najbolj natančen,bris je pa 4.000,če se ne motim.Jaz sem se šla zastonj zdaj,ko je bila ta akcija od Plive.
Ne vem pa kje se testiraš za trihomonaz in gonorejo,to je kar razširjeno po Sloveniji in ima podobne simptome kot klamidija
zdaj so bila brezplacna testiranja! povsod pise, ce se klamidija pravocasno zdravi z antibiotiki, ni nobenih tezav. ce bolezni ne odkrijes, se lahko razsiri na zenkse organe, kar lahko v najslabsem primeru vodi do neplodnosti! torej, brez strahu, zdaj ko so jo odkrili! dobila bos zdravila in odpravila bolezen! zdraviti bi se morala oba! tudi tvoj partner!
pa lep pozdrav!
m
Ne bi rekla, da je odnos zdr.institucij do podobnih testiranj ignirantski !
Že dolga leta se ženske in moške poskuša izobraževati na tem področju, seveda pa je odvisno od splošne in zdravstvene prosvetljenosti in dovzetnosti vsakega posameznika.
Zaenkrat imamo široko mrežo preventivne dejavnosti v Slo ravno na področju zdravstvene vzgoje mladih in malo manj mladih.
lp
Iza, sama preventiva ni dovolj. Enako bi bilo, če bi ljudem na široko govorili, naj se pazijo AIDSa, ne bi pa jih testirali in po možnosti tudi zdravili.
Dokler se ni začela ta akcija, veliko ljudi (tudi jaz) sploh ni vedelo točno, kaj je klamidija. Mogoče so slišali zanjo bolj bežno, lahko pa sploh niso.
Kren je po mojem mislil s tem, da ima zdravstvo ignorantski odnos zato, ker praktično ljudem niso povedali, da obstaja možnost se testirati samoplačniško. Poznam primere, ko imajo ženske kronična vnetja, pa zdravniki ne vedo zakaj. Če bi jim naredili vse mogoče teste, bi zagotovo našli vzroke. Prav me zanima, koliko žensk je dejansko neplodnih, ker njihovi zdravniki niso nikoli posumili, da bi lahko imele klamidijo.
Nisem govorila le o preventivi, že dolga leta , so pri nas programi , ki so odlično vpeljani in so namenjeni preventivi in kurativi .
Problem je le v uporabnikih, saj še vedno veliko žensk ni poučenih in ne hodijo na preglede.
Še manj so pa moški pripravljeni sodelovati , saj so teme še vedno tabu !
Iza oprosti!Nimaš prav,jaz sem hodila skoraj vsak mesec težit h ginekologinji,pa me v dveh letih niti enkrat ni poslala ali pa naredila kakšen drug test kot za pap.Nikoli mi ni niti rekla,da naj se grem sama testirat,če imam mogoče kakšno spolno bolezen,tudi ni postavila nobene diagnoze!Ni me testirala na glivice,ni me testirala,če imam kakšno bakterijo,nič.Vse na oko in mi pridno pisala zdravila,ki niso pomagala.Šla sem tudi k eni privat in ona tudi na oko,s tem da sem ji razložila katera zdravila sem imela in niso pomagala,pa mi je dala ravno taka spet.Potem sem se pa šla sama testirat za klamidijo in evo.Ne vem na koga sem bolj jezna,na fanta ali na vse te proklete zdravnike.Fant se je šel zdaj še za aids testirat,jaz pa se mislim it še za trihomonozo in gonorejo,potem pa konec.Upam,da se čimprej pozdravim.Svetujem pa vsem,da naredite isto in se pojdite testirat,ker če vam je že za same sebe vseeno,potem to naredite vsaj za druge.Pa vsaj mirno boste lahko spali.Čakat zdravnice,da vam naredi brezplačno je pa tako ali tako iluzija.
Forum je zaprt za komentiranje.