Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Pomivalni stroj

Pomivalni stroj

Imam novi pomivalni troj. Ob prebiranju navodil pa sem čisto zmedena. Ali mi lahko prosim kdo razloži, kakšna je ta sol, ki jo moraš dodati za meščanje vode, kaj je izpiralno sredstvo. Domnevam, da je čistilno sredstvo kar tabletka (Calgonit ali Finish).

Kolikor vem, kolegica da pred vsakim pranjem v stroj le eno tabletko in to je vse!

hvala za pomoč!

SOL:
Na dnu stroja je poseben rezervoar, kamor nasuješ to sol, ki mehča vodo. Približno na 20-30 pranj jo pa spet dosuješ, ko te opozori signalna lučka. Vsaka pralna kolekcija ima svojo. Jaz uporabljam kar običajno kameno sol, je veliiiiiko cenejša in s strojem še nikoli ni bilo nič narobe.

IZPIRALNO SREDSTVO:
To je tekočina za sijaj posode, rezervoarček pa je običajno na vratih stroja poleg prostora za tabletko. Če ti je zmanjka, ima posoda pikice od posušenih vodnih kapljic.

ČISTILNO SREDSTVO:
To pa je tabletka ali gel ali prah, ki ga dodaš za vsako pranje posebej.

Pa uspešno in dolgotrajno pranje ti želim!

100 x hvala!!

Jaz ti priporočam gel, namesto praška, ker bodo kozarci, nasploh steklovina, lepše oprani! Prašek, oz. tablete počohajo kozarce. Vsaj meni so jih!

Ni za kaj!!!

Boljši je gel, še posebno pri novejših pom. strojih, saj le-ti porabijo manj vode in zaradi tega tabletke ostajajo v kosih.

UPORABLJAJ GEL!

In res, kozarci bodo bolj “svetleči”. 🙂

Uporabljam TABLESOL, je v tabletkah in zelo ugodna cena. Nekatere soli so blazno drage.

Jedilna sol se lahko uporabi samo v ektremnih primerih.

TaR! Vidiš, to z gelom je pa pametna rešitev. Hvala. Meni se namreč niso raztopile in sem šel nazaj na prašek (ki pa je cenejši od tabletk). Za gel pa še vedel nisem.

Jaz sem po tabletah in gelih spet prešla na prašek in sem zelo zadovoljna, tudi kar se cene tiče. Pri gelih me moti to, da jih ne morem do konca porabiti, ker gre težko ven, ko je plastenka že skoraj prazna pri tabletah pa me je motilo to, da ne moreš dozirati.

Tudi tablete lahko “doziraš”, navadno 1/2 tablete zadošča za eno nepreveč umazanjo pranje. Pač enkrat s kugelco in drugič brez kugelce. Zraven dam še eno tabletko soli, pa je vse zelo lepo oprano.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close