Ko diplomeraš!
Visoka poslovna šola, tko da bom dipl. ekonomist
Glede teh stvari z štipendijo pa se ne spoznam zato, ker mi je to vse moja mami rihtala, tko da res nimam pojma.
Sam a ni fora v tem, da ti država plača štipendijo za tisti čas ko študeraš in ne še potem ko diplomeraš.
A kdo ve kje se da to kje na kakšni iternetni strani prebrat?
Pa lep danček!
Kako je s štipendijo, ti mora pisati v pogodbi o štipendiranju.
V moji pogodbi je pisalo, da če bi diplomirala predčasno, bi dobila vse štipendije do septembra v enkratnem znesku, plus nagrada za pridnost.
V praksi pa je bilo tako, da sem prekinila študij zaradi službe in sem začela delat brez diplome in sem potem sicer predčasno diplomirala ampak njih to ni več brigalo, ker sem bila tako ali tako v službi.
Lp
Aja
če boš diplomirala januarja, potem moraš iti na zavod za zasposlovanje po tistem ko diplomiraš ( v pogodbi piše da moraš vse spremembe spročiti v roku 14 dni, torej tudi da si diplomirala). ostalo štipandijo (od marca do konec sept) pa dobiš nakazano v enkratnem znesku. kdaj točno to izplačajo ne vem. vem pa da ti nakažejo v višini za vsak mesec kot je bila zadnji mesec. torej če boš dobila januarja štipandijo v višini 10.000 bos tudi za ostale mesece dobila po 10.000, ne glede če bodo potem kasneje se npr štipencije povišale.
upam da sem dovolj razumljivo napisala.
lp
kakor koli, smešno in hkrati žalostno je, da nekdo, ki je tik pred diplomo, ne ve, da se ne reče diplomerati, ampak diplomirati. v bistvu pa niti ni sama kriva za to, da tega ne ve – no, malo že – ampak šolski sistem. po mojem mnenju bi bilo najbolj pametno, če bi na vsakem faksu uvedli tudi obvezni presmet slovenski jezik, kjer bi se študenti učili povsem praktičnih stvari, torej v glavnem pravopisa.
Ja je že prav, kar govorite. Lahko tudi svoje pisne napake malo bolje pogledate!!! Niste teko nezmotljivi!!!
Mogoče že res, da naredim nekaj slovničnih napak, pa vsaj ne pljuvam po nekom, ki ga ne poznam in ga obsojam!!! Mi pač pravopis in slovnica ne leži, nikol mi ni. Zato tud slavistike nisem šla študerat dddd… Mi pač bolj matematika in ekonomija sede. Nismo vsi za vse, haloo… Sicer pa, kaj se sploh z vami obremenjujem glede tega!!! Človeka neki zanima, pa se takoj v čist neki drugega zapičte, ma kok ste grozni, res. Sej pravim škoda besed!!!
To pa ni blo vsem namenjen, sami veste komu je!!!
Ostalim pa hvala za odgovore. Sem pa tud neki sama našla in mogoče bo še komu pomagalo, ki je bil v podobnih dvomih kot jaz!!!
Kaj več si lahko na tem naslovu pogledate:
http://www.ess.gov.si/html/Dejavnost/Stipendije/ZOIS/pravilnik2003.htm#39. člen
39. člen
(omejitev izplačevanja štipendije na en letnik in eno leto absolventskega staža)
Štipendist lahko za posamezni letnik prejema štipendijo eno leto v srednješolskem izobraževanju, in eno leto za posamezni letnik na višješolskem ali visokošolskem izobraževanju, razen, če je z
izobraževalnim programom v skladu s statutom izobraževalnega zavoda določeno, da je za prehod na višjo stopnjo oziroma za prehod iz visokošolskega na univerzitetni študijski program potrebno uspešno opraviti predhodni letnik.
Štipendije se izplačujejo tudi v času absolventskega staža, vse do diplome, vendar v celotni dobi študija le eno študijsko leto.
Štipendistu, ki uspešno konča izobraževanje v krajšem času, kot je s predpisom določeno trajanje izobraževanja po programu, za katerega je prejemal štipendijo, se izplačajo preostale štipendije v enkratnem znesku v višini štipendije za mesec, v katerem je zaključil izobraževanje.
Štipendije za podiplomski študij se v celotni dobi študija izplačujejo največ dve leti. Štipendist, študent podiplomskega študija ni upravičen do štipendije v času absolventskega staža.
Moram se pridružiti ogorčenim kolegom… jasno, da se na teh forumih piše kdaj tudi v pogovornem jeziku… Nič hudega. To, da boš diplomErala pa mi ne zveni ravno kot tipkarska napaka ali pogovorna oblika. Izgovor, da ti slovnica ne leži, je pač slab izgovor. Kot nekdo, ki bo zaključil visoko šolo, bi morala osnovna pravila pravopisa OBVLADATI!!!! Me zanima, kdo ti bo dal službo, če ne znaš pisati. Tega sedaj ne pišem iz sovraštva do tebe, ampak do površnosti ljudi, katere razvoj očitno dovoljuje naš šolski sistem.
Morda še nasvet… preden boš oddala diplomo, jo daj pregledat lektorici.
Pa kaj ste nesramne no, že večkrat se je tukaj pisalo o tem, da se s slovnico in pravopisjem ne bomo ukvarjali….Morda pa je to njen žargon….najbrž tud katera od vas reče medve bove šle, namesto midve bova šle….takih žensk je veliko, tako da puste njene napake, raje ji pomagajte pri težavi, najbrž je tud zato pisala sem gor….
Forum je zaprt za komentiranje.