še en dokaz, da so Američani…
Najprej moraš biti v celem življenju vsaj enkrat v ZDA, da sploh pomisliš kaj komentirati tole. PA da bo cel svet uničil? Kdaj si pa ti potuhtala? Ko si brala Delo, New York Times, Time magazin ali NOVICE? Lepo prosim ženske, da se vzdržite tako primitivnih komentarjev, ki mečejo slabo luč na vse ženske!
KAj pa komentar, zakaj je bila toliko let LDS na oblasti? A vsi poznamo kaj ta kratica pomeni? Kja pomeni LIBERALNO? Nehajte se delati tako pametne, ko vsi skupaj nič ne vem zakaj se gre!
Mojca
MojcaB, v Ameriki sem bila pogosto, ker imam tam sorodnike, pa se ne bi nikoli preselila tam. Me zanima, če si bila ti tam in veš, kakšno vzdušje vlada.
Jaz mečem slabo luč na ženske??? Da ni ravno obratno, da nisi ti tista, ki meče slabo luč, ker si tako omejena. Ti kar beri svojo Lady pa boš videla, da boš daleč prišla.
Cel svet se zgraža, kakšno politiko vodi, ti pa seveda veš več kot vsi ostali skupaj. Ma te prosim…
Misliš, da ne bo uničil sveta? A s tem, ko ni hotel podpisati Kjotskega sporazuma ni pripomogel veliko k temu? Ah ne.. kaj pa ima veze, da ravno v Ameriki prozivajajo največ CO2 na prebivalca.
Seveda zanemarljivo je tudi to, da je napadel Irak brez nobenega razloga. Al Kaida ter orožje za množično uničevanje sta bila le izgovor. Mah.. kaj ti bom razlagala, ker itak nočeš razumeti. Drugič pa, preden ustreliš spet kakšno neumnost, se vsaj pozanimaj, kaj se dogaja okoli tebe.
…že ki obvladaš slovnico in slovenščino…se že dlje časa sprašujem, kaj bi bilo prau…namreč vsake tolk me prime, da bi komu rekla **** off…v skrbi za lep slovenksi jezik pa tega ne storim…da ne bi po nepotrebnem amerikanizmi vdirali v naš materni jezik…hmm…sem absolutno proti odjebi…jebanje se mi ne zdi nič bolj slovensko namreč…hmm…zdaj me pa zanima kaj pravi SSKJ, ker ga pač glih nimam pri roki…ali bi bilo odfukaj se v redu ali ne…
že ki obvladaš slovnico in slovenščino…se že dlje časa sprašujem, kaj bi bilo že ki obvladaš slovnico in slovenščino..namreč vsake tolk me prime, da bi komu rekla **** off…v skrbi za lep slovenksi jezik pa tega ne storim…da ne bi po nepotrebnem amerikanizmi vdirali v naš materni jezik…hmm…sem absolutno proti odjebi…jebanje se mi ne zdi nič bolj slovensko namreč…hmm…zdaj me pa zanima kaj pravi SSKJ, ker ga pač glih nimam pri roki…ali bi bilo odfukaj se v redu ali ne…
da mi je skoraj “prišlo” ob tej prelestni lepoti uporabe slovenskega jezika:
… “že ki obvladaš slovnico in slovenščino”
… “prau” ??? (res ??)
… ” tolk me prime” ?? (eh, kaj te že prime?)… ” materni jezik…” ??? (jej, jej, jej, ali je bilo mišljeno: materin jezik ??)
… ” ga pač glih nimam…” (verjetno ga tudi nikoli ne boš imel/a, ker ga ne potrebuješ! ti
namreč obvladaš vse stoodstotno!)
… ” odfukaj”?? (hm, hm, hm, očitno se je to tebi že zgodilo – to, da si nekje nekdaj že
“odfukal/a” ??? in imaš zdaj za tem tem malce … hm, hm, nostalgije ??? Je pa v tvojem jeziku seveda tudi to kar prav, ali bolje rečeno, bo kar v redu !!! Drugače bi še malo težko vsi
razumeli, kar si hotel/a povedati !
xxxx, to je forum in če nisi opazil, so pravila pisanja malo drugačna, kot pa pri šolskih nalogah. Večinoma avtorji ne pregledajo, kar so napisali. Zato ni treba narediti vika in krika. Ali pa si ti en od tistih, ki bi celo dialekte ukinil, da bi bilo vse lepo in prav? V redu, a najdi si drug forum.
In slovenščina naj te ne skrbi tako. Preživela bo vse nas, a seveda v dugačni obliki, kot so jo govorili naši starši. Je pač živ jezik in se spreminja. Hočeš nočeš, a ima tudi Buš (!) vpliv na to.
Ojoj, pepsika sem bila deležna mal predavanja?! KJOTSKI sporazum, ni podpisala samo Amerika, to veš ne? Upam,da veš, da tudi Kerry ne bi verjetno podpisal tega sporazuma. Hm, zakaj že? KER o tem ODLOČA KONGRES , KI PA JE REPUBLIKANSKI!!!!!!!!!!!!!!!!
Samo zdej mi pa moraš povedat a sam Busha nemaramo a vse republikance?
Lepo te prosim ne bit tako naivna, da bi Kerry končal vojno. Vse kar bi storil bi se več pogovarjal, pogajal,…
A ne razumeš bistva, da bi se s Kerryem spremenila notranja politika. Zunanja, ki pa je pomembna za svet pa ne bistveno?
Zdej pa sploh ne vem kaj naj rečem, ko si taka poznavalka ZDA. A res tako malo veš, a si vse skupaj sproti zmišljuješ?
Zdej grem pa nazaj Lady brat. Moraš poskusit, človek kar neka zve.
Mojca
A si je mogoče kdo od vas ogledal Farenheit 9/11. Vsi tisti, ki si ga niste, si ga oglejte in sigurno boste malo drugače gledali na Busha, ki je družinski prijatelj družine Bin Laden. In tej isti družini je uspelo po napadu 11. septembra, ko so bili vsi leti odpovedani, po vsej Ameriki pobrati Bin Ladne in jih odpeljati na varno v Saudsko Arabijo. V filmu je še veliko podatkov o tem kako je v naftni biznis vključena družina Bush in nekateri akterji v njegovi administraciji.
Forum je zaprt za komentiranje.