Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek revije

revije

Katere revije vi najbolj berete?
Jaz osebno najraje berem Cosmopolitan al pa Evo. Jana pa Lisa sta tut kar dobre. Kaj pa vi berete?

#I em smile girl#

Naročeni imam Evo in Lepa in zdrava! Sta mi obe všeč!

SLo revije so za to vsebino, ki jo nudijo in prepisujejo eden od drugega, čisto predrage. Da ne bo pomote, mislim na modne&co revije.
Sploh tale Lisa je najvecji poden.
Obcasno (mogoce 1x na tri mesece) preberem kaksen avtorski clanek v Glossu (ki tudi ni vec, kar je bil), drugace pa spremljam Allure.
Imam obcutek, da teme kolobarijo iz enega urednistva do drugega in iz jeseni 2003 v jesen 2004. Pa prepisujejo iz italijanskih revij non stop. Dobesedno.

Jaz berem viva, lepa in zdrava včasih pa tut Evo. So še nekatere revije fajn sam najbolj so mi pa te!
lp!

Ma cel kup revij….Eva, Cosmopolitan, Lady, Nova, Lisa in Anja včasih, lepa in zdrava, rino mamo doma….kr velik…

Včasih sem brala Liso, Anjo in Cozmopolitan zadnje leto pa ne kupujem nič več. Mene pa ne moti, če te članke kopirajo iz kakšne nemške ali pa italianske revije ker nemško ne znam, italiansko pa premalo, da bi šla kupiti in brati revijo, tako da itak potem ne vem kaj pišejo po tujih revijah. Motilo bi me edino če bi najprej kupila kakšno tujo revijo, potem pa še našo in ugoovila da je notri ista vsebina. Drugače se mi zdi pa Cozmopolitan predrag, edino Anja in Lisa mi imata sprejemljivo ceno (vsaj ko sem jaz kupovala se mi je zdelo poceni, ne vem če se je zdaj kaj podražilo). Drugače imamo pa doma skoraj vedno Jano, in Nedeljski dnevnik, samo to ne kupujem jaz, preberem pa rada.

zeloooo malo berem revije… predrage, nič zanimivega za brat (sam trač ali pa brazno nakladanje), polne reklam…
včasih si kupim vivo, da imam kaj od branja- zelo poučna revija!
lp

Meni se zdi pa nesprejemljivo kopiranje in prepisovanje clankov in potem prodajanje le teh v lastnih revijah. Za bruhat.

Še kot študentska sem delala kot kolektorica (glavni lektor je bila ena druga) v uredništvu, kjer so izdajali dve reviji. vsa zadeva je šla nekako takole: glavni in odgovorni urednik je skočil v Avstrijo po najnovejše revije in potem so novinarji oz. pisci člankov vse lepo prevedli, dodali kakšno “domačo” slikco in to je bilo to. Meni se je zdelo vse precej čudno (kajti njihove plače so bile vrtoglave), ampak tako je bilo.
Samo intervjuji so bili izvirni, pa še tu so se kar naprej nekaj prerekali.
Sem pa v tistem letu slišala toliko tračev, da bog pomagaj.

LP

Revij praktično ne berem, edino vsake toliko preberem Mladino.

Če mi nanese, da imam čas za branje takšnih revij (načeloma si raje privoščim knjigo), si jih ponavadi izberem kar v knjižnici. Najbolj všeč mi je cosmo, pa kakšna viva, ostalo pa je bolj trač.

Jst si kupujem edino Cosmopolitan, doma imamo pa še cel kup revij, ki jih kupi mami.

Občasno kupim liso ,sem pa kupovala hrvaško Areno ki je pisala zgodbe o malih ljudeh,zdaj se je totalno pokvarila ,sama estrada politika in fuzbalto imaš povsod drugje dosti.Mene zanima kam daste revije ko jih preberete imamnekaj kapricin ev prostora za shranjevanje pa nimam.Kaj ve naredite z njimi?
lp geri

Berem Evo, ki se mi zdi super revija… Čeprav sem še pred pol leta imela prebrano vsako št. Cosmopolitana, ga zdaj sploh prelistam ne… Rada imam tudi ANG Sugar, pa tudi Lady al Novo zaradi kakšnega trača preberem 😉

Glede kopiranja revij pa sledeče: letos sem bila v Ameriki in tam kupila par revij in po mescu dni, ko sem že bila doma pridejo dobesedno isti, prepisani članki k nam… Oz. navadno jih še “pikantno začinijo”.. To se mi zdi res bolano.. Ok o tračih ne gre ravno nekega članka napisat samo malo izvirnosti tudi ne bi škodlo.. No to je moje mnenje…

Jaz pa berem Geo, Sokol, Svet in ljudje, Horizont…
V knjižnici včasih preberem Vivo, Zdravje
Večinoma pa so naše revije predrage. Sploh recimo Cosmopolitan, kjer je polno reklam.
Na sploh pa se mi zdi, da se te ženske revije ponavljajo tudi v slovenskem prostoru.

Berem italjanske revije,ker stanujem zraven Trsta.So zelo zanimive,cenejše ter vsebujejo več strani.

včasih sem brala cosmo, zdj ni šans, če hočeš bit cosmo girl moraš imet ful denarja, ful časa in bit ovca
brezveze, kot da je smisel življenja sprehajanje od kozmetičarke do fitnesa in frizerja, vmes pa seveda shoping in multipli orgazmi
v prostem času greš pa še mal delat v vrhunsko plačano službo
pa itak tud vse kao avtorske članke prekopirajo iz tujih cosmotov
to morš bit pa res beden, da se pod plagiat podpišeš kot avtor

včasih kupim hrvaško glorio, drugač pa mladina in mag, od dnevnih pa delo in večernji list

Jaz pa pogrešam Kaprico 🙁 .Drugače sem pa slišala, da imajo v pogodbi , ki so jo podpisali ob prevzemu imena revije določeno, da objavijo število člankov, ki so pač predpisani za vse istoimenske revije…torej imajo tudi nemški, italijanski, hrvaški, ameriški,…Cosmo ali Lisa npr. iste članke.

Naročena sem na Življenje in tehnika.
Ostalo pa berem v knjižnici ali pa pri frizerju.

Za licencne revije ala Cosmo in podobne neumnosti mi je povsem vseeno, a so clanki prepisani – jasno, da so. Itak vse “požegnajo” matične hiše.
Večja svinjarija je, ko se pojavljajo v SLOVENSKIH časopisih, med njimi tudi pred leti v “slavni” Jani, prepisani članki iz tujih revij, poleg tega pa dodajo še sliko, ki je mimogrede v origanalu avtorska in ne agencijska. Pod vse skupaj pa je brez vsakršnega sramu podpisan-a uredik-ca. Takih primerov je kar nekaj.

Zelo rada berem revije, domače, predvsem pa tuje. Od domačih mi je fajn Lepota, včasih berem tudi Gloss. Slovenski Cosmopolitan mi pa sploh ni všeč, članki so mi blazno dolgovezni in vse se večinoma vrti okoli ene teme… Predvsem pa kupujem tuje revije, čeprav so nesramno drage. Berem angleški Vogue, Elle in francoski Cosmopolitan. Pa še kaj bi se našlo. Lep dan vsem!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close