Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek barve za lase

barve za lase

Mene pa zanima kako mnenje mate o barvah za lase? Kolk to uničuje lase? In kera barva je še najmanj škodljiva?

Hvala!

Jaz se barvam že 12 let. V bistvu sem imela prej mišje rjave lase, potem pa sem postala blondinka in sem se res dobro počutila. Letos (pred kakšnimi tremi tedni) sem si dala svetlo rjave pramene oz. sem spremenila barvo las. Meni se lasje niso nič uničili, konice sem strigla sproti. Sicer pa se vedno barvam pri frizerjih, ki vedo kaj delajo.

LP

jaz se barvam že od nekdaj, upoorabljam samo KEUNE in imam lepe lase…

Jaz uprabljam L oreal in sem zelo zadovoljna.Ker imam veliko sivih las ,se moram barvati in pri frizerju pravijo da barva las ne uničuje.

Enako!

Ah sej nismo več v srednjem veku :)) Pri tolkih proizvodih za lase (silikoni, balzami, maskami..ipd., ipd.) oz. pri redni negi (strizenje, umivanje…) mislm da barva ne more ne vem kolk škodovat..zdej ne rečem, da je zdrava za lase..ampak preživijo 🙂

Jst sm sprobala ene par različnih, od Loreala, Garniera…zdej mam pa od Poly pa sm še najbl zadovoljna. Sej sestava je povsod približn isti patak…

Lase si barvam že 7 let in nisem opazila nikakršne razlike, v smislu da bi bili bolj poškodovani, bolj suhi ipd. Res pa je, da negujem lase tako, da si redno strižem konice, uporabljam balzam, si ne sušim lase s fenom oz. če si, držim fen najmanj 20 cm stran od las.

Probala sem veliko barv, najbolj nezadovoljna sem bila s Poly Country Colours (ali kako je že?), v redu pa sta bili Natea’ ter Live, slednjo uporabljam že veliko časa.

Dolgoročno mogoče barva lahko res škodi, ne direktno na lase, ampak v takem smislu, da koža vsrka barvo, medtem ko jo imamo na laseh. Saj tudi parfumi, razne kreme in losijoni pravzaprav škodijo, ker se kopičijo v telesu.
Vseeno pa menim, da barvanje škodi dosti manj kot trajno kodranje. Barvanje lahko kvečjemu uniči las, ki prej ali slej zraste, kodranje pa škodi direkto na lasno korenino, kar je šele pravi problem.

Moram pa povedati, da sem imela zelo slabo izkušnjo, ko sem se šla barvati k frizerju. Dva tedna pred maturantskim plesom sem se odločila, da bom vsaj enkrat pobarvana kot se šika, kar pa sem potem ugovotila, da je bila velika napaka. Frizer sicer je zelo priznan in zelo v redu striže, ampak ne vem kaj je takrat naredil narobe, v glavnem meni je dobesedno skurilo lase. Več kot 1/3 las mi je odpadlo in potrebnih je bilo kar nekaj mesecev, da se je stanje izboljšalo. Od takrat naprej imam res tanjše lase. Zato pa… raje si barvam sama doma lase, ker se mi ni še zgodilo kaj takega doma.

Lase si barvam že petnajst let pa se mi zdi,da imam vedno lepše. Sem blondinka s pomočjo Loreala, Bellcolorja ali Poly colorja. Frizerske barve se mi zdijo premočne. Vedno upoštevam navodila, ki so priložena.
Poleg tega pa ne barvam vedno istih las ampak mi rastejo novi (narastek) in ti so vsakič pobarvani prvič ! “Stare lase” pa dam vsakih nekaj mesecev za par centimetrov postriči.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close