Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek A kdo mogoče ve…

A kdo mogoče ve…

Pred kratkim sem nekje zasledila en “oglas” o prostovoljnem delu v Afriki (HUMANA People to people) in da bo v Sloveniji informativni sestanek – nekje m mi je uspel izbrskat, da bo 30.10. – a mogoče kdo ve, KJE in Kdaj???? Sem pisala kontaktni osebi pa ni odgovora…

Uuuuuuuu… tudi mene to zanima!

Mangob, ti bi odšla v Afriko kot prostovoljka? Za koliko časa?

odvisno preko katere organizacije bi šla… vsaka ima drugače… Humana ima 6mesecev šolanja na Norveškem in 6mesecev “prakse” v Afriki na različnih področjih – delo v šoli, z ljudmi, svetovalnice, gradnja objektov…
Šla bi pa za kake tri mesece, če ne bi šla prek Humane.

tebe tudi zanima prostovoljno delo v Afriki? si ena redkih, se mi zdi. jaz dobim nazaj reakcije kot so “zakaj pa hočeš tja dol. sami reveži so pa ful AIDSA, raj pomagi slo.otrokom…” ipd.

jst bi tud šla!

Mangob! Ne boš verjela, ampak take reakcije s strani ljudi dobivam tudi jaz. Dol je veliko bolezni, veliko nasilja.. in celo enkrat mi je rekla neka prijateljica, da ona ne bi šla že samo zaradi insektov. Kar nekaj…

Drugače razmišljam, ali bi šla v Afriko ali v Indijo. Sem pa o organizaciji Humana slišala kar nekaj kritik. Celo, da ni ne vem koliko dobro poskrbljeno za prostovoljce, da veliko denarja si dajo v žep… Ne vem…

Ne vem, kako je s to organizacijo, ker sem prvič slišala zanjo ravno preko tega “oglasa” o info sestanku… Sem pa bolj seznanjena s tujimi organizacijami (Mondo Challenge, Volunteer abroad, Working Abroad…; je pa tudi slovenska različica ZAVOD VOLUNTARIAT, ki ima tudi svojo spletno stran, samo ne vem, če je dovoljeno napisat tu… ) , ki ponujajo tudi Indijo – če v Google vtipkaš Volunteer, volunteering, ipd. dobiš malo morje naslovov in zanimivega čtiva :)) Ene so usmerjena v pomoč ljudem, druge živalim.

Nasilje… ja… zato moji doma nočejo niti slišat o tem. Čeprav vejo, da bom šla enkrat. Najprej v kako državo, ki je relativno varna, kasneje pa v Kongo, Ruando, Ugando, Sierra Leone… Enkrat pa upam, da mi uspe dobit službo pri IRCu (=International Rescue Committee), ki se ukvarja z begunci, med drugim otroke-vojake spet združi z njihovimi družinami – to področje mene zanima.
Sicer pa mi je super tudi delo z živalmi.

Zdaj se moram še odločit, kaj me bolj privlači, in potem pridno začet zbirat denar…

Kaj pa tebe zanima – pomoč ljudem ali živalim?

Mene tud to zanima. Ce bos izvedla kdaj in kje je informativni sestanek, prosim sporoci. Ne vem pa zakaj ni vec obvestil glede tega, sem tud jaz ze iskala, pa nic.

Mangob, povedno po pravici bi raje pomagala živalim. Razmišljam, da bi prej ljudem, predvsem otrokom in ženskam, potem pa bi se bolj osredotočila na živali.

Ti bi torej to počela celo življenje? Aja.. za kaj pa bi začela pridno zbirat denar?

Prostovoljno delo v Afriki plačaš v celoti sam – letalo, bivanje, hrana… odvisno za koliko časa greš – pri eni organizaciji stane 4tedna v Arfriki s hrano+prenočiščem ok. 300.000sit. Ne dobiš nič plačano, ker je to prostovoljno delo. Tako da bo treba začet mal šparat 🙂

Če bi celo življenje živela tam in to počela, ne vem… Načrti v življenju se tko hitro spremenijo. Vem pa, da bom celo življenje poskušala pomagati ljudem in živalim tam, kolikor se bo le dalo.

Drugače pa ja… živali so čisto posebna bitja…Tudi jaz bi (bom) verjetno najprej šla dol kot prostovoljka za pomoč ljudem, otrokom. Imave pa kar precej podobne načrte oz. želje 🙂

d&d nažalost še nič novega…

Torej, končno novice, vendar nič novega oz. to že vemo – napisali so mi, da je info sestanek 30.10.04, ne pa tudi kje in kdaj…
Sem jim nazaj mejlala, če mi lahko posredujejo tudi to.

Sporočim, ko izvem.

lp

Sestanek je v soboto, ob 14h, v Hostlu Celica v Ljubljani, vendar se je potrebno prijavit, ker je omejeno število. Torej, če vas zanima, pišite na Stina@humana.org za info meeting v Sloveniji.

LP

Mangob, to, da si je treba vse sam plačat, prvic slisim. Mislim, da je totalen nonsens… kdo pa bo sel prostovoljno delati, riskirati zdravje in se marsikaj, zraven pa se fajn placal?? Slisala sem za neko organizacijo, kjer si placas samo letalsko karto, bivanje in hrana pa je zagotovljena, samo deluje le v Indiji.
Glede tega, da je veliko organizacij, ki pridno zbirajo denar za pomoc manj srecnim, bi lahko naredili vsaj to, da bi placalo hrano in bivanje… kaj mislis?

Jaz sem precej iskala za prostovoljno delo z živalmi v tujini in POVSOD je treba plačat prostovoljno delo. Niti pri eni organizaciji ni bilo tako, da bi plačala organizacija. Ker, če pogledaš z drugega stališča, bi dali več za to, da pridobijo prostovoljce in več bi prišla pot prostovoljcev do mesta dela… ta denar lahko porabijo namreč za hrano lačnim, če že govorimo o lačnih v tretjem svetu.
Glede insektov in bolezni…. Ne vzemita tega vnemar, ker je zadeva zelo resen problem. Saj verjetno ni potrebno povdariti, da največ ljudi umre zaradi malarije? Dvomim, da bi me odvrnilo od začrtane poti, vendar bi se dobro pripravila za tako nalogo in se pozanimala o možnostih zdravljenja in preventivi itd… AIDS pa itak vesta kako se dobi.

Sej zato se pa imenuje PROSTOVOLJNO DELO 🙂 je drago, ampak to so organizacije, ki poskušajo pomagat ljudem, mislim, da bi pa kmalu bankrotiral če bi letno 600 ljudem plačal vse.

Danes je blo ful zanimivo, še bolj sem odločena, da grem dol, Stina je res super vse predstavila celoten program in njihovo organizacijo. Je pa fuul drago – ok. 3720 € je 8mesecev šolanja (6+2), potni stroški 800€, vpisnina oz. prijavnina 240€. Šolanje in potne stroške ti lahko ali 1. krijejo oni 80% kot štipendija ali 2. delaš medtem ko se šolaš na Norveškemnekaj mesecev, odvisno koliko hočeš zbrati.
Medetem, ko si na Norveškem (ali Danskem) potrbuješ žepnino, v Afriki ti pa oni dajo žepnino.

Te stroški, ki jih ti plačaš(3720€ ipd), pokrivajo bivanje na Norveškem oz. čas šolanja, bivanje v Afriki ti krijejo oni.Kar še sam plačaš je pa pot na Norveško oz. Dansko, odvisno od tega, na katero šolo greš.

Program traja 14mesecev – 6mesecv šolanja, 6mes. dela v Afriki + 2mes. Danska ali Južna Afrika.

Za zdravje in bolezni, pa te dobro obvestijo – med šolanjem imaš namreč cel predmet, kjer te poučijo o vseh bolzenih, ki so tam prisotne oz. pogoste, pravtako pa tudi preventiva…
Seveda je treba zelo dobro poskrbet zase, s tem, da spiš pod mrežo za komarje, da spiš v dolgih oblačilih, se mažeš z raznimi temi izdelki proti komarjem, se cepiš proti raznim boleznim… Piješ prekuhano vodo ipd.

Je pa veliko drugih organizacij, kjer je dosti ceneje, oz. odvisno kako pogledaš… Je strošek, in mislim, da si zelo zelo malo ljudi lahko to privošči, ampak če je želja in možnost…zakaj pa ne….

Bilo bi pa fino, če bi ti krili vsaj nekaj, ampak kot je rekla popcorn, za ta denar lahko oni nahranijo in oblečejo, cepijo… veliko ljudi.

mangob in ostale,

lahko si preberete kaj o izkušnjah s to humanitarno organizacijo na spodnjih linkih:

drugač pa sem jest tut bil na skupnem sestanku in danes še na one-to one meetingu pa mi je tipinja (Stina) kar takoj začela ponujat njihov “program” po posebni 50% ceni (to pomeni da mi 50% krije Humana) če se odločim takoj (oz. v enem tednu). pa kr ene papirje brez glave, naslovov , telefonov ipd. , v ulični prodaji nekega njihovega magazina (ti”fund raisingu”)-8 EUR/ kom naj bi “zaslužil” cca.5.500 EUR, skratka nategancija na kvadrat oz. kult za pranje možganov.

lep pozdrav.

mmm

hvala za link, sem prebrala pa zdej nekako sestavljam koščke skupaj… vse bolj jasno mi postaja.

lp

Zdi se mi logično, da moraš vse sam plačat, ker v nasprotnem primeru bi nekateri to dobro izkoristili. Prijaviš se kot prostovoljec za v Afriko pol pa doli uživaš kot turist…Imaš lepo zastonj hrano in stanovanje delaš pa kolikor se ti zljubi. Tudi take imaš…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close