antidepresivi
Dobila sem antid. pa ne vem ali naj jih jemljem ali ne. Namreč pred časom sem jih nekaj časa jemala pa je bilo počutje sicer ok, vendar pa se mi vseeno ni zdelo to to. Zato sem sklenila da bom prenehala. Vendar pa se je stanje kar poslabšalo in sedaj po 4 mesecih sem ponovno bila pri zdravnici, ki pa mi je svetovala naj jemljem.
Še vaši nasveti!
Antidepresiv moraš jemat vsaj 6 do 12 mesecev, če želiš trajnejši učinek oz. da lahko rečeš, da je to to.
Še takrat ne smeš kar nehat jemat, ampak postopoma.
Ko začneš jemat antidepresiv, se stranski učinki pojavijo prej kot pozitivni,
stranski učinki po ca. 4 tednih izzvenijo, pozitivni se pa pokažejo šele po 4 do 6 tednih. Tako, da je potrebno malo potrpljenja – se splača. Seveda mora človek tudi sam narediti nekaj sprememb, zdravila pomagajo, da lažje stroriš kar je potrebno, da bo počutje boljše in življenje ponovno kvalitetno. Toliko na kratko, mislim pa, da bi moral vsak zdravnik, ki predpiše antidepresiv, povedat pacientu nekaj osnovnih stvari o zdravilu in zdravljenju. Tukaj dilema: jemati ali ne, ne sme biti prepuščena izključno pacientu.
Če te zanima kaj več, poglej na forum Psihiatrija. Srečno.
Čakaš, da bo kdo rekel: ne jemati in nato boš nehala.
Forum ni pravo mesto za ta vprašanja. Obišči več zdravnikov (drugo mneje) pa se potem odloči na osnovi strokovnih mnenj.
Pa še eno mnenje. Ne vem, kaj je narobe, ampak samo zdravila ti ne bodo pomagala. Potrebuješ oporo druge osebe (ali drugih oseb). Največkrat je to družina. Če ni možno, potem prijatelj/ica. In njim zaupaj. Potrebuješ oporo, da ti povedo “pravilne koordinate”. S tem ne mislim, da si zmešana, le v potrtosti je vse tako črno in nekdo drug ti lahko pomaga odkriti izhod. In to traja…
Obilo sreče!
Forum je zaprt za komentiranje.