Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek status študenta

status študenta

Eno vprašanje. Redni študent si lahko do 27 leta. Ok se pravi, ko končam faks, pa diplomiram, a se lahko pol vpišem še na drug faks, zaradi statusa pa da lahko delam preko študenta? Kaj pa če ne diplomiram, pa npr. da ti ne podaljšajo absolventskega staža pa še nimaš enega faksa končanega (diplome), a se lahko tud vpišeš še na en faks? Pa da se ti ni treba vpisat vzporedno, pa met povprečja 8?

Če ne diplomiraš se lahko vpišeš samo vzporedno z povprečjem 8.Če diplomiraš se lahko vpišeš na drug faks, povprečje ni pomembno. Zanima pa me, kje si slišala, da si lahko redni študent do 27 leta??

Tudi jaz sem slišala isto…a je res tako????

Moj dragi je redni študent (28 let), 2 prijatelja sta redna študenta (31 in 40 let). Tako da omejitve očitno ni!

udb

Jaz sem sem vpisala vzporedno lansko leto (2003/2004) na en levi faks zaradi statusa, da sem lahko delala prek študenta. Rok za vpis je do 30.9. Meni je septembra 2003 potekel status na prvotni fakulteti, s 1.10. 2003 pa sem bila vpisana na drugi fakulteti, brez povprečja 8 (malo pod osem sem ga imela). Razen splošnih dokumentov iz razpisa sem potrebovala še soglasje dekana prvotne fakultete, ki sem ga dobila brez problemov. Na prvotni fakulteti sem diplomirala potem januarja 2004, status na tej vzporedni fakulteti pa mi je potekel z 30.9.2004. Mislim, da je postopek še vedno enak, je pa tudi malo odvisno od fakultete. Če se boš vpisovala na fakulteto samo zaradi statusa, malo pazi kam se vpišeš, ker te nekatere fakultete ne sprejmejo, čeprav izpolnjuješ formalne pogoje, ker vedo v čem je fora. Druge pa ne komplicirajo. za fakulteto, na katero se hočeš vpisati, moraš poslat dokumente skupja z prošnjo za vpis vzporednega študija, potem pa oni na seji senata odločajo o tvojem vpisu. Se pravi, da je malo drugačen postopek kot drugače pri vpisovanju, kjer so potrebne samo točke. Tukaj imajo pa fakultete možnost, da te tud odklonijo, zato se malo pozanimaj kako in kaj. Še to – če boš poslala redno prijavo za vpis v marcu in imaš status na svoji fakulteti, ti bodo prijavo na prijavni službi zavrnili, ker oni to smatrajo za vzporedni vpis, četudi ti status potem z septembrom poteče. Ene fakultete pa tega ne smatrajo kot vzporedni vpis in te pri prijavi septembra za vzporedni vpis zavrnejo, ker s 1.10. nimaš več statusa. Gre za nejasnost v predpisih. LP

V bistvu bi jaz če bi prišla na tist faks ko bi me zanimal, brez problemov delala še enega. Mi nebi bilo odveč. Ni mi pa do tega, da bi se zaposlila v tej stroki, kjer bom diplomirala in mi je všeč tud to, ko lahko sedaj delam kadar mi paše, ne pa vsak dan osem ur ob času, ki je določen. Pa še različne stvari se najdejo.

lahko si ˝reden˝ študent, ampak nimaš statusa študenta. si pač zaposlen, brezposelen… ne pa študent. status študenta imaš do 26. leta, oz. do 27., če si v letnik vpisan še s 26. leti, pa imaš pač kmalu rojstni dan… če sem dost razumljivo napisala… 😉
za udb: kakšen status pa ima tvoj dragi?
lp

ni res! ce imas status kot redni student, ga imas pa tudi ce si star 30 let…poznam vec takih,ki so vmes pavzirali in vlekli absolventa pa so bli starejsi od 26 let…bolj je problem v podaljsanju statusa kot pa v letih. Ce si 1x ze ponavljal se na drugo fakulteto iste univerze ne mores vpisat, lahko pa se na drugo univerzo (MB, primorska, Bled,…). Edino,ce je zdaj kaj sprememb zaradi Bolognjske deklaracije. Cau!

Ja ampka zanima me, če ko si že končal en faks, če lahko še enega greš delat. Redno, izredno itak lahko karkoli.

seveda, razen ce nisi 1x ze ponavljal se lahko seenkrat nekam vpises na isti Univerzi (predvidevam da Lj.), mislim pa da je res, da se po 27tem letu redno ne mores vpisat vec v prvi letnik. Pomojem je najboljs,da posljejs kaksen mail na SOU, da ti nekdo to pove, ki res pozna zadevo, mi tukaj lahko le ugibamo….saj vidis,da vsak trdi nekaj drugega.

No prav, se bom pozanimala, imaš prav misi 🙂 Po mojem se res ne moreš kar tako, ker pol bi si vsi s tem po končanem faksu status podaljševali, če še nebi imeli službe.

Redni študent si res lahko ne glede na leta. Tudi ugodnosti lahko koristiš (bone, cenejši prevozi … ), vendar samo če nisi istočasno redno zaposlen. Pa še nekaj je: kot diplomant se lahko vpišeš redno (tam, kjer je frej nekaj mest prav posebej za tiste, ki že imajo eno diplomo) in se ti zopet začne šteti od začetka, četudi je to na isti univerzi. Sicer pa – študenstki referat vabi. Zdej, ko je moreči september mimo, so najbrž tudi bolj prijazni in manj tečni. :o)

ja res je, čeprav je neverjetno kako vse enim rata sčarati status…no, jaz sem imela drugič podaljšanega absolventa do konca marca 2004, 27 let pa sem dopolnila februarja 2004, tko da sem normalno imela status do določenega termina, diplomirala sem pa pred 1 mesecem. Upam,da boš dobila kak strokoven odgovor, sporoči kako in kaj. Čau!

Zakaj pa na drug dodiplomski študij? Vpiši se na magisterij in boš še 2 leti redna študentka, pa še veliko bolj smiselno je, se ti ne zdi?

hm,če sem xtrm prav razumela si tega ne želi oz. ne bo opravljala poklica iz te stroke s faksa. Je pa seveda dobra nalozba -magisterij, čeprav se morda se splača počakati leto ali dve, ko bodo tudi na tem področju spremembe zaradi Bolognjske deklaracije. Kot vem, imaš status na podiplomcu le v primeru mladega raziskovalca, drugače pa si mora zadevo plačati vsak sam, če imaš povprečje nad 8 pa nekaj subvencionira država, letos je blo to cca.60%. Seveda so pa tu še druge omejitve, npr. rok prijave…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close