Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek 30-letnice

30-letnice

Kako se praznovale svoj 30. rojstni dan ?
A se da kako drugače praznovati, razen, da greš z vsemi na kosilo.

A ima kdo kakšno zanimivo idejo ?

Mina

lahko pa greš na večerjo v lokal – gostilno, kjer je še glasba. Pa se zraven še zavrtite. Men to ful odgovarja. Od sedenja me hitro začne boleti zadnjica, tko, da ko jaz organiziram fešto, je obvezno zraven živa glasba.

Par najboljiš prijateljic, pri meni jih je bilo pet, najprej večerja v kitajski restavraciji, potem žurka naprej v enem izmed lokalov do jutranjih ur. Seveda so bile hude posledice 🙂 Ampak se je izplačalo. No vmes so prišli tudi fantje za popestritev, saj se same babe s časom začnemo dolgočasiti, ne? Lepo praznuj.

Ha, ha! To je bilo prejšnji teden, pa še nisem zaključila s feštami. Najprej sva s prijateljico naredili fešto za prijatelje, bilo nas je 15 in šli smo v nek kmečki turizem. Imeli smo se lepo, dobro smo jedli in pili. Naslednji dan sva šla na izlet….nekam…po tradiciji…tam mora vsak 30-letnik na izlet in se slikat pri tisti tabli.
Nato je sledil “pravi” rojstni dan, ki sem ga praznovala seveda v službi in s fantom na večerji samo za naju. Sledi pa še fešta za širšo družino.
Če bi imela več časa in možnost, bi vsekakor praznovala drugače, ker pa sem trenutno precej zasedena tako v službi kot z drugimi študijskimi in obštudijskimi aktivnostmi, je izpadlo tako.
Ma važno je, da smo se imeli lepo. In res je bilo lepo.

Drugače sem jaz mislila bolj za sorodnike in prijatelje z otroki, bolj v stilu ene fine zabave in to podnevi.

Mina

Koliko bi vas bilo? Koliko odraslih in koliko otrok? Kakšne prostorske možnosti imaš, da bi to potekalo pri tebi doma ali kje, ki ni gostinski lokal?

Bilo bi nas približno 20-25 oseb, 8 otrok. Doma ne bi bili, ne ker nimamo prostora, ampak ker bi radi nekaj novega, mogoče kak piknik, ali še raje kaj drugega. Bo pa to v mesecu maju.
Bled mi je že preveč ” ponošen “, za piknik rabiš dober prostor ( z WC-ji in pokritim prostorom v primeru dežja ), tako da res več ne vem kaj bi.

Rada bi nekaj, še sama ne vem kaj. Nekaj kar še nihče ni imel, da se vsi zabavamo, tudi otroci. Lahko tudi kakšna dobra gostilna ( območje Gorenjske ), pa da se tam da kaj zanimivega delat ali videt, mogoče kakšna predstava, glasba, ne vem.
Ali pa da je blizu gostilne kaj zanimivega.
Nekako tako sem mislila, če razumete.

Mina

Glej, jaz sem načrtovala zadevo čisto drugače, kot je na koncu bilo. Močno sem si želela malce drugačen rojstni dan, ne samo posedanje v gostilni, zato sem planirala, da bi vse skupaj: staro, mlado, prijatelje, družino…lepo peljala v en bowling, ne na balincanje ampak pravi bowling.

Če ga imate v tvojih koncih, je to lahko lepa izkušnja. Kolikor jih poznam iz tujine, imajo na razpolago tudi otroška igrala oz. kegljanje prilagojeno otrokom. Moj plan je bil: če nudijo pijačo, vzamem to možnost, kar se popije, plačam, hrano bi pa prinesla s seboj (narezane pizze, sendvičke, pikantne piščančje perutničke, francosko solato, mignone, palčke, čips, ribice…), poskrbela bi za plastičen pribor in za seboj pospravila. Za to uslugo bi bila pripravljena plačati provizijo (za s seboj prinešeno hrano).

Goste napokaš v avtomobile, preživite tam popoldne in zgodnji večer, slikate se, snemate, organizirate tekmovanje…stari proti mladim, ženske proti moškim, menjava partnerjev (ops…samo za kegljanje, da ne bo prešuštva :-)) Če ste že po naravi zabavni, vam ne bo dolgčas. Taka je tudi moja družba.
Žal je bila moja fešta malce improvizirana, saj je ravno tedaj za vikend pripotovala prijateljica, ki živi v tujini, tako da smo izkoristili priliko, da bi bila tudi ona zraven. Odpadel bowling, pa vseeno…bilo je lepo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close