Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek plesen

plesen

ali morda katera pozna učinkovit način kako odstranit pikice plesni iz tkanine-bombaž? najlepša hvala za odgovore

V Sparu vem da prodajajo neko mazilo oz. tekočino, ki baje učinkovito odstrani plesen. Čistila so v majhni plastični flaški in nosijo skupno ime Dr. Beckmann. Potem si pa izbereš, kakšne madeže, bi odstranjevala. Jaz sem poskusila odstranit madeže rje in stoprocentno deluje.

Male zelene flaške so super! S temi čistili mi je že uspelo odstraniti “šmir” in žvečilni gumi (vsako s svojim čistilom). Pri nekem zelo trmastem madežu sem si pa pomagala s kombiniranjem zelene flaške in paste iz oxy-ja. Poglej, če imajo kaj proti plesni oz. sorodnim madežem.

Če gre za belo tkanino, si pa lahko pomagaš tudi z varikino. Tkanino položiš na staro brisačo. Z varikino namočiš vatirano palčko (če je pikic malo) ali pa kosem vate (če jih je več) in narahlo pritiskaš na tkanino, kjer so pikice. Počakaš nekaj trenutkov, največ 1/2 minute (pikice vidno bledijo),potem pa takoj spereš tkanino pod tekočo vodo ali v večji količini čiste vode. Potem opereš še v stroju oz. s praškom.

punce najlepša hvala. bom absolutno upoštevala

Tudi v vanish lahko namočiš in pustiš čez dan …. potem daj pa prat. Vse gre ven!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close