prošnja za pripravništvo
Pripravništvo ni več obvezno, razen nekaj izjem: pravosodje, medicina in pa še ena veja, pa se zdaj ne spomnim.
Torej išči službo karkšno koli, važno da prideš v firmo, potem se izkaži pri vsakem delu, ki ti ga ponudijo, tako se ti odprejo možnosti za bolje in višje…
Predvsem pa ne piši “prošnja”. V poslovnem svetu se ne prosi ampak ti ponujaš svoje znanje in delo, tako da se danes uporablja ponudba za delo, če pa vendarle ne želiš biti tako “moderna” pa napiši bolj splošen izraz, npr. vloga za zaposlitev.
Predvsem pa, od človeka ki je diplomiral se pričakuje, da zna samostojno napisati par stavkov.
Oblika ni predpisana, mora pa vloga vsebovati bistvene podatke:
Sem ta in ta, rojstni podatki, podatki o izobrazbi, naslov in kontaktna tel. ali e-mail. Želim se zaposliti pri vas, obvladam to in to, itd.
Obvestite me, če me potrebujete, itd.
vljuden pozdrav in podpis in seveda datum vloge, pazi pa tudi na uporabo slovenskega jezika. Tule na forum pišemo malce po domače, v vlogi pa ne sme biti napak.
Srečno.
k O-O bi dodal le še to, da jih moraš prepričati, da si ti najboljša za njih in kot rojena za tisto delo. Torej se moraš malo pozanimati o delovnem mestu (internet, znanci, telefoniraš in vprašaš, kaj pričakujejo) in ne napisati eno vlogo za 50 služb.
Če misliš resno, potem je to prava domača naloga. Ne le nekaj mimogrede prepisati. Bodi originalna. Za vsako firmo si rezerviraj vsaj nekaj dni za pripravo vloge. Ta pa mora biti po obliki umirjena, a kljub temu takoj pasti v oči (npr. lepa mapa s tvojo sliko).
Ko te bodo poklicali na razgovor samo zato, da bi videli, kako deluješ “v živo”, čeprav ne dobiš službe, potem vedi, da si na pravi poti.
Dobrodošla v življenju.
Forum je zaprt za komentiranje.