Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek dobri/slabi vozniki

dobri/slabi vozniki

torej..za kaj se imate? sama sem izpit naredila šele v 3. poskusu, 58 ur.. zdaj mam izpit že približno 1 leto, se kar dosti vozim okoli.do zdaj nisem ( hvalabogu!) imela še nobene prometne nesreče..vendar sem avto (pri parkiranju itd..) že kar parkrat opraskala oz. naslonila.2x sem plačala kazen zaradi prometnih prekrškov ( 1 po pomoti nepripeta, 2ič 8km prehito vozila). Vozim koliko se da previdno/sproščeno, a vseeno..se včasih vprašam ali morda nebi smela voziti, ali morda nisem za volan..ker res ne bi bila rada kriva za kako nesrečo..ali ste tudi vi, oziroma predvsem ve v prvih mesecih po pridobitvi izpita bile bolj ” leve ” pri parkiranju itd.. koliko od vas je že doživelo trk? ali ste vsi naredili v 1. izpit?
Tiste moške,ki nameravajo dati že znani komentar “babe niso za volan” prosim,da se tokrat vzdržijo posta…
lep dan…

Izpit sem naredila v drugem poizkusu.Nesreče zaenkrat še nisem povzročila ( trkam na leseno mizo!!! ),sem pa imela prometno že 2x.Vedno sem vozila-nikoli kriva.No,ja,poškodovana hrbtenica je pa še vedno moja.In še to;obakrat je nesrečo povzročil moški.Da ne bodo slučajno preveč tolkli čez nas!
Problemov s samo vožnjo nimam,niti z velikostjo avtomobilov ne ( vozim vse od avta do transporterja ),pa tudi parkiranje mi ni problem.
Kazni so pa druga tema-2x nepravilno parkiranje in 2x prehitra vožnja.

Izpit v prvem poizkusu, skratka vse v prvem…Vsi pravijo da sem odličen voznik. No, saj sem po spolu moški…hehehe

Jaz sm mnenja, da sta za nesrečo vedno potrebna dva.

Glede žensk je pravilo, da nikoli ne greš ven s takšno, ki je bolje oblečena od tebe. JOHN MALKOVICH

Naredila 1.. S parkiranjem nisem imela nikoli težav, je pa res, da sem v avtošoli veliko vadila ( inštruktor je parkiranje zelo resno vzel ). Mislim, da sem zelo dobra voznica. Nesrečo sem imela 1x, ne po svoji krivdi, nekdo se je zaletel vame ( priletel iz neprednostne ) priznam, da mi je za par mesecv pustila posledice pri vožnji. Mislim pa, da je bistvo, da vsaj na začetku (dokler ne dobiš več izkušenj) veliko voziš. Sama sem imela to srečo, da sem pri 18. ih že dnevno vozila ( svoj avto ) tudi relacije in sem pravzaprav že 15. let non stop v avtu!

Lp,P

Jaz sem naredila v drugem. Tud, če sem že imela deset let izkušenj na cesti, s skuterjem pa z motorjem. In mi ej to ful zbilo moralo in nisem pol šla pol leta na izpit :))) V bistvu 7 mesecev. Pols em naredila par ur vožnje in v drugem brez napakice… Me je pa inštruktorca stalno nadirala, da se bom takoj zaletela, ko dobim avto, njen mož, tud inštruktor, mi ej pa rekel, da se vidi, da imam izkušnej na cesti. In da je njo strah hitrosti :)))No ja, jaz nimam nobenih problemov sedaj, kljub temu da imam izpit šele 3 mesece (ups, 2 meseca), pa sem v bistvu dvakrat vozila avto po tistem, pa ni blo nobene panike, brez problemov bi šla kamorkoli, tud Ljubljana, večje razdalje, promet… ker sme tega navajena. Pa vozim sigurn boljše od kake kolegice, ko pa ima že dlje časa izpit. Od kake bolj štoraste mislim… Ok to ej verjetn zarad motorja, sem navajena na hitre reakcije itd. Imam se nekje za čist povprečo voznico, ne mroem še rečt dobro, ker nimam vseen izkušenj z avtom, pa aprkiranje, to je ja ful enostavna stvar.

malo za hec…

Naredila izpit v prvo s 30 urami vožnje potem pa nisem pet let nič vozila. Kupila sem si avto (petka -super za začetnike), en teden sem ga gledala pred išo in končno speljala. Sem pa imela eno nesrečo po petih letih vožnje, ko sem se ponoči v vzvratni vožnji zabila v železno ograjo… adijo leva stran. Mal me je spametovalo.

Tud jaz sem naredila izpit drugič, 32 ur vožnje. Nimam težav v avtomobilu. Izpit imam sedaj 2 leti in zaenkrat brez prometne nesreče. Dvakrat sem ga “naslonila”, se sploh ni nič pozanlo. Se pa strinjam, da je petka res dober avto za začetnika. Stane nekje 150.000 sit in se čist vredu pelješ. Tud jaz sem si kupila po nekaj mesecih petko ins e z njo naučila marsikaj. Vozim poleg petke tudi poltovorno vozilo, večji avtomobili mi sploh ne delajo težav. Tud parkiranja se naučiš. Že inštruktorju sem povedala, da bom imela veliko voženj po Ljubljani in da naj me dobro nauči parkirati – 3 ure sva porabila za učenje parkiranja. Danes nimam težav z vožnjo po mestu, obvoznicah, avtocesti, vzvratno vožnjo itd… Čim več v avtomobilu je najboljša šola – v dveh letih sem naredila 30.000 kilometrov. Kazni: 2x nepravilno parkiranje, 2x radar (vse skupaj v dveh letih).

Pa srečno vožnjo.

Breda

Izpit sem naredila 21 uro vožnje, v prvo seveda. Nisem ne vem kaj voznica, ampak v primerjavi z nekaterimi sem pa PROFI!:))

izpit naredila v prvo pred 8 leti, slaba voznica. vozim vsak dan v službo in okoli, ne upam pa se vozit npr. v Ljubljano, po avtocesti itd.Iz Ljubljane vozim samo, ko sva pri fredih, pa mal spijemo, pa se menjava kdo bo vozil, kdo pa pil. Sam ponoč so ceste itak bolj prazne.

Dej nehi, nikol več ne grem s kolegico v avto :))) Ko pol po srednini pa po levi voz… Ceste prazne… to ni nobeno zagotovilo, da se ne more kaj zgodit.

Četudi je tisti drugi drevo?

V prvo, izpit 11 let, 25000 km/leto, vsake toliko kaksna kazen.

Ni pomembno, če ste izpit naredili prvič, drugič, tretjič… (do tretjič hehehe), bolj pomembno je koliko km ste naredili. Pomembnejše so izkušnje. Tudi z nesrečami, seveda. Vas je zaneslo s ceste, ko ste zabremzali na spolzkem, ste naleteli na parsto metrov ledu in ste ostali na cesti, ste prehitevali v škarje… Vožnja po zasneženi cesti? Iz vsega tega se kaj naučiš…
Znate voziti v krožnem križišču??
Poznate svoj avto? Veste kam je treba nalit antifriz in kam vitrex? Znate prečekirat olje, menjat gumo, napumpat gume – veste kakšen pritisk mora biti v zračnici… Če vam crkne avto v križišču, ga znate postaviti s ceste, al stojite kot kure? Znate vžgati avto na potisk? Pa še in še tega… kar nas navadno dela različne – moške in ženske na cesti. Na žalost.
Pridem k mehaniku in mu povem, kaj naj zamenja, pa me gleda češ, kaj boš ti vedela… Potem se izkaže za pravilno pa se čudi…

Izpit za C naredil 1976 zraven dobil še B.Leta 1980 izpit za D.Drugač pa kot poklicni voznik na cesti od 1976 brez nesreče.A kaegorije pa se sploh ne spomnim katerega leta sem opravil.Okrog 1973 in tudi redno vozil in še vozim(brez nesreč)

okej, ko smo že pri dobrih in slabih voznikih:
zakaj hudiča je nekaterim tko težko dat žmigovec na avtocesti, ko menjavajo pasove????? kot da bi človeka od tega roka bolela, kot da bi se zmatral, če bi stegnil tist prst, kot da ne bi bil dovolj KUL, če nakaže, da bo skočil pred tebe!!!!!

sama sicer vozim hitro, ampak če ni avtocesta čist prazna, vedno dajem znak da menjam pas, kaj me pa stane????

tisti od vas, ki tega ne počnete, prosim lepo, povejte mi, zakaj ne??? ker me res zanima 😉

Moja vozniška kariera pa je kar pestra. Izpit za avto sem naredila drugič, za motor pa prvič. Z motorjem nimam nikakršnih negativnih izkušenj (res pa je da vozim malo, ker sem največkrat sopotnik), z avtom pa sem imela bližnje srečanje z drugim avtom, pešcem (pritekel je z leve strani ceste čez dvojno polno črto), pa tudi z nemškim ovčarjem na avtocesti (ravno sem prehitevala tovornjak, ko mi je izpred tovornjaka pritekel pred avto). Trk z avtom mi ni pustil ničesar, s človekom in psom pa! Čez naselja vozim počasi, po omejitvah, saj groze, ki jo doživiš ob tem, ko zbiješ živo bitje, nikoli ne pozabiš in te spremlja vse življenje. Ob tem pa sem imela srečo, da vsaj s svojo vestjo nimam problemov, ker nisem bila nikoli jaz kriva.

Če sem kljub zgoraj opisanemu dobra voznica? Mislim oz. upam, da sem, ne morem pa se objektivno oceniti, ker se zraven sebe še nikoli nisem peljala.

Avtov se na potisk ne vžiga več, ker se lahko na ta način z gorivom zalije katalizator ter tako uniči. Drugače se pa strinjam z vso izjavo, to so stvari, ki naredijo dobrega voznika. No, ni niti nujno da vemo na pamet vse te stvari, kot naprimer kam je treba kaj naliti in kolikšen je pritisk v pnevmatikah, vendar moramo vsaj vedeti, kje te informacije dobimo takoj ko jih potrebujemo, ne pa da brskamo po navodilih za uporabo ali kličemo na servis, ko moramo preveriti tlak v pnevmatikah. Srečno vožnjo! 😉

Jap.

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Izpit naredila v drugo – s 24 urami vožnje.

Vozim 13 let in še nisem imela nesreče. Ne bi mogla trditi, da vedno vozim po predpisih (kar se omejitve hitrosti tiče), vendar ne divjam ter imam občutek, da vozim varno.

Nikoli ne vozim vinjena. Le pripeti se na kratkih razdaljah po mestu včasih “pozabim”, na daljših pa nikoli.

Ja, mislim da sem dobra voznica. Sopotniki mi še nikoli niso rekli, da se ne počutijo varne.

Niko, odvisno kateri avto imaš, a ne.

Seveda, seveda… govorim predvsem o novih avtomobilih (in, ne tako novih), saj imajo razen oldtimerjev že vsi katalizatorje… aja, pa zdaj sem se spomnil, to velja predvsem za dieselske motorje, pri katerih je znano, da se vžgejo že samo, da se jih porine naprej, kako je pri bencinskih pa trenutno ne vem čisto točno, lahko se pa pozanimam…

In marikaa, upam da nisi vzela tistega prej kot kritiko, bolj kot dopolnilo ali popravek, ker se drugače strinjam s tistim kar si napisala…

In lep ponedeljek želim 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close