Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek impulzivnost

impulzivnost

Pozdravljeni!

Od nekdaj mi pravijo da prehitro reagiram. Ampak saj ne morem čakati pet minut preden se začnem dreti da me peče. Nekako se zavedam da imam problem, ki pa ga poskušam kontrolirati, sploh če že vem da bo prišlo nekje do trenj.
PRIMER preden se vidimo s taščo ali svakinjo, že to da jih bom videla mi pritisk dvigne. Potem pa ob srečanju ena pametna bolj kot druga vedno vse prov, pljuvat po sposobnostih drugih in preprosto ne morem se zadržati da jima ne bi rekla da jima kar seka od inteligence ali pa ne ga lomt, a ti si tko pametna in v podobnem stilu. Evo in me spet cela familija po moževi strani gleda, provzaprav me gledata samo oni dve ostalim je pa žal da nič ne rečejo in so veseli da ta job opravim jaz, oni so pa še naprej uvidevni in trpijo v svoji prijazni vlogi.
Ali pa kaka štorasta prodajalka, ki vse otipa s prsti in ji rečem hallooo a je to higijena. PA moj moži reče pa ne tako grdo, lepo ji reč itd.
No zdaj se kontroliram samo v tej meri da sem prijazna do prodajalk in podobnih, tašča in svakinja bosta pri meni v nemilosti.

Kako pa se vi kaj kontrolirate, kako ste se naučili diplomacije in zabijanja na fin način, a mogoče obstaja kaka knjiga o tem, kako biti taktičen v vsakdanjem življenju, ampak plis ne mi govorit da naj začnem šepetati in kontrirati, ker šepetalci mi gredo najetra, ljudje ki skrivajo svoj pravi ton so pravi hinavci. Skratka ohranim višino svojega glasu, ampak se naučim disciplinirati svoje nepredvidene komentarje.
To se mi dogaja predvsem pri ljudeh, ki se delajo kot da so vso pamet tega sveta pobrali in si ne morem pomagati da jih ne zabijem, beri užalim.

Pomagajte z nasveti.

Lep pozdrav vsem.

hmmm
1. pravilo v komunikaciji!!! Pause before replaying!!!
Ko ti nekdo nekaj rece, pocakaj 2-4 secunde in potem sele odgovori, bos videla da bos ti drugace odreagirala in tudi s tistim ki te poslusa bo vse drugace teklo…
Drugace pa iz tvojega texta razvidno da je to izreceno v zelo visokih tonih (na glas), a ves kako najbolj prizadanes nekoga ki ti mece take kot si ti napisala?? Odgovori z mirnim glasom, kot da bi ti blo cist vseeno, pa pazi !!! odgovori z nekim nivojem!!
Bos videla kako bodo VSI sokirani!
Lep dan!
SomeOne

Bri, res si impulzivna, z ljudmi tvojega kova se nič rada ne družim in verjemi da večina ljudi ne. Okrog njih se giblje negativna energija, ozračje dela naelektreno, ljudi živčne in komaj čakajo, da se razidejo. Vsem hočeš povedati da si pametnejša od njih in jim vsiljuješ svoj prav. Tudi če imaš prav ti, zaradi tvojega načina tega ne bo nihče priznal.

A ti misliš, da ti je familija hvaležna ko opraviš job s tem, da zabijaš taščo in svakinjo, oni so pa še naprej prijazni? Dokler boš tako mislila, da je prijaznost nezaželjena med človeškimi odnosi, ne boš nikoli drugačna. Če si vseeno želiš biti drugačna, se prični učiti. Zamišljaj si, da si ti tista, ki te bo nekdo ob vsaki izjavi ali gibu dol udaril.

Koristilo ti bi, da se zaposliš kot prodajalka in pričakuješ od vsake stranke pikre pripombe. Zelo ti bodo polepšale dan, če se boš kregala nazaj, boš ostala brez službe. Prodajalke zelo dobro vedo, katera je ta tečna in težka stranka, a morajo znati taktno ravnati v takih primerih. Grejo pa potem na eno kavico ali cigaret.

Jaz sem tudi zelo neposredna in se zavedam, da mi to ne prinaša nič dobrega, saj imajo ljugje rajši hinavce. No, toliko pa se kontroliram, da se ravno ne derem, ampak svoje mnenje mirno povem.

Če so drugi kritični do mene, tega ne zamerim, temveč se zamislim in razmislim ali imajo prav ter poskušam kaj storiti v smeri izboljšanja.

Me pa jezi, ko sodelavka npr. non stop kritizira tajnico, češ da je površna, slabo dela, je lena…. pol pa pet minut kasneje z njo klepeta pa kavico pije. Jaz npr. v primeru, da mi šlamparije tajnice ni več za prenašat, sopim k njej in ji povem, kaj me muči. Ona sicer povesi nos, ampak jaz se počutim boljše, kot če bi to nosila v sebi, pa tudi potrebe po obrekovanju nimam.

Bila sem na enem tečaju komunikacije, kjer sem se svoja mnenja naučila izražat tako, da bi naj sogovornika čim manj prizadela (da se ne počuti ponižanega). No, veščine komuniciranja pa se tako ali tako učimo vsak dan.

Pogrešam še več takih ljudi, kot sem jaz! Sovražim hinavce.

V knjižnici imajo knjigo “Kako si pridobiš prijatelje” Dalle Carnegie in Moč pozitivnega mišljenja isti avtor. Zelo koristno branje.

Ker si ravno omenjala tajnice. Jaz sicer zase mislim, da nisem ena od tistih šlampastih, saj imam zelo rada urejeno. Se pa popolnoma strinjam s tabo, da tajnici poveš. Jaz sem tudi svojim rekla, naj mi povedo. Saj če mi nihče ne pove, niti ne vem, da kaj narobe delam. Tako pa o tem razmislim in skušam popraviti.

Pozdravček, Nena.

Velikokrat sem tudi sama neposredna tam kjer ni treba vendar imam svoj način, torej nič dretja, agresivne govorice telesa itn. V tvojem postu me je zmotilo, da si želiš poznati fin način zabijanja??? Zakaj bi sploh morala kogarkoli zabijati, ne trati energije z ljudmi, ki ti nič ne pomenijo. Moja tašča in svakinja sta tudi nadpovprečno sposobni in pametni princeski, ki jima jaz seveda ne sežem niti do kolen, ampak sem z njima zelo vljudna, povem svoje mnenje, morda ju včasih celo užalim ampak saj smo vendar civilizirani, zato bri malo se umiri pa bo. Predvsem pa z ljudmi komuniciraj na spoštljiv način.

Moja žena je bila tudi takšna, jaz pa sem bil pravo nasprotje. Nikoli se nisem za nič pritožil.
In sčasoma sva se oba malo obrusila. Tako bo čez nekaj let za oba že kar v redu.

Rešitev zate? Mogoče le, da še naprej poveš kar misliš, le da poskusiš biti čim bolj prijazna. Boš videla učinek. Ljudje se bodo celo začeli strinjati s tabo, ne le, da bodo užaljeni. Prijaznost in nasmeh, to je skrivnost diplomacije.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close