Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ste poroceni zaradi ljubezni ali denarja?

Ste poroceni zaradi ljubezni ali denarja?

Malo gledam naokrog…se cudim…zakaj se ljudje porocajo? Zaradi denarja, otrok, drugih koristi??? Ne vem no, ampak kaj imate zenske od tega, ce se porocite s tipom samo zato, ker ima ful kesa in ful dobr avto, pa valda svojo nobel hiso…se bolj pateticno pa se mi zdi, ce ima to samo njihov ocka – ve pa mislite, da boste fajn zivele? Ti tipi pa tudi mislijo, da si lahko privoscijo VSE: od ljubic do ponizevanja partnerke, ces saj te jaz zivim… kako se lahko tako ponizujete?
Vidim pri svojih starsih in skoraj vseh porocenih parih okoli sebe, da so nesrecni, da ljubezni ni nikoli bilo, da so se selili skupaj na porocni dan ali se kasneje, da so se porocili s totalnim neznancem…mami mi sicer vedno pravi, da cloveka se po 20-ih letih ne poznas, ampak vseeno…zakaj mislite, da se toliko parov locuje – ze po treh letih zakona…in zakaj jih toliko vztraja v nesrecnih zakonih? Zakaj skupaj vztrajate zaradi otrok…se vam ne zdi, da bi bili otroci bolj srecni, ce bi imeli oba starsa, ceprav locena?
Kaj je to ljubezen? Se kdaj vprasate ali ljubite ali samo mislite, da je tako? Kako ste lahko prepricani…?
Uf…en kup vprasanj, mal sem jezna, da so ljudje tako naivni…ljubite se.

Porocimo se iz ljubezni,potem čez nekaj let 10-15,pa smo skupaj le se zaradi otrok, denarja, ugodja,laže un, ki trdi drugače, so pa res redke izjeme, ki znajo ljubezen obdržati!

Tamara, ko sem bila na tvojem mestu, se pravi neporočena, sem se spraševala enako,danes mi je vse jasno, bos doživela, počakaj še malo.

Nisem se poročila ne zaradi avta, denarja ali hiše. Vse to sem že imela, preden sva se spoznala.
Poročila sem se iz ljubezni, ker sem v njem videla svojo prihodnost, ker želim imeti z njim otroke in se nekoč tudi postarati z njim. On je tisto, kar jaz nisem in skupaj nama gre odlično. Kar veš, da je to to. Poroka je bila samo pika na i oz. na tisto, kar sva si želela. To je zelo preprosto.
Moji starši so se poročili po 9 mesecih znanstva. Iz ljubezni. Še danes sta skupaj in sta srečna.

Ni vedno vse tako črno kot se zdi. Priznam pa, da obstajajo nesrečni pari in da so pač skupaj. Zakaj? To vedo sami.

LP

Zaradi denarja! Pred poroko sem, sedanji ženi, posodil nekaj denarja in mi ga kar noče in noče vrniti. Med tem sva poročena že ogromno let, denarja pa od nikoder. Še več! Sproti mi ga jemlje, tako da je njen dolg že ogromen. In to brez obresti! Pa tudi v dva otroka ( oba skupaj imata že čez 50 let) sem vložil nemalo denarja in sedaj čakam, kdaj mi ga bosta začela vračati. Torej – definitivno zaradi denarja.

kaj si fovš keš pichkam 😉

jaz se bom poročila zato, da nardim žur za mojih 200 sorodnikov,
pa zato da me nehajo vsi spraševat, kdaj se mislim poročit

Če se bom poročila, kar še vedno trdim, da se ne bom… Se bom iz ljubezni, pa takrat, ko bom imela hišo, denar in avto. Manjka mi sam še avto pa denar, hiša je pa tam, pa stoji… Pa nč od nje 🙂 Avto bo v kratkem. Ua sem ugotovila, da se lahk poročim 🙂

LJUBEZNI!!!!

Uh če bi se zarad sorodnikov… Kos e majo pa vsi tk radi 🙂 Klinc gleda sorodnike… če se še na starše ne mroem zanest. Če bi se, bi se z bogatim, da bi mi bli sorodniki favš :)) Ma, en zafrkavam se… da nebi še kdo mislu… Če bi se, bi se s takim, k bimi vsi zavidali, da se imam tako lepo, kar bi mi pa po mojem res… Da nebi blo nobenih problemov, pa da bi me pri nejm lepo sprejeli in da bi bli vsaj nejgovi taki, da se nebi skregal za vsako k… p…

Poroka je zapravljanje denarja. Raje grem nekam na ene luksuzne počitnice z dragim, kot da ta denar zapravim v eni noči.
Drugače pa moj partner ne misli tako kot jaz, on bi se rad poročil. Problem nastane pri tem, da imam jaz zelo malo sorodnikov, ki bi jih povabila, potem pa še nekaj prijateljev (vseh skupaj z moje strani bi bilo približno 20). On pa se noče zameriti sorodnikom in če hoče povabiti vse, jih je sigurno 70 do 100. Kar pa veste, koliko denarja nanese.

@kustra: zakaj ljubezen umre? Res se mi zdi, da ljudje ravnajo tako kot, da je poroka zagotovilo, da nas partner ne bo zapustil…kot da se potem ni treba vec truditi. Pa je potrebno tako malo… ne res ne razumem.

Poroka je poleg vsega res strosek in meni se zdi cist brezveze skor bankrotirat zato, da bi povabila na ohcet ljudi, ki jih vidim enkrat na leto in jih v bistvu sploh ne maram. Ze od zacetka veva, da se bova porocila samo v prisotnosti pric in primarne druzine.

Zaradi denarja se ne bi porocila, ker zase vem, da sem lahko ob ogromnem kupu denarja, ampak v zvezi brez ljubezni ful ful nesrecna.

Ampak se vedno nisem dobila odgovora na vprasanje: tisti, ki ste se porocili iz ljubezni, kam je sla ljubezen po vseh teh letih???

Kam se izgubi ljubezen skozi leta?
Po mnogih prepirčkih,ko človek hoče drugega podrediti ali ga zadrževati,ljubosumnost in stvari ki nam prihajajo iz podzavesti in se jih zavemo šele kasnje ter nam je lahko žal,to uničuje ljubezen.Ko je slabih občutkov več kot dobrih in ko je zamer več kot pohval tu se izgubi ljubezen.
Moje mnenje.

Ti bom jaz odgovorila namesto kuštre…no , ko vidim da ti ona še ni…

Ničesar v življenju ni samo od sebe, tudi ljubezni ne. Se zaljubis, ljubis, lizes tisti zacetniski med, ko je vse v nebesih, lepo oh in sploh..pa se to polize in se vidi realno stanje in se že nabirajo stvari, ki nam niso okej na partnerju, pa ej..saj ga ljubimo..se pogovorimo..kaj nas moti on pove svoje, se trudimo, pogovori, kompromisi, prilagajanja in če je tu nenehna ljubezen,nenehna skrb za oba, ne samo dajanje-jemanje enega..ampak obeh skupaj… potem je lepo.Ampak kot sm dejala, nic ne pride samo in tudi ostane ne.Če v zakonu ne gradita oba in to skoraj vsak dan-kot umivanje zob…, zakon zamre…umira in potem ti take navade-napake partnerja gredo cedalje bolj na zivce, in na koncu ko vidis da tudi pogovor ne pomaga vec, enostavno to poiščes drugje…naj bo to seks..al ne vem kaj.
Epilog vsega tega je,če zacnes ziveti en mimo drugega,če samo dajes in ne vracas, ali ravno obratno..jemljes in ne dajes,potem se moras zavedati, da nekega dne tvojega zakona ne bo vec.Resnicno je treba delat, in to oba, da una iskra v zakonu nikoli ne ugasne!

Žal je velikokrat res tako, da se ženska želi čimprej odseliti od staršev in si zato poišče nekoga, ki ima že nekaj ustvarjenega (pa naj bo to hiša, avto ali pa kaj drugega). Je pa kasneje to problem, ker hiša in avto ti ne zagotavljata uspešnega zakona. Otroci pa stvar velikokrat zabetonirajo, ker so potem edini razlog zakaj sta dva še vedno skupaj…

Jaz sem definitvno poročena iz ljubezni. Denarja nima nobeden od naju, pa tudi noseča nisem bila pred poroko… Kar imava sva ustvarila skupaj. Spoznala sva se pri svojih 17-tih in se poročila po sedmih oz. skoraj osmih letih, s tem, da sva skupaj živela že 5 let. V to da se ljubiva sem prepričana, kajti v teh skupnih 14-tih letih sva doživela in skozi dala marsikaj, kar bi naju lahko razdružilo. Pa naju ni, se mi zdi, da so naju te življenjske izkušnje le še tesneje povezale. V vsaki zvezi so pač vzponi in padci. Moje mnenje je, da lahko veza zdrži, če so med dvema resnična in pristna čustva. Če tega ni, kloneta že pod prvim pritiskom. Dejstvo pa je, da ne veš kaj je ljubezen, dokler je ne občutiš. Zato tudi ljudje mislijo, da se imajo radi… kasneje pa se izkaže, da to ni to. Mogoče iz tega razloga tudi ostajajo skupaj. Čeprav za to je lahko kup razlogov. Dejstvo pa je, da otroci so tehten razlog za vzdrževanje zveze. Tega ne veš, dokler jih nimaš… Razen seveda, če gre za nevzdržne razmere oz. se otrokom slabše godi v taki zvezi, kot če se le-ta razdre. Vsak pač po svoje živi. Ne bi pa se nikoli poročila zaradi materialne koristi. Pač stvar osebnega prepričanja.

Si že napisala, vse kar bi jaz. Se strinjam do zadnje pikice. Tako je pač je, ko je enkrat konec ljubezni in ostane vsakdanje življenje s svojimi skrbmi in obveznostmi. Ljubezen je kot cvet, ki ga je potrebno zalivati, čene uvene. In zanjo sta vedno potrebna dva!

Pa še res je!

@*andreja* bolj se ne bi mogla strinjat. Tudi sama sem mnenja, da se ljubezen pokaze takrat, ko je najhujse…tudi midva sva sla ze cez grozne preizkusnje, ki bi naju lahko razdruzile, pa naju niso…ljubezen?

Se mi zdi, da ne gre samo za to dvoje, ampak tudi za veliko željo po družini in otrokih. In v takih primerih se največkrat pokaže koliko nam je dejansko do partnerja šele takrat, ko se te želje uresničijo. Kot, da se pred tem nekaterim samo zdi, da jim je nekaj do partnerja, dejansko pa gledajo nanj le kot na očeta (ali mati) svojih otrok (povdarek na svojih).

Pošlji oblikovano (13-10-04 09:59)

Zaradi denarja :)) Vendar ne zaradi tega, da bi denar že bil – ampak zaradi tega, ker si boma dva lažje uresničila želje! Se “tolčemo” skozi zakon že 13 let, pa se imamo še kar naprej radi. Mogoče zato, ker je ves čas pestro – vedno znova je treba reševati in skrbeti za življenjske zadeve 🙂 Na koncu dneva, pod bilanco, pa potegnema črto in ugotovima, da se imama rada, da se spoštujema, cenima, imava malček rešpekta eden pred drugim in lejga vraga – celo lubiva se še!
🙂
Pa lep – optimističen dan vsem!

Če se bom poročila, se bom definitivno iz ljubezni.
Čeprav je dandanes veliko porok iz ekonomskih razlogov. Ali pa zaradi česa drugega: nosečnost, da naredijo uslugo staršem, ker so že dolgo časa skupaj ali pa zaradi zelene karte. Le kje je tukaj ljubezen??

Tramvaj, upam, da ti bodo žena in otroci kmalu povrnili vložena denarna sredstva:) Jaz živim na koruzi iz čiste ljubezni in z malo denarja ter oblico zmožnosti za idealiziranje obstoječih neprijetnih situacij.

Bogi tisti, ki se ženite zarad denarja…mene bi blo sram se “dojit” na denarju partnerja…ali ga pridobim sama, ali ga pridobivava skupaj. Nikakor pa nočem, da mi čez 15 let vrže v faco da ga že cel življenje sam molzem oz. zapravljam njegov denar…

Skupaj deset let! Kriza ko vas poslušam, potem imava midva ne vem kaj posebnega. Pa ne menim tako.
Nikoli ampak res nikoli ne sme izginiti spoštovanje do partnerja!!!!! Pa kot so nekateri že napisali, treba se je truditi. Kljub družini ne pozabiti, da niste samo mama. Eh, polna sem nasvetov. Z eno besedo začnite z ljubeznijo, gradite na spoštovanju pa bo vse ok,

Mojca

V teh časih pa se res ni treba poročati zaradi denarja. Saj ima vsaka ženska kakšno šolo in lahko sama zasluži zase. Ko pa smo skupaj in damo tolarčke na kup pa jih seveda vlagamo v skupno dobro – nakup stanovanja, avta, denar za dopuste itd. Mislim, da nam ni treba živeti revno, da bi dokazali kako se imamo radi. Po tvoji logiki so vsi socialni problemi skupaj zaradi ljubezni tisti, ki pa imajo dobre službe pa zaradi denarja!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close