Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek excel eno vprašanje…

excel eno vprašanje…

Ko narediš tabelo in jo osenčiš, ne da jo pobarvaš od znotraj, ampak samo robove osenčiš…. To sem enkrat naredila, pa niti ne vem eč kako, ker iščem funkcijo pa ne najdem, pa sploh ni v oblikovanju tabele… Ker mroam sedaj to stran spravit… Kako se to naredi?

a če odstraniš vse obrobe, je še vedno isto?

Ja… Ni onih črt od tabele, je pa “senca”.

Malo bolj točno povej: ali si naredila robove (črte okoli in med celicami) ali kaj drugega.

pojdi na oblika–> samooblikovanje

Upam da je to!

Pa lep pozdrav!

Greš v pogled tam najdeš orodne vrstice in notri so obrobe. V obrobah imaš opcijo barva obrob, izbereš barvo in klikaš po robovih tabele. To bi moralo biti to.

Za “senčenje” robov je zadost če maš prkloplen “oblikovanje” – desni klik nekje na vrhu . če ti to ni zadost pa “oblika” – celice – obroba in si delaš robove po želji. drugač se pa znebi excela in pejd raj na open office.

Robovi so, je pa okrog cele tabele še senca. Na spodnji in desni strani. In ni pod oblika- samooblikovanje, niti z desnim klikom se ne da odstranit- plus samooblikovanje… nekje drugje mora bit… Sem delala to že kako leto nazaj in mi ni jasno, kako sem sploh to naredila… sedaj moram odstranit, pa ne najdem več…

Uh 🙂 še sreča da mama obvlada :))) Ni blo treba iskat sploh… sam označiš, da nastanejo pikice okol, pa daš delete… (??? :))))

Pa bodte no resni….openoffice in oblikovanje…jaooo….

Ja, senčenje probi odstrant tko kot je napisano zgoraj….drugač se senčenja ne nastavlja direkt na meniju Oblika, celice…..za tiste, ki ste to svetovale.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close