denar za obleke
V nekja zadnjih psotih je bilo več govora o obleka, kje in kaj kupiti itd. Mene pa zanima, koliko povprečno na mesec (približno se to da izračunat) zapravite samo za obleke, brez čevljem in ali garderobo menjate sezonsko ali po potrebi. Ugotovila sem, da sama za obleke mogoče celo premalo zapravim, recimo ca. 10000 na mesec. Res pa je, da večinoma kupujem srednji cenovni razred.
Ma, jaz sem se nehala sekirat glede oblačil…dokupujem po potrebi, pazim, da izbiram nekaj, kar gre z oblačili, ki jih že imam. Včasih me popade, pa kupim kaj čisto x, navadno mi je potem žal, ampak kaj hočemo?!
Brez čevljev, torbic, plaščkov in bundic….na mesec….cca 10.000 do 20.000, včasih mine mesec, ko ne kupim nič. Posebej pozimi.
Poleti je že malo težje kaj prišparat, ko se pa najdejo take lepe oblekice in krilca…
Se mi je pa zdelo fajn, ko sem v Trstu naletela na tako hude popuste za lepe in dokaj kvalitetne obleke, da je bilo škoda pustit kaj v trgovini. Z goro robe sem se zaprla v kabino, izbrala, plačala nekaj 10 EUR in imela oblekic in sandalčkov kup….
Hudiča! Ko si načela to temo sem ugotovila, da sem prejšnji mesec spet preveč zapravila, pa sem mislila da sem bla zmerna. Dobrih 20 jurjev, pa sem še kaj pozabla. Stvar je v tem, da ne bom mela izbire, kot mal oklestiti stroške pri cunjicah, sploh ko je večina nepotrebnih. Pa tako službo imam da mi ni treba kake kostime kupovat. Majčke, srajčke, kavbojke, hlače…
Dons sem spet mislila mal po trgovinah it, ampak boljš da greva sam za moža nabavljat.
Povsem odvisno, kaj rabim. V tem mesecu sem zapravila okrog 65.000, ampak sem si kupila res tisto, kar sem si želela oz. menjam garderobo.
Moj pa je porabil okrog 45.000. To se ne dogaja vsak mesec, ker to ne pelje nikamor.
Je pa zanimivo, vse, razen njegove jopice, sva kupila v Tomu Tailorju. Potem še ni tako hudo, ne?!
LP
Zase grem ponavadi v Avstrijo. Ravno ta teden sem šla in sem zapravila 100 jurjev in sem si za ta denar kupila plašč, dva kostima in še nekaj majčk. Vendar grem tja samo 3 x na leto.
Pri nas se mi zdi vse predrago in redko kaj kupim. Kupim samo za moža obleke ca. 4 na leto, ker ga ne pripravim do tega, da bi sploh šel na šoping v Avstrijo. Če bi tam kupila obleke, bi bile pol cenejše.
Hči si kupuje v Zari, pa Mango pa Miss 60, pa v Italiji. Ona zapravi veliko. Nekaj iz štipendije, žepnine in nekaj dam jaz. Zanjo mi ni problem kupit cunj, ker vem, da jo bo čez nekaj let minilo in naj ima veselje.
Jst kar precej zapravim.
Ampak je tko…odvisno kolk zaslužiš, kakšen položaj imaš (jst poučujem in sem stalno z ljudmi), kaj od tebe zahteva delovno mesto….
Mogoče zaptavim več, ker so kostimi nasplošn dražji, pa tut firme mam rada …tko da….je pa res, da se v avtsriji dobi veliko lepše modele po ugodnejših ceah.
jah včsih si tud po pol leta nič ne kupim če pa že kakšen mesec največ 20000 pa je spet mir za pol leta. Ker vem da nimam nimam kje vzet in potem ne zapravljam, pač morm bolj pazit na obleke in vse. Ne nakladam ampak res je tako. Spoh mi je zelo težko da za kavbojke recmo lepega kroja 16000, za manj po 10000 jih pa splh ne najdem pa da bi zgledale normalno. Al pa ne vem kje bi kupla kaj poceni pa normalnega izgleda
Hja, jaz vsak mesec zapravim nekje 20.000-30.000 in za ta denar ze kar nekaj dobim.Namrec od fanta kolega prodaja Tom tailor cunje po polovicni ceni.Ne sprasujem od kje in kako to, ker me ne zanima.Men je glavno da svojim za novo leto kupim pri njem in smo vsi srecni.Jaz ker sem ugodno dobila darila, on ki jih je prodal in s tem zasluzil, na koncu pa tudi domaci ki so dobili tako lepa oblacila :)) In tudi letos bo tako.
Lp
Hvala za odgovore. Ugotavljam, da le nisem tako šparovna, kot se mi zdi. Pa kaj čmo. Šele nekaj let sem v službi in si moram nabavit garderobo, problem se mi zdi zimska, ki je kar precej draga. Povrhu vsega sem veliko med ljudmi in moram biti urejena. Me pa skrbi kako bi s tako plačo preživljala še otroka. Potem bi verejtno zapravila zase polovico, če ne še več, manj.
Svaka vam cast, ce lahko vsak mesec zapravite 50k za cunje. Tega si nisem privoscila niti, ko sem se zivela doma. Zdej gre denar vecinoma za najemnino, stroske, hrano. Ostane bolj malo, ko ostane si kupim kaksno cunjco. Kupujem samo tisto kar rabim zato je malo stvari v omari, ki jih ne bi nosila. Tistih fashionable cunj ne kupujem – mogoce kaksno vecjo stvar. Se raje oblacim klasicno. Bolj mi je pomembno, da uzivam z denarjem, ki ga imam…
Forum je zaprt za komentiranje.