Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Nova oblast-pričakovanja

Nova oblast-pričakovanja

Jaz pričakujem od nove vlade, da bo naredila več za malega človeka in bolje poskrbela za naše otroke. Torej, da bo šlo več denarja za zdravstvo (nakupi obsevalni aparatov na Onkološkem)- in ne za Falcone kot v prejšnji vladi, da bodo zgradili Pediatrično kliniko (saj se zavzemajo za večjo nataliteto), torej naj poskrbijo za otročiče. Da nam ne bodo potiho ukinjali zdravstvenih pravic – ali veste, da so nosečnicam ukinili pravico do brezplačnega UZ v 34. tednu nosečnosti. Ne vem, zakaj o tem ni nikoli govora o medijih.
In pričakujem da bo končno nekdo odgovarjal za razne afere
SIB banka, Vzajemna

Sama menim, da so LDS-ovci zgubili stik z realnostjo. Oni na oblasti imajo skoz polne riti in pozabljajo kako je raji.
In od nove vlade pričakujem, da se bo več ukvarjala s problemi, ki se tičejo večine Slovencev, ne pa manjšine (istospolne poroke,džamije, izbirsani), torej da se nekako določijo prioritete.
Meni se zdi nesmiselno razpravljati in tratiti denar za umetno oplojevanje,
ker
1. se to tiče zelo malo žensk
2. ker je prioritetno poskrbeti za otroke, ki že so, pa nimajo Pediatrične klinike.
Tratiti denar za Falcone, katerega potrebuje tako malo ljudi, Obsevalne aparate na Onkologiji pa potrebuje tisoče ljudi, pa še tisoče jih bo.

Od nove vlade pričakujem, da bo več naredila za malega človeka. PA VI???

Z vsem navedenim se strinjam, dodala pa bi še, da naj poskrbijo za boljše zaposlistvene pogoje – mladih žensk, kajti s tem, se bo vsaj delno rešil problem padanja natalitete. Osebno mislim, da če imaš službo za nedoločen čas, si tudi nekako najdeš stanovanje…

Mislim da bi morala vlada poleg tega še spodbujati ljudi k delavnosti in pridobivanju uporabnega znanja.
Ko opazujem mlade ljudi vidim, da želijo priti do čimboljše izobrazbe (in čim dalj časa študirati) da bodo imeli službe v katerih jim ne bo treba delat (tudi višje izobraženi morajo delat, pač dela ki so primerna višji izobrazbi in jim dati možnost, da če se želijo zaposlijo tudi na delovnem mestu, ki ne zahteva njihove višine izobrazbe če sam iskalec zaposlitve to želi. Posplošujem, ne velja za vse.
Država bi morala izkoristiti mlado delovno silo in jo čimprej zaposliliti in ji dati možnost dodatnega neprestanega izobraževanja (glede na delovno mesto, glede na izobrazbo in glede na želje posameznika)…Za dodatno izobraževanje in dela na delovnem mestu bi prejeli verifikacijo in se pri iskanju zaposlitve z vsem skupaj dokazovali (izobrazba, delo do sedaj, dodatna izobrazba in priporočila).
No idealno v življenju nikoli ni pričakovati, vedno se je in vedno se bo delalo tudi po poznanstvih in vezah.
Prav je da so socialne podpore in otroški dokladi tolikšni kot so, vendar mislim da se delavcem izhodiščna plača začne prenisko. Hirarhično si predstavljam to tako; status brezposelnega-standard preživetja, status zaposlenega-standard normalnega preživetja…in tako navzgor. V tej državi pa sta brezposelen in delavec na istem(ne vedno, v splošnem) Pa naj kako podjetje propade, če ne bo moglo plačevat ljudi, bodo se tudi ustvarjala nova podjetja, ki bodo spet zaposlovala. Marsikomu se ne splača delat, če lahko na črno kaj postori in z vsemi pomočmi, ter dokladi lepo preživi. Podjetja pa ne bodo več vegetirala in čakala na pomoči…temveč bodo malo bolj mislili kaj delajo danes in kaj jim prinese to na dolgi rok. Tudi ni prav za grozno visoke menedžerske plače…uspešen menedžer ja, ampak najprej naj kaj pokaže. Ne more imeti visoke plače če ne more podjetje navadnega delavca spodobno plačati.
Da ne govorimo o davkih, ki so z vseh strani pribiti. To pričakujem da se uredi na nek razumen nivo. In nekdo ki je v državnem zboru, se mi ne zdi prav da poleg dela še tako pomembna dela, ki mu prinesejo tako velike honorarje, saj je vsem jasno, da na dve strani pa nimamo energije…če je v vladi naj v prvi vrsti zbrano in z zdravim razumom dela za nas, ko pa ne bo v vladi pa naj predava…kar pač želi.
Urediti bi morala najemniško politiko stanovanj in pobrati davke, ki jih nekje pušča nekje pa obere kolikor more. Če samo pravilno prerazporedijo obdavčitve, ne bo v skupni masi nič manj denarja kot doslej, sam najmanjši ga ne bomo naj____.

Toliko zaenkrat…bi se pa še našlo.

OH, jaz bom pa zadovoljna če bodo malo počistili gnile, LDS-ove direktorje – ampak samo tiste, ki si tio zaslužijo. Nekateri so dobri, az te želim pa da ostanejo.

Malo več zdrave pameti. Pa spoštljivejši odnos do vseh ki prinašajo denar v proračun. Mal večji nadzor nad podjetji. Več vlaganja v napredek na vseh področjih glede na prioritete. Pa ne sme dovoliti prevelik vpliv cerkve na politiko, ker bo sicer sam štiri leta.

Slovenci nismo ovce.

Če bo v novi bodoči vladi toliko nepotrebnih referendumov in nepotrebnega trošenja denarja bo to absurd.Namesto da bi tisti denar namenili zdravstvu za nakup novih tehničnih aparatov,ali pomagali socialno ogroženim otrokom.Upam,da bo referendumov manj,pa zmanjšanje davkov na otroške potrebščine….

Res je, tudi sama menim, da je LDS izgubila občutek nad dogajanjem, ker so bili vsekakor predolgo na oblasti.
Sama izhajam z Jesenic, kjer je prvič po osamosvojitvi zmagala SDS. Vsak od nas najmanj dvakrat vpraša ali je to mogoče? Ne boste verjeli, tudi ogromna večina priseljenih iz bivših jug. republik je volila SDS. Z nekaterimi se poznamo in takole pravijo: Nismo za to, da se “izbrisanim” podeli priznanje delovne dobe za nazaj, odškodnino iz naslova soc. prispevkov ter prispevke za socialno in invalidsko zavarovanje, kar hočejo izbrisani, ki niso bili nikoli lojalni slovenski državi. Mi smo bili tukaj pošteni in smo za slovensko državo in državljanstvo riskirali do te mere, da smo izgubili vse premoženje v bivši domovini, bili smo tudi v slovenski osamosvojitveni vojni, sedaj pa hočejo tisti, ki so pobegnili takrat nazaj v jugo, imeti pravice, do katerih sploh niso upravičeni! Upamo, da jim nova vlada ne bo nasedla, kot jim je hotela LDS-ova! Zato smo volili SDS!
Upamo, da bo SDS še naprej imela vso podporo volilcev in da jim bo kolikor toliko uspelo vzpostaviti večjo pravičnost, kot smo jo bili vajeni do sedaj.

O tem, kaj pričakujem od nove vlade ne bi preveč. Upam da se bo skoncentrirala na probleme v bodočnosti, ne pa na “popravo krivic” iz preteklosti.

Kar se pa tvojega predloga tiče, da bi črtali umetno oplojevanje, pa nimam besed. Upam, da ti ne boš kdaj na tem, da si boš obupno želela otroka, pa ti bodo rekli, da je to nepomembno.
Potem lahko to rečeš za vsako bolezen, saj raka na želodcu ima samo kak procent ljudi, zakaj bi zapravljali denar zato,
pa duševno bolnih je tudi bolj malo, prednost imajo tisti, ki so zdravi…

Svašta!!!!!!!

Da bi sprejela sklep, da sem lepši od Kira?

Bravo Ariadne!
Vsak izmed nas se lahko kdaj v življenju znajde v manjšini.
Kar se pa nove vlade tiče, pa lahko samo upamo, da za nas navedne smrtnike ne bo še slabše kot je bilo. Eno je, ko nekaj obljubljaš, drugo pa je, ko je treba obljube izpolniti.

Ariadne, si mi besede iz ust vzela. Nezaslišano.

Žan tebi pa tole:
Nepotrebni referendumi so bili ravno zaradi strank, ki nam bodo sedaj pamet solile.

Ariadne,hvala ti za razmevanje.Res je neplodnost je bolezen,kot vsaka druga…in neizmerno boli.

človeška neumnost nima meja.upam, da bo nova vlada bolj razumna in človeška kot je April.več kot 1000 novih neplodnih parov na leto se mi ne zdi tako zanemarljiva številka.
kakorkoli pa,vso srečo novi vladi.
nia

Pri nas doma so vsi za SDS, jaz pa sem nekako enopredeljena in tud volit nisem šla. Imam občutek, kot da mislijo da se bo sedaj ne vem kaj spremenilo. Pa da ne bo pomote, sem čist nevtralna, nisem ne za SDS ne za LDS. Pravzaprav me boli k… za vse skupaj, pa to vprašanje, ali bodo kaj naredili za one bolj revne… Naivno sploh o tem rzamišljat, ker ne verjamem da se lahko v kratkem času kaj spremeni na dost boljše… Men se zdi, da se na splošno preveč zanašamo na druge, sami pa nič ne naredimo. Pač, se je treba sprijaznit s tem, da smo ljudje po naravi sebična bitja in da vsak najprej za svojo rit poskrbi. Zato bi pa mogle vsak zase se čim bolj potrudit… Pa da ne bi tako sebično zvenelo, vsak bi se mogel tud mal bolj posvečat ljudem okrog sebe, sam nikakor pa ne čakat v nedogled, da se bo samo od sebe kaj spremenilo.

MANJ DELAVK ZA ŠTAMPILJKAMI IN VEČ PRODUKTIVNEGA DELA!

Strinjam se vec ali manj z vsem gor napisanim. Od tega, kaj bi bilo treba narediti, kaj bi bilo treba popraviti (!) od prejsnje oblasti, do tega, da je skoraj utopicno upati, da bodo sedaj neke velike razlike. Se najmanj 2 leti bomo cutili posledice (negativne predvsem) prejsnje oblasti.
Ker sem ze po naravi pesismist, ne upam na neke hude spremembne, ceprav nek moto pravi: pustimo se presenetiti.
Karkoli bo… cez 4 leta bodo spet volitve… Takrat se bo pokazalo, kako smo bili ljudje zadovoljni s sedajsno oblastjo.

pa veš kdo je dal največ pobud za pretekle referendume??

hehehe… :)))

Naloga vlade ni, da dela in razmišlja namesto vas (kot je pri nas dolgoletna praksa) ampak, da postavlja in kontrolira okvire znotraj katerih bomo vsi skupaj (čimbolje) funkcionirali, ne da bi se pobili med sabo.

Drugače pa – ni mi jasno, čemu toliko evforije na eni ter mržnje in sovraštva na drugi strani… Vlade zaenkrat še ni, situacija pa je bolj ali manj enaka, kot je bila leta 1996. Nič se še ne ve, kam bo situacija odpuckala v naslednjih dneh… Pa čeprav Tonček deluje kot tinejdžer, ki mu je počila olaguma…

Pa tudi, če gre zadeva v smer, ki jo trenutno napovedujejo, bomo imeli vlado z minimalno podporo, ki jo bo sestavljala koalicija pod A, pod B in še pod C… Skratka – na kakne vratolomne spremembe lahko vsi skupaj kar pozabimo. Osebno bom zadovoljen že s tem, če se bodo uresničile obljube o “transparentnem upravljanju” države…

---------------------------- z nobenim kavljem me ne dobite več ven

A vi še celo kaj pričakujete? Ja ja vse boste dobil, še v celofan vam bodo zavili…
Jest pa čist nič ne pričakujem!

Nimam pricakovanj..upam da jim ne bo prevec stvari uspel zafrknit..itd.

Prva nemunost, ki jo lahko naredijo je verouk v šole … če se to zgodi … jao kam gre ta svet

cenejš kurji futr, mnde…:)

Pričakujem, da bodo prepovedali poljubljanje v javnosti, ker sem nedavno postala samska in sem ljubosumna na srečne parčke.

Pričakujem, da bom imela možnost samooploditve, ker sem izgubila upanje, da bom kdaj našla ustreznega oplojevalca.

Pričakujem, da bodo v kratkem odprli celo vrsto lokalov za samske, da bom lahko objokovala svojo usodo med sebi enakimi.

Pričakujem, da bodo lezbijke postale cenjene članice skupnosti, če se kdaj odločim poskusiti tudi to možnost.

Pričakujem, da bo alkohol zastonj, ker žalost in praznina v srcu veliko staneta.

Ojoj, ne tako pesimistično, no.:)

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

ali ste se kdaj vprašale koliko nas bo stala menjava stolčkov(odpravnine), pa še stari grehi…pa bo štir leta mim!Volila sem SDS in upam samo da ne bo slabš!Pri LDS je bilo mislim da vsak let slabš.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close