Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Mi lahko kdo razloži??

Mi lahko kdo razloži??

Nikoli se nisem veliko ukvarjala s politiko, poznam sicer stranke, njihove vodje in nekatere člane, poznam tudi nekaj ministrov, drugače pa sem mnenja da vsi samo obljubljajo, ko pa enkrat pridejo do stolčka poskrbijo najprej za svojo rit, potem pa še za življenja svojega zaroda…..

V glavnem vprašanje je- kaj je levica, kaj je desnica, kaj so levo sredinske stranke in kaj desno sredinske stranke, kaj je opozicija in kaj je koalicija?Rada bi si razjasnila pojme pa mi nikakor ne gre v glavo….Upam da tole ni izpadlo ot da sem največja nevednica na svetu, pa vendar bom hvaležna odgovorom

To ti bo odgovoril Ksiht. Zdi se, da on obvlada vse. Počakaj malo, saj se bo javil.

LP

Vzela si mi iz ust,da bo Ksiht pojasnil.

Seveda ti lahko razložim:
Desne so tiste, ki naj bi se zavzemale za klasične vrednote (družino, vero, kapital…) (NSi, SLS…)
Leve za delavstvo, socialo… (ZLSD, LDS…)
Sredinske naj bi bile nekje na sredini.
Malo težko jih je po programih ločiti, v glavnem vsi zase trdijo, da so sredinski, ker jim to pač paše
Pozicija – stranka ali koalicija, ki je na vladi, opozicija pa ostali.
Sicer pa si jih že sama dobro okarakterizirala.
LP! KIR

No Ksiht lepo prosim….

Najlepša hvala KIR!

Ne zna, ne zna, zato se ne oglasi … Hahaha

LP

Ima preveč dela na sosednji temi, kjer je nekdo končno spregovoril o tem da se skriva za različnimi nicki….

koalicija: stranke, ki sestavljajo vlado…imajo nadzor nad delovanjem ministrstev, predlagajo nove zakone, proračun…
opozicija: vse ostale stranke v parlamentu..odkrivajo napake koalicije, prav tako lahko predlagajo zakone…
sprejemanje proračuna in novih zakonov lahko potrdi samo parlament (z večino)…zato novo štetje glasov..

Kolkrat na teden bom moral tole gor popat?

http://www.libertarni-klub.org/dyn/index.php?clanek_id=3

Evo kle ti vse piše. Preber, pa na pamet se nauč, da boš lahko še drugim povedala… :)))

Hehe, KIR – stranka, ki so ji glavna preokupacija subvencije za kmetijstvo je pa res ultra desna, ja… Bravo, pet pik!

---------------------------- z nobenim kavljem me ne dobite več ven

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close